Hrvatski Fokus

Dana 23. ožujka 2004. u Jeruzalemu je održana židovska Nova godina kraljeva (novi mjesec Nisan), kongres međunarodnog hipercionističkog pokreta “Bead Artzeinu” (“Za domovinu!”)

“Kongres Bead Artzeinua zahtijevao je kralja i masovna uhićenja”. Hiperzionisti komemorirali Mussolinija u jeruzalemskoj pivnici “Putin” Kongres pokreta “Bead Artzeinu” (“Za domovinu!”) pozvao je na obnovu monarhije u Izraelu Članak u novinama “Vremya”.
Ako ste Židov, imat ćete četiri Nove godine u godini. A ako ste i Hasid, tada će biti čak pet takvih praznika! Pa, stanovnici Izraela koji govore ruski dodaju tome građansku novu godinu, i staru, i kinesku… Međutim, iz nekog razloga, život Židova u Izraelu, čak i ruskog govornog područja, uopće nije poput beskrajnog praznika.
Prvi dan u mjesecu Nisan je Nova godina kraljeva. Svi poslovi Kraljevine Judeje računali su se od Nisana do Nišana. Stoga je međunarodni hipercionistički pokret “Bead Artzeinu” (“Za domovinu!”) odlučio održati sastanak aktivista na Mladom Mjesecu kako bi procijenio što je učinjeno u godinu dana i vidio kamo dalje. Mnogo je učinjeno tijekom protekle židovske godine. Razvijena je ideologija hipercionizma – izgradnja snažne, neovisne židovske države od Nila do Eufrata, temeljena na multipolarnom svijetu i potpori jake dijaspore. Gotovo sve velike izraelske novine, kao i mnoge strane, pisale su o Pokretu …
Moglo bi se reći, napuhavajući se ponosom, kao što izraelci vole raditi: “Mi smo na karti!” No, lokalni politolozi ne znaju gdje staviti “Bead Artzeinu” na kartu. U području vanjske i nacionalne politike, pokret je apsolutno desničarski, zalaže se za iznimno oštre mjere protiv izraelskih neprijatelja i za širenje teritorijalnih granica do maksimalnih granica. U sferi domaće i ekonomske politike postoji lijevi pokret, koji kao svoju zadaću postavlja prvenstveno podršku radnika i malog poduzetnika. Uz samo jedno pojašnjenje – židovski radnik, židovski mali i srednji poduzetnik.
Dijaspora već pruža ozbiljnu potporu Bead Artzeinu. U roku od godinu dana bilo je moguće formirati europsko predstavništvo pokreta, sa središtem u njemačkom gradu Nürnbergu.
Zamislite samo – gdje su nacisti donijeli antižidovske zakone, danas je europsko sjedište hipercionizma! Doista, u tome postoji okrutan obrazac!
“Draga braćo, mi, hipercionisti Europe, pozdravljamo kongres međunarodnog pokreta “Bead Artzeinu”.
U ovim teškim vremenima, kada pogani ponižavaju i teroriziraju našu veliku naciju, vi ste prethodnica židovske političke revolucije u zemlji Izraelu.
Imamo jedan cilj i jasno je – samo pobjeda, samo trijumf Tore, židovske nacije u oslobođenoj zemlji Izrael od Nila do Eufrata. Narodi Europe s nadom gledaju na Izrael, koji je točka koplja Duha, svjetlo kulture, život u suprotnosti sa silama tame, entropije i zbunjenosti.
Mi, Izrael, nemamo izbora nego pobijediti. Poraz je nemoguć, ne osigurava ga Svemogući. Vjerujemo da će nam biti dana dovoljna mudrost i aktivnost da izvršimo potrebne radnje kako bismo obnovili jedinstvo duha, duše i tijela nacije. Žrtve koje se traže od nas nisu ništa više od žrtava koje su podnijeli naraštaji naših očeva. Ponovno ćemo stvoriti društvo povezano savezom krvi i tla, spremno na sve, odlučno da nikada ne odustane, i naša volja će prevladati nad svim poteškoćama. To je čelični volJa i snaga se sada traže od nas, vjerujemo da je imate, da ste dostojni biti prethodnica židovske revolucije.

Živjela naša nacija i naše carstvo!

