Hrvatski Fokus
Religija

Posvećenje Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu

Nastoje li Straussijanci ukrajinski sukob pretvoriti u vjerski rat?

 

Informativna katolička agencija (IKA), a potom i drugi mediji, objavili su vijest da će papa Franjo Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu u petak 25. ožujka 2022. na kršćansku svetkovinu Blagovijesti ili Navještenja Gospodinova. Naime, ukrajinski biskupi latinskog obreda uputili su papi Franji 2. ožujka zamolbu da „javno izvrši čin posvećenja Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu, kako je zatražila Blažena Djevica Marija u Fatimi.“

Katoličkim vjernicima diljem svijeta poznata je Gospa Fatimska:

ukazanje Blažene Djevice Marije 1917. u portugalskom mjestu Fatimi priznala je Katolička Crkva. Prvo ukazanje Gospe Fatimske bilo je u nedjelju 13. svibnja 1917. u vrijeme strašnog vihora Prvog svjetskog rata.
Blažena Djevica Marija ukazala se djeci, malim pastirima: Luciji (10 g.), Franji (9. g) i Jacinti (8 g.) te im ‘predala’ tzv. Fatimske tajne. Prve dvije tajne bile su objavljene i poznate, ali je treća tajna ostala nepoznata sve do 2000. godine kada ju je Sveta Stolica konačno objavila. Mnogi su mislili i vjerovali da treća ‘Fatimska tajna’ sadrži viziju svršetka svijeta. No, Joseph Ratzinger, tadašnji prefekt Kongregacije za nauk vjere (kasnije papa Benedikt XVI.) odmah je dao objašnjenje: tajna se odnosi na događaje koji su se već dogodili – na primjer, teški progoni kršćana u 20. stoljeću te atentat na papu Ivana Pavla II.

Podsjećam da je pokušaj atentata na papu Ivana Pavla II. bio 13. svibnja 1981. na dan početka ukazanja Gospe Fatimske ili Gospe od Svete Krunice, kako je Ona sama rekla svoje ime.      

Troje malenih portugalskih vidjelaca tvrdilo je da su primili poruku od Djevice Marije, a sestra Lucija to potvrđuje u pisanom svjedočanstvu o ukazanjima objavljenom 1942. godine:
„Vidjeli ste pakao kamo odlaze duše jadnih grješnika, kako bi ih spasio, Bog želi ustanoviti u svijetu pobožnost Mojem Bezgrješnom Srcu. (…) Rat će završiti, ali ako ljudi ne prestanu vrijeđati Boga, još gori rat će izbiti za vrijeme pontifikata Pija XI. Kad ugledate noć obasjanu nepoznatim svjetlom, znajte da je ovo velik Božji znak kojim najavljuje kaznu za zlodjela čovječanstva, u obliku rata, gladi i progona Crkve te Svetoga Oca.

Da to spriječim, tražit ću posvećivanje Rusije Mojem Bezgrješnom Srcu i  iskupljeničku pričest tijekom pet prvih subota u mjesecu. Ako se moji zahtjevi usliše, Rusija će se obratiti i biti će mir; ako ne, ona će širiti svoje pogrješke po cijelom svijetu, izazivajući ratove i progone protiv Crkve. Dobri će biti mučeni, Sveti Otac mnogo će trpjeti, razni narodi će biti uništeni. Na kraju će Moje Bezgrješno Srce pobijediti, Sveti Otac će mi posvetiti Rusiju i ona će se obratiti, a svijetu će biti darovano razdoblje mira.“

Nakon toga, različiti pape u više navrata cijeli svijet su posvetili Bezgrješnom Srcu Marijinu:  31. listopada 1942. to je učinio papa Pio XII., a posvetu je 13. svibnja 1982. te ponovno 25. ožujka 1984. i 8. listopada 2000. godine, obnovio papa Ivan Pavao II. Papa Franjo je u listopadu 2013. također obnovio posvetu svijeta Bezgrješnom Srcu Marijinu te čitav svoj pontifikat posvetio Gospi Fatimskoj, prenosi Catholic News Agency, CNA.

Kako u spomenutim posvetama nije došlo do eksplicitnog spominjanja Rusije, u određenim katoličkim krugovima pojavila su se mišljenja da Gospina želja nije ispunjena na pravi način. No upravo je sestra Lucija, jedna od troje svjedoka ukazanja, u pismu iz 1989. potvrdila da je papa Ivan Pavao II. – kada je 1984. na Trgu sv. Petra, u duhovnom zajedništvu s biskupima svijeta, Bezgrješnom Srcu Marijinu posvetio cijeli svijet – ispunio Gospinu molbu. Prilikom objavljivanja trećeg dijela fatimske tajne 26. lipnja 2000. to je potvrdio i Vatikan.

No, vratimo se u sadašnjost ‘ljeta Gospodnjeg’ 2022.

Na marginama kinesko-američkog ‘summita’ održanog u Rimu 14. ožujka 2022., SAD su izvršile snažan pritisak na Svetu Stolicu u namjeri da sukob u Ukrajini pretvore u vjerski rat, tvrdi francuski novinar Thierry Meyssan.

U suradnji s Bernardom Lewisom, pod administracijom Georgea Busha starijeg, Straussijanci su sanjali o mobilizaciji muslimana protiv Rusije. Ovu namjernu strategiju kasnije je preuzeo Lewisov pomoćnik, Samuel Huntington, koji ju je promovirao kao neizbježan scenarij: sukob civilizacija.

