Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Rehabilitacija pedofila suprotna temeljnim elementima kršćanstva

Bivši đakon u Crkvi Srbije, koji je pridobio i međunarodnu pozornost svojim svjedočenjima o pedofiliji u ovoj vjerskoj zajednici, zatražio prijam kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

 

Ono što Vi želite predstaviti nacionalnim interesom u suštini se može nazvati krajnje izopačenom politikom, koja sa crkvenom naukom i temeljima kršćanstva nema nikakve veze. To je vrlo već prepoznatljiv signal zloćudne transformacije – piše Bojan Jovanović u pismu Aleksandru Vučiću.

Bivši đakon Crkve Srbije Bojan Jovanović zatražio je prošlog tjedna  hitan prijam kod predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ili nekog od njegovih suradnika zbog toga što će, kako je istakao u pismu koje mu je uputio, „u plamenu prijestupa“ episkopa ove vjerske zajednice uskoro „gorjeti Srbija i SPC“. 

Jovanović je, u pismu Vučiću, poručio da ga se ne plaši, ni njega, ni njegovih agenata iz Bezbjednosno-informativne agencije Srbije, niti „polupismenih poslušnika i novinara“.

– To što ih štitite od sudskih procesa je trenutno i ne će trajati dovijeka, jer ne ćete ni Vi biti na vlasti beskonačno. I sa sudskom presudom i bez nje svako u konačnici dobije po zasluzi – napisao je on. Poručio je Vučiću i da ne mora slati „agente BIA“ i koristi „državne institucije za prikrivanje pedofilije i drugih kriminalnih djela u SPC“.

– …Jer se i njih ne plašim, što sam im više puta rekao, naročito onu večer kada sam natjeran da uđem u njihov auto i kad sam pod raznim prijetnjama vožen oko Kuće cveća ili kad mi je rečeno da možda baš i ne ću biti ubijen, ali da se dobro pazim jer će oni sa mnom drugačije razgovarati – naglasio je Jovanović, uz konstataciju da ima „identitet i kontakt tih ljudi, kao i njihove fotografije“.

On je upozorio Vučića da je situacija veoma ozbiljna, podsjećajući ga kako je o njemu „lijepo govorio gospodin Kačavenda, to je episkop koga je Srpska pravoslavna crkva jednoglasno smijenila zbog pedofilije, pederastije i ubojstva djeteta u manastiru, kada je primio orden za svoje zasluge koje se najprije odnose na upropaštene živote mnogih ljudi“.

– Dok Vam se zahvaljivao što ste ga 2013. spasili od zatvora, a Vi odlično znate o čemu ja pričam, i što ga sad rehabilitirate zajedno s drugim pedofilima iz SPC-a, izgovorio je jednu rečenicu, da čovjek na brdu bolje vidi nego onaj pod brdom – naglašava on u pismu.

Javna intervencija i rehabilitacija pedofila, piše Jovanović, ukazuje na golemo neznanje i neodgovornost, a sve sliči na reformaciju u temeljnim elementima suprotnu samim temeljima kršćanstva kakvo poznajemo.

– Ono što Vi želite predstaviti nacionalnim interesom u suštini se može nazvati krajnje izopačenom politikom, koja sa crkvenom naukom i temeljima kršćanstva nema nikakve veze. To je vrlo već prepoznatljiv signal zloćudne transformacije – piše Jovanović.

Poručuje Vučiću i da su mu uzaludni tajni sastanci s vrhom Crkve Srbije i Miloradom Dodikom, uz konstataciju da ima „adresu mjesta sastanka, kao i brojeve telefona koji se koriste“.

– Moji suradnici su ljudi iz Vašeg bliskog okruženja, iz vrha SPC-a, policije, BIA-e i pravosudnih organa, tako da mnoge informacije prije dođu do mene nego do Vas – tvrdi Jovanović. Navodi i da posjeduje „dokumente o najstrašnijim zločinima koji se odnose na SPC, a koji nisu poznati od Drugog svjetskog rata do danas“.

