Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

S FOO-političarima nema nam sreće!

Plenković je foo-političar najgore vrste, koji vidi pojavu terorizma u Hrvatskoj koje nema, koji vidi samo vlastita „postignuća“ i tamo gdje ih zapravo nema…

 

U slučaju kada američki vojni piloti tijekom izvođenja  vojnih operacija ili vježbi izvješćuju da su opazili neke neindentificirane leteće objekte, iste nazivaju Foo fightersima, budući da im je zabranjeno reći da su vidjeli ili sreli neki NLO, ruski, kineski ili neki drugi neprijateljki objekt.

Izraz foo… zapravo se koristi u programiranju kada ga programer koristi da ‘rezervira’ mjesto za neki promjenljivi pojam koji će nekog trenutka, ovisno od uvjeta ili informacije u nekom trenutku više odgovarati programeru.

  To praktično znači da pilot ne zna što je vidio, n ezna o čemu se radi, a njegovi nadređeni nemaju suvislo objašnjenje o toj pojavi. S druge strane, u informatici programeru omogućava da mijenja smisao teksta odnosno programske naredbe, kako njemu ili nekomu njemu nadređenom odgovara.

  Iz svih tih razloga, na osnovi iskustva s našim političarima, ima puno razloga da ih se naziva foo-političari! Naime, imajući moć da mijenjaju zakone, propise i da troše proračunski odnosno javni novac kako žele, jasno je da se ponašaju kao foo-političari, jer mijenjaju svoj izričaj, svoje odluke i svoje „viđenje“ situacije u društvu onako kako nekoga trenutka odgovara njima samima ili nekomu tko im zapravo „nosi glavu“, bilo da se radi o EU-ovim odlukama raznih EU-ovih tijela, bilo da se radi o uglavnom američkim političarima, bilo da se radi o zapadnom bankarskom ili korporativnom interesu, čemu bezuvjetno uvijek prilagođavaju svoje ponašanje, bez obzira što je društveno gospodarska situacija zemlje sasma različita od njihovih foo-viđenja istih situacija. Evo nekih eklatantnih primjera za to:

– Plenković u posljednje vrijeme često koristi frazu o „pravoj strani povjesti“, pri čemu zaboravlja odnosno namjerno prešućuje da su nedavnu europsku povijest „krojili“ nacisti a danas tobože širitelji europske demokracije Njemačka, da u svjetskoj povijesti u posljednjih pedesetak godina nije bilo niti jednog rata ili nasilnog svrgavanja režima u kome nisu bili inicijatori ili na neki način evolvirani SAD i njeni saveznici, da su Amerikanci bili prvi koji su efektivno koristili oružje masovnog uništavanja s dvije atomske bombe bačene na Japan, da se cijeli takozvani „slobodni i demokratski“ zapadni svijet gospodarski razvio na račun što je koristio robovsku eadnu snagu (SAD), na račun čistog i grubog pljačkanja resursa nerazvijenih zemalja (Engleska, Nizozemska, SAD), i da se zapadna politika vodi isključivo s profitom kao „novim Bogom“, te na osnovi filozofije New World Order sačinjenog sporazuma iz Toronta, čije su temeljni zaključci sljedeći:

  1. Svim sredstvima podržavati razvoj društva zabave, radi lakše manipulacije masa.
  2. Valja poduzeti sve da se ideja nacionalnih država sve više eliminira iz svijesti masa.
  3. Valja mijenjati obrazovne sustave na taj način da se klasični hunanuzam u nastavi zamjeni nastavom zehnologija.
  4. Valja poduzimatu sve da se ostvari međunarodna slobodna trgovina, te da se izbrišu nacionalne, plitičke i gospodarske granice.
  5. U svrhu ostvarivanja naših ciljeva u prvom redu valja da se za NWO pridobiju ministarstva vanjskih poslova nacionalnih država, i podržavatelji migracijskih politika.
  6. Proizvodnju zapadnih korporacija postupno premjestiti u države koje još vjeruju u tržišno gospodarstvo.
  7. Ostvariti globalno gospodarstvo nad kojim ni nacionalne države, ni sindikati ne će imati nikakavu ingerenciju.
  8. Paralelno s ostvarivanjem globalnog gospodarstva, valja podržavati globalnu kulturu, oprezno koristeći neke manje dijelove kultura nacionalnih država.
  9. Treba putem UN-a i NATO-a, propagirati vojne operacije pod egidom „održavanja mira“ i širenje demokracije.
  10. Treba učiniti sve da pojedinac bude što više nesiguran u budućnost svoje egzistencije, putem ukidanja radničkih prava, lakšeg otpuštanja s posla, podizanja granica za odlazak u mirovinu.
  11. Nacionalne države valja svim sredstvima sprječavati da se samostalno razvijaju, koristeći sva sredstva da ih se u tome sprječava.
  12. Ljudski rad na što više mjesta zamijeniti robotizacijom.
  13. Valja stvoriti jaku informacijsku bazu o pojednicima koji se ne slažu s ovim pristupcima.
  14. Nacionalne države koje bi se time protivile valja kažnjavati svim mogućim sredstvima novčarskog i gospodarskog onemogućavanja razvoja.
  15. Pojedince koji se ne slažu ili protive takvom NWO-u valja eliminirati, žigosati kao nazadnjake, učiniti smiješnim, i u krajnjoj liniji i fizički uništiti.