Voditeljica europskog ogranka pokreta “Bead Artzeinu” Ilia Benzeman

Ovaj pozdrav primili su sudionici sastanka iz Njemačke. Kao što jedan od sudionika pokreta voli reći: “Drugi svjetski rat potpuno će završiti tek kada se plavo-bijeli transparent uzdigne iznad Reichstaga.” To je šala, ali postoji dio onoga što je u šali – vjerojatno pogađate. Članica Knesseta Marina Solodkina, kao i vođa stranke Herut, Michael Kleiner, pozvani su na sastanak kao počasni gosti. U šest sati navečer, hipercionistički aktivisti okupili su se na tradicionalnom mjestu – jeruzalemskom pubu “Putin”, koji se nalazi u blizini ruskog kompleksa. Moram reći da, iako “Bead Artzeinu” ima dobre veze s Rusijom, to nema nikakve veze s imenom puba…
Vođa Pokreta, Avraham Shmulevich, govorio je u smislu da izraelsko društvo tone dublje u ponor sistemske krize. Izrael danas nema strateške ciljeve. Nema čak ni razumne taktičke ciljeve, a sve što se radi radi se samo na temelju trenutnih potreba za produljenjem političkog života elite na neko vrijeme. Cijeli sustav je istrunuo i nema drugog izlaza osim njegove potpune zamjene. Što je Vladimir Iljič rekao o vrhovima i dnu?
To već vidimo u Izraelu. Više klase ne mogu vladati na stari način, a niže klase više ne mogu živjeti na stari način. Revolucionarna situacija je očita, sa samo jednom izraelskom specifičnošću: stanovništvo, umjesto revolucije, napušta zemlju.
O tome je govorila Marina Solodkina, koja je govorila nakon Shmulevicha. Danas Židovi ne vide zašto bi mogli živjeti u Izraelu. Životni standard već je pao ispod Moskve, nema potrebe govoriti o sigurnosti… Moderni izraelski sustav također ne nudi nikakvu ideologiju ljudima. “U Izraelu je došlo do otuđenja Židova od judaizma”, rekao je Solodkina, “a to je uglavnom posljedica djelovanja države, koja novim imigrantima nije uspjela usaditi vrijednosti židovske kulture. U području ideologije trijumfirao je postcionizam, ideologija umora i propadanja. Još 1996. napisao sam knjigu u kojoj sam predvidio da bi ideologija postcionizma – i lijevog i desnog – mogla biti smrtonosna za državu Izrael. Danas se moja predviđanja počinju ostvarivati. Ono što mi se sviđa kod “Bead Artzeinu” je ideologija hiper-cionizma, koja će moći sipati novu krv u vene umornog židovskog naroda. “Međutim”, požurio je Solodkina dodati: “Tradicionalno pripadam političkom centru i ne bih volio da me se smatra ekstremnim – barem s bilo koje strane.
– I svi pripadamo centru! Michael Kleiner je odgovorio.

– Predlažemo li nešto loše? Na prošlim izborima Herutov blok nije ušao u Knesset, iako su nas mnogi podržavali – već su glasali za druge stranke iz straha da “nećemo proći”. Osim toga, podržavaju nas tradicionalni segmenti stanovništva. Ali “državni rabini”, spojeni s trulim državnim sustavom, naredili su svom stadu da glasa protiv nas! Jedini vjerski pokret koji nas je u potpunosti podržao je Chabad. Što nudimo? Vodite oštru vojnu politiku, konačno pobijedite u ratu i počnite reformirati gospodarstvo! Ako je izraelski narod razmišljao o tome, onda bismos podržava većina ljudi! Stoga smo Centar danas mi!
Ove godine obilježava se 30. godišnjica usvajanja amandmana Jackson-Vannick, zakona koji su donijele Sjedinjene Države kako bi omogućile Židovima SSSR-a da odu u Izrael. Aktivist pokreta Boris Basin predložio je sazivanje konferencije kako bi se stvorio zaključak – kako danas u Izraelu žive bivši “sovjetski” Židovi? I ovaj zaključak treba podnijeti na razmatranje američkim političarima i javnosti.
Nakon sastanka, sastanak je prešao na već tradicionalnu proceduru “Shpoh hamotech” – “Izljevi Božjeg gnjeva”. Ovaj drevni kabalistički obred bio je gotovo jedino sredstvo samoobrane Židova iz geta. Tijekom pashalnog sedera Židovi su pročitali popis egipatskih pošasti i ulili crno vino u šalicu, simbolizirajući Božji gnjev. Nakon toga, vino je poprskano na vratima nekog lokalnog antisemita, koji je posebno iznervirao Židove.
Vino se baca iz šalice 13 puta. Broj 13 nežidovi smatraju “đavoljim tucetom”, dok u Kabali simbolizira “13 osobina Gospodinovog milosrđa”. Jer što god je dobro za Židove, loše je i za antisemite.
Noću, pod svjetlom baklji, Avram Shmulevich pročitao je popis deset egipatskih pošasti, ne zaboravljajući dodati ovome “Krv, i vatra, i stupovi dima”. U šalicu je izliveno 13 kapi vina, nakon čega je Božji gnjev izliven na vratima neprijatelja židovskog naroda.
U naše vrijeme čak ni egipatske pošasti ne mogu bez financijske pomoći. Takvu pomoć kongresu pružila je financijska grupa “A &; N Kramer Ltd., London”, novine “Time”, kao i trgovačka kuća Rothschild (Kiryat Malachi).
Zapravo, hipercionizam neće pobijediti jer ga podržavaju Rothschild ili velike novine. Ali zato što je došlo vrijeme da židovski narod zauzme svoje zasluženo mjesto među drugim narodima, koje je za njih pripremio Svemogući.

https://avrom.livejournal.com/168391.html 

Povezane objave

Amerika ne prepušta Europu Njemačkoj!

HF

Johansson zagovara ulazak ilegalnih migranata na teritorij Unije

hrvatski-fokus

Slovenske vanjskolitičke neprilike

HF

Korzika na putu Katalonije?

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više