– Bez obzira što te osobe službeno i neslužbeno obilazite i Vi i Vaši suradnici, to im ne će biti olakšavajuća okolnost, a trebate biti oprezni da Vas ne povuku u ponor pakla kojem teže – ističe Jovanović. U pismu naglašava da prijam traži jer „nije u redu da cijenu plate nedužni što bi se u ovom slučaju dogodilo“.

– Ne pali se cijela njiva bez potrebe, ako se korov može ukloniti – konstatira Jovanović i dodaje da je sada „sudbina SPC-a“ u Vučićevim „rukama, a ne u rukama stranog plaćenika kako me preko Vaših suradnika želite predstaviti“.

Episkop šumadijski Crkve Srbije Jovan odlikovao je nedavno u Kragujevcu umirovljenog episkopa zvorničko-tuzlanskog Vasilija Kačavendu najvišim ordenom te eparhije – ordenom šumaričkih mučenika. Jovanović je tada za Pobjedu kazao da je ovim činom Crkva Srbije „još jednom potvrdila da odavno nije vjerska ustanova, nego najveći neprijatelj srpskog društva i države, odnosno genocidna, pedofilska organizacija“.

Istraga protiv Kačavende pokrenuta je nakon izjave trojice bogoslova iz Bogoslovije na Cetinju da ih je seksualno uznemiravao, ali Jovanović tvrdi da je to „bio samo povod koji su tadašnji crnogorski mitropolit Amfilohije i sadašnji Joanikije htjeli da iskoriste da krajnju tadašnjeg patrijarha Irineja i da Amfilohije zauzme njegovo mjesto, na koje je više puta pretendirao“. On je i tada najavio kako će ubrzo doći do potresa u Crkvi Srbije, samim tim u Srbiji, „u temelju, baš onako kako su i zaslužili i pedofili i njihovi zaštitnici“.

Jovanović je i sam bio žrtva pokušaja seksualnog zlostavljanja u Crkvi Srbije i to baš od Kačavende. Za razliku od većine, on je odlučio da progovori, istupio je iz Crkve i već nekoliko godina vodi bitku, uz podršku međunarodnih institucija, da se sazna istina o pedofiliji u ovoj vjerskoj zajednici. Kačavenda nikada nije odgovarao za teške optužbe da je pedofil, da je moguće stajao i iza ubojstva jednog mladića, da je organizirao orgije s dječacima…

Jovanović je 2021, uz podršku NVO Montenegro International, koja se odazvala na njegove apele da se netko uključi i podrži njegovu višegodišnju borbu da silovatelji u Crkvi Srbije budu procesuirani i kažnjeni, objavio knjigu „Ispovest kako smo ubili Boga“, stravično svjedočanstvo o teškim zlodjelima u ovoj vjerskoj zajednici koja se desetljećima zataškavaju.

Smjenjuje li Vučić patrijarha srpskog Porfirija Perića?

U pismu predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću bivši đakon Crkve Srbije Bojan Jovanović tvrdi i kako ima informaciju da ovaj namjerava da smijeni patrijarha srpskog Porfirija Perića.

– Pozdravljam Vašu odluku, kako sam čuo od bliskog suradnika episkopa Irineja Bulovića, da ćete smijeniti ili bar vratiti unazad Porfirija, on svakako nije za to mjesto. No, budite na oprezu jer je Vaš sljedeći favorit također teško kompromitiran. Kod mene su dosjei 14 najutjecajnijih episkopa, kao i drugi dokumenti – navodi Jovanović u pismu.

Kaćuša Krsmanović, Pobjeda, Podgorica, https://www.pobjeda.me/clanak/jovanovic-rehabilitacija-pedofila-suprotna-temeljnim-elementima-hriscanstva

Povezane objave

Kina će ubiti, ako treba, polovicu Amerikanaca u borbi za Tajvan

hrvatski-fokus

Francuski ključ za Europu

HF

UN želi kontrolirati koliko govedine jedete

hrvatski-fokus

SAD: Od Trumpa do Bidena

hrvatski-fokus

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više