Ovaj protokol je Serge Monast objavio 1995., nakon čega su ubrzo i on i njegovi suradnici izgubili živote na veoma čudne načine. Tko pažljivo razmisli, uvidjet će da se mnoge stvari iz ovoga Protokola postupno ostvaruju ili su već ostvarene, ali naši foo-političari nikada nisu ni riječ javno govorili o tome da postoji takav Protokol.

Kada Plenković nadobudno govori o „pravoj strani povijesti“ zapravo znajući ili čak ne znajući govori o tome da se ostvare sve zamisli iz „Toronto Protokola“, i da trebamo to podržavati. Na toj liniji „bivanja na pravoj strani povijesti“ Plenković je praktično HDZ pretvorio u stranku koja nema veze s onim što je Franjo Tuđmam zamislio kao neovisnu Hrvatsku, „prodao za Judine škude“ neovisnost i suverenitet Hrvatske, i čini sve da ne dopusti razvoj hrvatskog gospodarstva, da demokraciju svede na vlastitu autokraciju, da uništi svaku oporbu i građane demoralizira glede svakog okušaja da se nešto promijeni.

Plenković je foo-političar najgore vrste, koji vidi pojavu terorizma u Hrvatskoj koje nema, koji vidi samo vlastita „postignuća“ i tamo gdje ih zapravo nema, jer zemlja tavori na dnu članica EU-a po svim relevantnim kriterijima kojima se mjeri uspješnost neke zemlje. BDP je sramotno nizak, iseljavanje iz Hrvatske je sramotno visoko, korupcija je sve institucije države premrežila, zdravstveni sustav kolabira, a tzv. pravna država zapravo ne funkcionira, osim ako se radi o procesuiranju ‘kokošara’, a njegova je kadrovska politika čisti promašaj, jer mu odgovaraju samo poslušni a ne i sposobni i pošteni ljudi. Sve one koji se ne slažu s njime proglašava populistima, nazadnjacima, putinovcima, i one koji tobože „mrze“ HDZ, pa ih na raznorazne perfidne načine eliminira iz politike i javnog života, a poneke i dâ likvidirati pod izgovorom da su teroristi. Po imidžu foo-političara, ili drugim riječima rečeno fuj-političara najbliži su mu Branko Bačić, Mario Banožić, Gordan Grlić Radman, Hrvoje Zekanović, Grozdana Perić, Milorad Pupovac, i dobar dio onih 66 koji ga podržavaju bez razmišljanja.

Aneričkim pilotima je zabranjeno da javno govore što su vidjeli, pa govore o susretima sa foo fighterima, a našim foo-političarima, bolje rečeno pfuj-političarima na strani „pobjedničke većine“ u Saboru je zabranjeno da glasuju po savjesti i da iznose istine za razliku od pfuj capo di capija, pa sve dok je tako nama nema boljitka. Neki hrabriji sudionici Domovinskoga rata, nažalost takvih je sve manje, govore da se nisu borili za ovakvu Hrvatsku kakvu im je Plenkovićev HDZ „skuhao“, a kakvu Plenković definitivno želi pretvoriti u zemlju konobara, čistačica, smetlara, EU-a „konjušara“, jer njemu smeta svaki domoljubni, pametni i pošteni građanin, jer se ne uklapa u budućnost kakva je „prava strana povijesti“, koju su nam pripremili tvorci Protokola iz Toronta!

Laslo Torma

Povezane objave

Rasizam Berlina i Pariza prema Italiji

HF

Slovenske ‘prljave ruke’ idu nama u korist

HF

Slučaj Trifunović i slučaj Pusić

HF

Ideološki rat na Prisavlju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više