Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Dronovi, parade, požari, suci i oni koji ne sude

Zašto hrvatski državni odvjetnik šuti?

 

Kao što vidite (vi koji ste pročitali moj zadnji članak na ovom portalu pod naslovom Istinita slika dna Šaranove jame rješava lažni slučaj Jasenovac) ja svoj odnos prema Jasenovcu i Jadovnom gledam kroz pravosuđe. Tako u svakom članku na ovom portalu, ja uvijek nekoga (nešto) prozovem i imenujem. I jedan mi je urednik rekao kako je sve što ja napišem- egzektualno. Znači za pravosuđe. Pa ću tako nastaviti.

Navodeći slučaj iz mog predzadnjeg članka na ovom portalu pod naslovom Vojnici Nezavisne Države Hrvatske su bili hrvatski vojnici, što je reakcija na izjavu hrvatskog novinara Tomislava Klauškog i saborske zastupnice Uršule Raukar Gamulin, koji kažu da fašistička vojska NDH ne može biti hrvatska vojska. A ja kažem da je to ideološka zaslijepljenost. Jer u vojnoj terminologiji o oružanom sukobu država ne postoji…nacistička, fašistička, komunistička, ustaška ili partizanska vojska. Nego nacionalna. A nacionalna vojska je uvijek, i državna vojska. Nije 1943. kapitulirala fašistička, nego talijanska vojska.

Ideološka zaslijepljenost

A u tu ideološku zaslijepljenost pada i “ustaška zastava” SDP-ovca Predraga Matića Freda. Koji je bio u onoj “Paradi ponosa” prije desetak dana u Zagrebu.  A u toj “Paradi ponosa” je bilo jugoslavenskih zastava, što “hrvatski političar” Predrag Matić Fred objašnjava i opravdava s pričom kako i na Bleiburgu bude, i ustaških zastava. Tako “hrvatski političar”Predrag Matić Fred izjednačava hrvatsku zastavu sa srpskom genocidnom zastavom. Uistinu, totalna ideološka zaslijepljenost i pomračenje uma. Kako se danas može znati koje je boje prvo polje na dresu hrvatskog športaša? Što je to ustaška zastava? I što i kako s ustašama?

 A na izjavu saborske zastupnice Uršule Raukar Gamuli, kako “vojnici fašističke NDH ne mogu biti hrvatski vojnici, morali su reagirati oni koji su u Saboru rastegli HOS-ovu zastavu, kao potporu onome koji je u Trogiru? izvjesio HOS-ovu zastavu na svojoj kući. Što je za mene sumnjivo-tempirana montaža? Kao kontrauteg Rezoluciji VE-a za Srebrenicu? “Ovo je zastava pod kojom su se Hrvati borili za slobodu Hrvatske, nije ustaška zastava Jure i Bobana”. sugerira ta operacija. Umjesto traženja isprike od Uršule Raukar Gamulin, što je ona rekla za hrvatske vojnike u Drugom svjetskom ratu, u Saboru HOS-ova zastava, kao podrška Ursuli Raukar Gamulin, po onoj – “ovo nije ustaška zastava”. Što je pravi umjetni pandamizam na štetu Hrvatske. Još kad kad “HOS-ovu zastavu kažnjavaju i progone, jugoslavensku ne”. Isto kao i ova “što se ono na Dinari sjaji, to se može pjevati, Juru i Bobana ne”. Tako se izjednačavaju Momčilo Đujić sa Jurom i Bobanom. Uostalom, to je lako provjeriti, je li to neka montaža. Tako da se vidi tko je vlasnik kuće na kojoj je izvješena HOS-ova zastava. Jer znamo su najveći Udbaši vijali hrvatsku zastavu na svojoj kući za vrijeme bivše države Jugoslavije.

