Hrvatski Fokus
Hrvatska

Žao mi je one moje daljnje rođakinje iz Srebrenice čiji su se preci poturčili

Moj je predak uspio pobjeći iz Bosne od Turaka, njezin nije

 

Što se nama katolicima (Hrvatima) radi? Što rade tzv. umjetnici sa slikom naše svetice Majke Božje? Što nama znači rušenje katoličkih crkava koje su srušili Turci i Srbi? Što nam znači razbijanje kipova naših svetaca? Uostalom, svaki dan  čujem da netko opsuje Boga, Isusa ili nekog našeg sveca, što mi je neugodno slušati, ali ja se samo odmaknem ako mogu, od onoga koji psuje. Stoga ja kažem, da je ubijanje zbog vrijeđanja vjere, čista laž. Pa kažem da se emocije koriste kao sredstvo za širenja straha od muslimana, te utvrđivanja postojećeg i osvajanja novog prostora. Tvrdim da je to taktika i strategija muslimanske vjere.

Siguran sam da znanost: sociologija, psihologija, psihijatrija i neurologija lako može dokazati da tolika razina verbalne ili ilustrirane provokacije ne može kod čovjeka izazvati toliki neurološki šok da on ide ubijati (ljude). To je prava istina, islam se širi ognjem i mačem, dinamitom i hladnim oružjem ubijaju mirne nezaštićene civile, ali zbog straha od vrijeđanja muslimanske vjere, to se ne smije reći. Što je strategija preveniranja i blokada obrane od muslimanske agresije, te strategija prisilne (iznuđene) tolerancije… “o meni ne smije govoriti ništa loše, moram me hvaliti kao miroljubivog susjeda, ako ne, onda je to vrijeđanje muslimanske vjere, a to se ne smije, to se kažnjava smrću“.

Dok muslimani Hrvatima u BiH prijete genocidom – krcanjem u dva željeznička vagona, u Sisku, sagrađena džamija i muslimanski centar. Doduše, s velikim zakašnjenjem, od turskog napada na Sisak 1593. godine. Isto, kao da je džamija sagrađena u Sinju. Da znadete koliko mi je teško kad gledam ono dijete (onu djevojku) kada se savija oko onog stupčića u Potočarima. Ono je moja krv, moja rodbina. Sigurno je njezin predak bio žrtva neke fetve, neke ucjene, nekog podmićivanja i neke „tolerancije Turaka“, žrtva nekog vezira ili nekog age. Moj je predak uspio pobjeći iz Bosne od Turaka, njezin nije. A možda nije ni htio bježati, možda je bio neki komšić, ne po prezimenu. Pa su njezini prije 30 godina onako završili. Ja tvrdim da su žrtvovani! Da bi se mogla ispuniti ona „muslimani jedina žrtva“. Slogan, koji je nastao prije Srebrenice, dok je Alija Izetbegović govorio To nije naš rat, kada su Srbi iz BiH napadali Hrvatsku. A da je tada Alija prihvatio taj rat, mogao je spriječiti pokolj u Srebrenici. Ali nije htio, zbog one „muslimani jedina žrtva“.

Jure Vukić, Tribanj

Povezane objave

Čekanje na Dravi

HF

AFORIZMI – Poslije izbora

HF

Obilježavanje stradanja Srba u Oluji novo je krivotvorenje povijesti

HF

Posljedice njemačke ofenzive “Westbosnien”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više