Hrvatski Fokus
Kultura

Novi ciklus tekućih ulja i akrila na platnu Mladena Žunjića

Na velikom formatu 120 x 100 centimetara

 

Neumorno istražujući svakodnevno, suvremeni hrvatski likovni umjetnik , slikar Mladen Žunjić, u svakom novom ciklusu traži dgovore na mnogobrojna pitanja koja nameće različitost motiva i mnogostrukost kolora na uobičajeno velikom formatu, pa i ovom prigodom kod realiziranja ciklusa tekućih ulja i akrila na platnu 120 x 100 cm.

Uočavaju se stanovite promjene, dominira nekoliko boja u tvorbi oblika, zelena, plava, ljubičasta, razdijeljena debljom ovalnom, valovitom crvenom linijom.

Možda je riječ o sjećanjima na davna putovanja kada su se tražili mistični i daleki otoci, posve nepoznati i teško zamislivi.

U proteklim ciklusima bila je snažna nazočnost energetskog naboja, koji je u ovom ciklusu jedva zamjetljiv, ozbiljno je primiren dok forme fluktuiraju u beskonačnom prostoru.

Crvena linija razgraničenja ili spajanja ide dijagonalno ili horizontalno, poput zamišljene granice, na svakoj slici dajući zamišljenoj likovnoj ideji specifičan karakter.

Kompleksnost motiva u opusu Mladena Žunjića impresivna je, jednako kao i aspekti kolora, sve izvedeno na velikim formatima platna, koji su svakako vrlo prepoznatljivi zaštitni znak ovoga umjetnika.

Slikar nastavlja svoje nepredvidljivo putovanje u atelijeru krećući se sve brže, nimalo se ne osvrćući, uvijek uperena pogleda naprijed.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Slikam doma, u jednoj maloj sobici

HF

Koncert Prijatelja šansone ‘Rendez-vous s Edith Piaf’

hrvatski-fokus

Male i druge milosti

hrvatski-fokus

Suglasje temeljnih boja Duška Šibla

hrvatski-fokus

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više