Hrvatski Fokus
Znanost

QKIBERNETIČKI NAPADI – Namjerno izazivanje kaosa postalo je dio široke i složene agende

Film “Ostavi svijet iza sebe” prikazuje raspad društva nakon iznenadnog napada nepoznatog napadača koji ‘predviđa kibernetički napad na elektroenergetsku mrežu SAD-a

 

U četvrtak 27. lipnja 2024. dogodio se kibernetički napad na Klinički bolnički centar Zagreb (‘Rebro’) zbog čega je bolnica morala isključiti sve sustave, a rad u bolnici bio je znatno usporen i otežan. Tada smo u javnosti saznali da se prije kibernetičkog napada na KBC Zagreb dogodio kibernetički napad na hrvatske institucije – Ministarstvo financija, Poreznu upravu, HNB i Zagrebačku burzu.

Još ranije, u petak 21. lipnja cijela Dalmacija, dio Slavonije, dio BiH, Crne Gore ostali su bez električne energije te je nastao kaos u prometu, mnogi su ostali zatočeni u liftovima, nije se moglo plaćati karticama itd. Istraga o uzroku ovog događaja navodno će trajati mjesecima. No, hoćemo li saznati pravu istinu?  Vjerojatno ne. A evo i zašto. Naime, Svjetski ekonomski forum (WEF) još ranije je najavio novu krizu – kibernetički napad s paralizom opskrbe električnom energijom, komunikacija i transporta. U travnju 2023. objavila sam tekst o tome na portalu Hrvatskog fokusa (27. 4. 2023.) pod naslovom: “Svjetski ekonomski forum: Bit će još jedna kriza.”

Michel Chossudovsky, profesor emeritus ekonomije na kanadskom Sveučilištu Ottawa, autor gore navedenog teksta, objavio je 16. lipnja 2024. isti tekst s ažuriranim podatcima. U uvodu prof. Chossudovsky navodi: “Svjetski ekonomski forum (WEF), koji predstavlja zapadne financijske elite, odigrao je ključnu ulogu u pokretanju karantene 11. ožujka 2020. zbog pandemije bolesti COVID-19 što je pogodovalo svjetskom procesu ekonomskog i društvenog kaosa. Također je u studenom 2020. podržao “lansiranje” cjepiva protiv COVID-19 što je (obilno dokumentirano) pogodovalo (u cijelom svijetu) rastućem trendu mortaliteta i morbiditeta. A sada nam ‘obećavaju’ krizu koja je mnogo gora od COVID-a.”

Tijekom posljednje četiri godine, počevši od siječnja 2020., namjerno izazivanje kaosa postalo je dio široke i složene agende:

  • rat u Ukrajini
  • skok cijena energije
  • pokretanje stečajeva
  • kolaps ekonomske aktivnosti i
  • rašireno siromaštvo, glad i očaj.

Planirani kibernetički napadi

Svjetski ekonomski forum (WEF) najavio je opasnosti kibernetičkog ratovanja 2020. godine. A slijedeće 2021., WEF je proveo simulaciju kibernetičkih napada koji uključuju paralize napajanja (energijom), komunikacija, transporta, interneta. Klaus Schwab je na temelju “simuliranog scenarija” nagovijestio da kibernetički napad bi “mogao potpuno zaustaviti opskrbu električnom strujom, transport, bolničke usluge, naše društvo u cjelini… Kriza izazvana bolešću COVID-19 u tom bi se pogledu smatrala malim poremećajem u usporedbi s velikim kibernetičkim napadom.”

“Nedavno se pojavio još jedan kontroverzni element,” piše prof. Chossudovsky te dodaje: “Dostupan je na Netflixu.” Naime, Hollywood je objavio film pod nazivom: ”Leave the World Behind” i to u produkciji bivšeg američkog predsjednika Baracka Obame i prve dame Michelle Obame. Film se temelji na scenariju romana Rumaana Alama, a redatelj filma je Sam Esmail. Roman “Leave the World Behind” objavljen je u listopadu 2020., nekoliko mjeseci nakon proglašenja pandemije, kampanje straha i “lockdowna” od 11. 3. 2020. a sve zbog bolesti nazvane COVID-19.

“Leave the World Behind” (u slobodnom prijevodu: “Ostavi svijet za sobom” ili “Ostavi svijet iza sebe”) prikazuje raspad društva nakon iznenadnog napada nepoznatog napadača koji ‘predviđa kibernetički napad na elektroenergetsku mrežu SAD-a’.