Meni sve sumnjivo. Kao i ovo slijedeće, za hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika. Prije nekoliko dana na otoku Hvaru je bio jedan veliki požar. Kažu da ga je izazvao kratki spoj na dalekovodu. U tom slučaju, u trafostanici je morao pregorjeti osigurač, i veći dio tog područja je morao ostati bez struje. A je li bio izgorio osigurač i je li bilo nestanka struje na području koje napaja ta trafostanica? I to je pitanje za hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika. Kao i “dječja radoznalost a dronovima”. Kažu kako je tada, kada je kanader gasio taj požar, u zraku bio jedan dron koji je ugrožavao sigurnost kanadera. Pa kažu kako je pilot drona” priveden na policiju. Uz objašnjenje kako je u pitanju “dječja radoznalost”. Valjda to dijete ima ime i prezime i svoje roditelje. Te protužidovski i protuizraelski grafiti na zidu i podu Filozofskog fakulteta u Splitu povezani sa izjavom zamjenika splitskog gradonačelnika Bojana Ivoševića o židovima. Kada splitski Filozofski fakultet nastoji ostvariti suradnju s profesorima a “SapirCollegea” iz Izraela. O čemu piše Vatroslav Župančić na portalu Narod. hr.

Zar i to nije za hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika? I je li to povezano s ovim slučajem HOS-ove zastave? Ja kažem da jest. Isto kao ono pjevanje djece prošle godine u Splitu – gazi, gazi Purgere. Tko je to organizirao? To pitam splitskog gradonačelnika i njegova zamjenika.

I na kraju, što se tiče novog problema sa MOL-om, to je lako riješiti. Samo treba objaviti kupoprodajni ugovor kojega je 2003. potpisao Ljubo Jurčić, i onaj kojega je poslije potpisao Ivo Sanader za predavanje upravljačkih ovlasti MOL-u. A ti ugovori, i ne postoje. A ako nema kupoprodajnog ugovora – nema posla. Zato treba od Ljube Jurčića tražiti da on pokaže što je 2003. potpisao. A ono što je on potpisao nije nikakav kupoprodajni ugovor. Nego što? To treba reći Ljubo Jurčić što je on potpisao. A on na nekoj svojoj knjizi nešto potpisuje, mađar Zoltan Hernady na svojoj. Što je to? I siguran sam da Ivo Sanader nije potpisao nikakav ugovor za predavanje upravljačkih ovlasti MOL-u. Taj bi ugovor morao imati-pokazati sudac Ivan Turudić, kao i tadašnji hrvatski Glavni državni odvjetnik, sadašnji savjetnik hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika, Mladen Bajić.

A što je s “nebeskim jahačem” koji je prije nekoliko godina izveo terorizam na jednoj autobusnoj postaji u Zagrebu? I je li živ radnik HEP-a na kojega je “pripadnik ugrožene manjine u Hrvatskoj” (Milorad Carević?) bacio ručnu bombu na radnom mjestu? Što je s “pripadnikom ugrožene manjine”? Na slobodi? I jesu li ti slučajevi povezani s “dječjom radoznalošću s dronovima” – ugrožavanju sigurnosti kanadera koji gasi požar kojega je “izazvao kratki spoj na dalekovodu”? To pitam tromandatnog hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika, sadašnjeg savjetnika hrvatskog Glavnog državnog odvjetnika, Mladena Bajića?

Da, da, i slučaj “dron pred kanaderom u zraku” treba prijaviti u Bruxellesu, na sud Pravde u Den Haagu i na sud za ljudska prava u Strasbourgu. Policija zna tko ugrožava sigurnost zrakoplova u zraku, ali nema pravosudnog procesa i taji i krije ime počinitelja tog prekršaja. A to nije jedini prekršaj u Hrvatskoj. Bude tu i ugrožavanja sigurnosti putničkih zrakoplova-laserom, na zadarskom području. Terorizam s istoka? A u Saboru HOS-ova zastava, prešutni dogovor Zorana Milanovića i Milorada Dodika o Jasenovcu i zabrana promjene narativa o Jasenovcu. I na koncu, podrška “desnice” Zoranu Milanoviću za novi mandat predsjednika Hrvatske, a Zoran Milanović je u prešutnom dogovoru s predsjednikom genocidne RS Miloradom Dodigom o Jasenovcu. Što je Ivanu Penavi?

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Plenkovićev posjet Ukrajini

HF

Cijepljeni su prijenosnici zaraze, a ne necijepljeni

hrvatski-fokus

Hrvatska nije podijeljena

HF

Nesposobna oporba olakšala Plenkovićevu HDZ-u da se izvuče iz ove velike krize

hrvatski-fokus

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više