Hrvatski Fokus
Gospodarstvo

Elon Musk brzo provjerava Bidena zbog tvrdnji SOTU-a o električnim vozilima koja su ignorirala Teslu

Biden je oštro ignorirao Teslu na svakom koraku i lažno izjavio javnosti da GM vodi industriju električnih automobila

 

Elon Musk ispravio je u utorak predsjednika Joea Bidena zbog isticanja uspjeha Forda i General Motorsa u industriji električnih vozila, ali potpuno ignorirajući uspjehe Tesle. Što se dogodilo? Tijekom govora, Biden je krišom istaknuo “revitalizaciju američke proizvodnje”, misleći na američke tvrtke koje su eksternalizirale svoju proizvodnju, ali su posljednjih godina počele povećavati domaću proizvodnju. Naime, Biden je naveo Ford i GM i njihovu predanost izgradnji električnih vozila. “Tvrtke se odlučuju graditi nove tvornice ovdje, kada bi ih prije samo nekoliko godina izgradile u inozemstvu”, rekao je Biden. “To je ono što se događa. Ford ulaže 11 milijardi dolara u izgradnju električnih vozila, otvarajući 11.000 radnih mjesta diljem zemlje. GM ulaže najveće ulaganje u svojoj povijesti – 7 milijardi dolara za izgradnju električnih vozila, otvarajući 4.000 radnih mjesta u Michiganu.”

Kada je predsjednikov tim na društvenim mrežama ponovno postavio tekst na svoj Twitter račun, Musk je brzo uzvratio: “Tesla je stvorio više od 50.000 američkih radnih mjesta u izgradnji električnih vozila i ulaže više nego dvostruko GM + Ford zajedno”, ispravio je Musk.

Musk ima dobar razlog da se ljuti na Bidena. Ne samo da je Tesla otvorio desetke tisuća radnih mjesta u SAD-u i ostvario milijarde dolara prihoda, već je Tesla i najproduktivniji proizvođač automobila u Sjevernoj Americi, koji u prosjeku proizvodi 8.550 automobila tjedno u svojoj tvornici u Fremontu u Kaliforniji, izvijestio je Bloomberg.

A Bidenov snub nije bio prvi put da je Biden dao Tesli hladno rame. U kolovozu prošle godine Bijela kuća održala je summit električnih vozila. Biden je pozvao GM, Ford, Chrysler i sindikat Ujedinjenih auto radnika, ali je odbio pozvati Teslu unatoč tome što je bio proizvođač električnih vozila broj 1. Tajnica za medije Bijele kuće Jen Psaki kasnije se osvrnula na to zašto Tesla nije pozvan, implicirajući da je Muskova tvrtka odbijena jer njezina radna snaga nije sindikalizirana. Musk je kasnije optužio Bidenovu administraciju da je “pod kontrolom sindikata” kada se obratio summitu EV-a.

“Znate, Biden je održao ovaj EV summit, nije pozvao Teslu. Pozvani GM, Ford, Chrysler i UAW. EV summit o Bijeloj kući. Nije spomenuo Teslu niti jednom i pohvalio GM i Ford za vođenje EV revolucije. Zvuči li ovo možda malo pristrano ili tako nešto? I znate, samo, to nije najprijateljskija administracija. Čini se da ga kontroliraju sindikati koliko ja mogu reći”, kazao je Musk.

Prošlog mjeseca Musk je istaknuo idiotizam ignoriranja Teslinih očitih uspjeha uz promicanje pro-sindikalnih proizvođača automobila. “Biden je oštro ignorirao Teslu na svakom koraku i lažno izjavio javnosti da GM vodi industriju električnih automobila, a zapravo je Tesla u posljednjem tromjesečju proizveo više od 300.000 električnih vozila, a GM 26”, rekao je Musk.

Chris Enloe, The Blaze

Povezane objave

Može se otvoriti novi plinski koridor

HF

HNB i prodano hrvatsko zlato

HF

Dizelski motori imaju najveću djelotvornost motora od konvencionalnih motora

hrvatski-fokus

Najveći brod s križnim jedrima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više