Očito je da bi pandemija COVID-19 bila mala “neugodnost” u usporedbi s kibernetičkim napadom na elektroenergetsku mrežu SAD-a ili bilo koje druge države – a upravo to nam posljednjih godina u više navrata ‘obećava’ Klaus Schwab, osnivač Svjetskog ekonomskog foruma. “Leave the World Behind” ne govori o ideologiji pripravnosti niti se prepušta apokaliptičnim fantazijama. Umjesto toga, daje uvid u potencijalne posljedice društvenog sloma i sposobnost ljudskog stanja za očaj i otpornost.   

Roman Rumaana Alama opisuje društvene posljedice zamračenja koje utječe na cijelu istočnu obalu SAD-a. Na temelju objavljenog videozapisa WEF-ove “simulacije kibernetičkog poligona 2020.” o projektiranom kibernetičkom napadu koji dovodi do neviđenih poremećaja, postavlja se nezaobilazno pitanje: Je li to nešto što bismo trebali shvatiti ozbiljno?

Jeremy Jurgens: Vjerujem da će opet biti kriza!

Jeremy Jurgens, generalni direktor Svjetskog ekonomskog foruma (WEF) i voditelj WEF-ovog Centra za četvrtu industrijsku revoluciju (WEF’s Centre for the Fourth Industrial Revolution) je izjavio: “Vjerujem da će opet biti kriza. Bit će značajnija. Bit će brže od onoga što smo vidjeli s COVID-om. Utjecaj će biti veći, a kao rezultat toga ekonomske i društvene implikacije bit će još značajnije.”

WEF-ov scenarij simulacije “kibernetičkog poligona” održan je i 2021. godine (manje od osam mjeseci prije početka rata u Ukrajini): ovim događajem predsjedao je ruski premijer Mikhail Mishustin, a WEF je pozvao brojne ruske financijske institucije, medije i komunikacijske subjekte.

Tako je na navedenom događaju sudjelovalo 48 država, bio je 41 partner od kojih je 10 bilo iz Rusije i Kazahstana: među njima su novinska agencija TASS, NTV, Sberbank – najveća ruska banka i vodeća globalna financijska institucija, zatim Mail.ru Group – najveći ruski pružatelj internetskih usluga, MTS – vodeća ruska telekomunikacijska grupa, Državni pravni odjel sibirske regije Omsk, te između ostalih, i moćne bankarske financijske institucije iz Kazahstana.

Zanimljiva je činjenica da na ovom događaju “kibernetičkog poligona” održanog u srpnju 2021. nije bilo ni jednog predstavnika iz NR Kine. Stoga prof. Chossudovsky postavlja pitanje: “Je li simulacija “kibernetičkog poligona” bila namijenjena poticanju sukoba između Kine i Rusije? Razmatraju li se kibernetički napadi kao dio globalne vojne agende”?

U studenom 2023., kao što je dokumentirano u tekstu Petera Königa, financijske elite prešle su od “scenarija simulacije” u previše izravnu “implementaciju.” UN-ovoj Konferenciji za trgovinu i razvoj (United Nations Conference on Trade and Development, UNCTAD) povjereno je “nošenje zastave… za smrtonosni juriš sve-digitalizacije (‘All-Digitalization’).

U navedenom tekstu Peter König usredotočen je na “uklanjanje digitalnog društva” što bi se moglo izvesti u obliku svjetskog kibernetičkog napada  – upravo onako kako je to opisao Klaus Schwab u svojoj izjavi 2021.: “Ako sve oko nas pokreću digitalni signali koje kontrolira ‘globalistička kabala’ (financijske elite) jedan ili nekoliko prekidača može isključiti naše različite mreže: opskrbu vodom, strujom, plinom, sve vrste energenata, opskrbu hranom, dostavu goriva, prometnu signalizaciju, sav prijevoz, sve komunikacije, novac na našim računima i još mnogo toga.”

Živjela sveopća digitalizacija.

“Pakao je prazan i svi su đavoli ovdje” – William Shakespeare, The Tempest / Oluja (1623.)

Izvor:

  1. Prof. Michel Chossudovsky: The Next Crisis “Bigger than Covid”: Paralysis of Power Supply, Comunications, Transportation. The WEF “Cyber Attack” Scenario, “Usher In the Great Reset” – Global Research, 16. 6. 2024.
  2. Peter König: “Beyond Orwell’s 1984, 5G and the Launching of 6G: “Easy to Take Down a Society that is Digital,” UNCTAD Attempts Accomplishing this Doom Scenario” – Global Research, 2. 12. 2023.

Rodjena Marija Kuhar

Povezane objave

Hrvatski muzej arhitekture

HF

Remdesivir antivirusno sredstvo koje je razvio američki Gilead

hrvatski-fokus

Vratimo značenje i ugled inženjerskih znanosti!

HF

I ‘sigurna’ doza glifosata opasna po zdravlje

HF

Ostavi komentar

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više