Hrvatski Fokus
Društvo

Dar mračnoj rupi

Nastavak Legende o Podkinu Jednouhom, pisca Kierana Larwooda

 

Nedavno je ugledni zagrebački nakladnik Znanje (ne mogu i ovom prigodom ne spomenuti davnu Hit biblioteku, dva puta po šest knjiga godišnje, no, tu su i brojne druge respektabilne biblioteke istoga izdavača) objavio nastavak Legende o Podkinu Jednouhom, pisca Kierana Larwooda, Dar Mračnoj Rupi, u prijevodu s engleskog Mate Marasa, u biblioteci Stribor i u serijalu Pet kraljevstava.

O posebnom utjecaju književnosti i Tolkiena na Larwooda ne treba posebno ni spominjati, no junaci su ponešto drugačiji u ovoj čudesnoj epskoj fantaziji i pripovijedanju priče o događajima prepunim herojstva.

Generacije mladih čitatelja ovdje će otkriti još jedan osebujni, nesvakidašnji svijet i njegove stanovnike, napeta, sudbonosna zbivanja.

Današnji čovjek jednostavno vapi za drugačijim, alternativnim svjetovima i neobičnim događanjima u kojima ipak, na kraju pobjeđuje Dobro.

Sve se svodi na neprestanu bitku Dobra i Zla.

Cijela se povijest temelji  na toj bitci, čiji se žar nikada ne gasi.

Miroslav Pelikan

Povezane objave

Festival Zrin

HF

Kako stići nigdje

HF

Hrvatsko novinarsko društvo protiv Hrvatske

HF

Francuska – Borba za život

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više