(Thierry Meyssan: „Russia declares war on the Straussians“; Voltaire Network, 5. 3. 2022.).

„Međutim, ova strategija koja se provodila u Bosni i Hercegovini, zatim u Čečeniji, neučinkovita je u Ukrajini gdje su oba tabora kršćanska. Straussijanci, dakle, žele raspiriti vatru podjele između katolika i pravoslavaca. (Naziv „Straussijanci“ potječe od političkog filozofa Lea Straussa koji je rođen 1899. u njemačkoj židovskoj obitelji, a kasnije je emigrirao u SAD). U tu svrhu namjeravaju oživjeti teologiju nastalu iz fatimskih vizija,“ tvrdi poznati francuski novinar Thierry Meyssan, koji je osnovao neovisni i danas vrlo ugledni ‘think tank’ pod nazivom „Voltaire Network“ (ili: ‘Voltaireova mreža’).

Meyssan navodi sljedeće: „Tijekom tridesetih godina kao i tijekom Drugog svjetskog rata, protuslavenski i protusemitski „nacionalist“ Stepan Bandera bio je Unijat, odnosno grkokatolik, koji je slavio pravoslavni obred dok je bio povezan s Rimom“ te potom dodaje: „Prije tri godine, Straussijanci su razbili Ukrajinsku pravoslavnu crkvu stvarajući Ukrajinsku pravoslavnu autokefalnu crkvu, koju nije priznao moskovski patrijarh, već carigradski  [„Washington ready to blow up the Orthodox Church“; prijevod Anoosha Boralessa, Voltaire Network, 28. 9. 2018.].“

Predsjednik Joe Biden otputovat će 24. ožujka 2022. u Europu kako bi predsjedao posebnim ‘summitom’ šefova država i vlada NATO-a protiv Rusije.

Sljedećeg dana, u petak 25. ožujka u 17 sati (12 sati po washingtonskom vremenu; 18 sati po kijevskom vremenu; 19 sati po moskovskom), papa Franjo će posvetiti Ukrajinu i Rusiju Bezgrješnom Srcu Marijinu, prema želji fatimskih vidjelaca i molbi ukrajinskih biskupa latinskog obreda.  

Papa emeritus Benedikt XVI. pridružit će se pozivu pape Franje i biskupima diljem svijeta u molitvi posvete Ukrajine i Rusije Bezgrješnom Srcu Marijinu: „Očekuje se da će 94-godišnji Benedikt u posveti sudjelovati privatno te da neće biti prisutan na ceremoniji u bazilici Sv. Petra u Rimu.“

Istoga dana posvećenje će u Fatimi izvršiti kardinal Krajewski, kao izaslanik Svetog Oca.

„U skladu s posvećenjem Bezgješnom Srcu Marijinu, Rusija će biti prikazana kao izazivač problema. Borba protiv nje postat će sveta dužnost svih katolika.

Vjernici koji sudjeluju u vjerskim ratovima gube svaku sposobnost razmišljanja i pokazuju neusporedivu odlučnost i okrutnost. Već dvadeset godina muslimanski svijet plaća cijenu. Kršćanski svijet se sprema slijediti taj primjer,“ upozorava Thierry Meyssan.

Damoklov mač svima je iznad glave – ukoliko ratni sukob u Ukrajini eskalira, svijet bi se mogao naći pred scenarijem Trećeg svjetskog rata, upozoravaju stručnjaci.

Stoga bi se katolički vjernici trebali u što većem broju odazvati pozivu pape Franje i Hrvatske biskupske konferencije na molitvu za mir:

“Na poticaj pape Franje koji je preko apostolskih nuncijatura uputio svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se pridruže molitvi za mir, Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije poziva i potiče sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i Božji narod da se 25. ožujka ujedine u molitvi za mir”, stoji u priopćenju Hrvatske biskupske konferencije.

“Molitva neka se izmoli na blagdan Navještenja Gospodnjega 25. ožujka u katedralama, marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama. Toga će dana u 17 sati Sveti Otac Franjo posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, pa se preporuča da se molitva izmoli u to ili drugo prikladno vrijeme toga dana. Tekst molitve bit će objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske biskupske konferencije i Informativne katoličke agencije”, dodaje se.

Izvor:

  1. Thierry Meyssan: „The Straussians seek to turn Ukrainian conflict into religious war,“ Voltaire Network, 16. 3. 2022.;
  2. „Senior Chinese diplomat meets U.S. national security advisor,“ XINHUA, 15. 3. 2022., www.xinhuanet.com/english/europe/
  3. „Papa će 25. ožujka Rusiju i Ukrajinu posvetiti Bezgrješnom Srcu Marijinu“, Informativna katolička agencija/IKA, 15. 3. 2022.
  4. „Nadbiskup Gänswein potvrdio: Benedikt će se pridružiti posveti Rusije i Ukrajine“; BITNO.NET, 21. 3. 2022.
  5. „HBK poziva biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i vjernike da se pridruže Papinoj molitvi za mir,“ BITNO.NET 21. 3. 2022.

Rodjena Marija Kuhar

Povezane objave

Godina 2024. – godina molitve i zahvale Bogu

hrvatski-fokus

U sjećanje na Seada Ivana Muhamedagića

hrvatski-fokus

Sotona i sotonski plan

HF

Velika seoba naroda

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više