Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Vrhovni sud New Yorka vratio sve zaposlenike otpuštene zbog necijepljenosti, naredio povrat novca

Državni Vrhovni sud utvrdio je da cijepljenje “ne” zaustavlja širenje COVID-19

 

Vrhovni sud države New York naredio je da se svi zaposlenici New Yorka koji su otpušteni jer nisu cijepljeni vrate na posao s zaostalom plaćom.

Sud je u ponedjeljak utvrdio da “cijepljenje ne sprječava pojedinca da se zarazi ili prenese COVID-19”. Gradonačelnik New Yorka Eric Adams ustvrdio je ranije ove godine da njegova administracija neće ponovno zaposliti zaposlenike koji su otpušteni zbog statusa cijepljenja.

NYC je otpustio oko 1 zaposlenika zbog necijepljenja ranije ove godine nakon što je grad usvojio mandat za cjepivo pod bivšim gradonačelnikom Billom de Blasiom. Mnogi od otpuštenih bili su policajci i vatrogasci.

Vrhovni sud države New York vratio je sve zaposlenike koji su otpušteni zbog necijepljenja, naredivši zaostale plaće i rekavši da su im prekršena prava. 

Predsjednik Udruge vatrogasaca uniformiranih FDNY-a Andrew Ansbro i predsjednik Udruge vatrogasaca uniformiranih FDNY-a poručnik James McCarthy osudili su Adamsa ranije ove godine nakon što je gradonačelnik dopustio iznimku od mandata cjepiva za sportaše i izvođače, čak i dok su vatrogasci još uvijek dobivali otkaz zbog svog statusa. Par je pozvao grad da proširi iznimku na sve Njujorčane.

“Ovdje smo da kažemo da podržavamo opoziv mandata za cjepivo koji je gradonačelnik najavio u četvrtak”, rekao je McCarthy. “Mislimo kako bi i to trebalo produljiti. Podržavamo oduzimanje mandata sportašima i izvođačima koji rade u New Yorku. Mislimo da bi ljudima koji rade za New York također trebalo premjestiti mandat”.

“Ako ćete ukinuti mandat za cjepivo za određene ljude u gradu, morate ga ukloniti za sve u gradu”, rekao je Ansbro. “Ako ćete slijediti znanost, znanost će vam reći da trenutno nema opasnosti, a stavljanje stotina vatrogasaca, policajaca i drugih djelatnika hitne pomoći bez posla nije u najboljem interesu grada. Nije sigurno.”

Anders HagstromFox News, https://www.foxnews.com/us/new-york-supreme-court-reinstates-all-employees-fired-being-unvaccinated-orders-backpay

Povezane objave

Najmlađi francuski premijer u povijesti ima židovsku obitelj

hrvatski-fokus

Great American Reset prijeti da će uništiti sve što ste izgradili za svoju obitelj

hrvatski-fokus

‘Ponovno činimo talibane velikim’

hrvatski-fokus

Lažima UN-a i Vatikana nema kraja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više