Hrvatski Fokus
Kultura

Stipe Bartulović iz Kaštela pobjednik 8. Nacionalnog natjecanja u čitanju naglas

Održano osmo Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije

 

Stipe Bartulović, učenik 6. razreda Osnovne škole Bijaći iz Kaštel Novog, pobjednik je u starijoj kategoriji 8. Državnog natjecanja u čitanju naglas koje je održano u Sisku. Na završno Natjecanje je otišao nakon pobjede na županijskom natjecanju koje je organizirala Gradska knjižnica Kaštela.

Stipe je Stručni sud osvojio izražajnim čitanjem knjige Šime Storića Poljubit ću je uskoro, možda, a za Natjecanje ga je pripremala mentorica Lucija Carev, dok ga je u Sisak pratila knjižničarka Marina Kelava.

Put do državnog natjecanja Stipe je započeo u Gradskoj knjižnici Kaštela, gdje je osvojio prvo mjesto na županijskom natjecanju, što mu je, kao predstavniku Splitsko-dalmatinske županije, omogućilo nastup na nacionalnom nivou natjecanja. Svi nagrađeni učenici osvojili su tjedan dana ljetovanja u Zaostrogu.

Gradska knjižnica Kaštela je ove godine po osmi put organizirala Nacionalno natjecanje u čitanju naglas za područje Splitsko-dalmatinske županije, a osim Stipe Bartulovića, Županiju je 9. i 10. studenog u Sisku u mlađoj kategoriji predstavljala i Maris Restović, učenica 3. razreda OŠ kneza Trpimira iz Kaštel Gomilice koju je na natjecanje pratila mentorica Jadranka Kovačević.

Odluku o najboljima donijelo je Povjerenstvo u sastavu: Tomislav Baran, Daniel Berdais i Damir Ivanković. Oni su, u skladu s pravilima Natjecanja, ocjenjivali kreativnost uvodnog dijela, jasnoću i razgovjetnost, izražajnost u nastupu, primjerenost teksta uzrastu i sveukupni dojam. 

U starijoj kategoriji pobijedio je Stipe Bartulović (Splitsko-dalmatinska županija), druga je bila Marija Begović (Dubrovačko-neretvanska županija), a treća Marta Hižar (Zagrebačka županija). U mlađoj kategoriji prvo mjesto osvojila je Evelin Evaj (Bjelovarsko-bilogorska županija), druga je bila Nikol Šlingar (Dubrovačko-neretvanska županija), a treći Duje Brajnović (Virovitičko-podravska županija).

Gradska knjižnica Kaštela organizirajući Natjecanje u čitanju naglas potiče čitanje i razvoj čitalačkih navika stavljajući knjigu i čitanje u središte svijeta osnovnoškolaca.

„Svi mi iz Gradske knjižnice Kaštela od srca čestitamo našem Kaštelaninu Stipi Bartuloviću na osvojenoj državnoj nagradi, kao i njegovim mentoricama Luciji Carev i Marini Kelava, te ravnateljici OŠ Bijaći gđi Jadranki Šošić. Čestitamo i Maris Restović i njenoj mentorici Jadranki Kovačević te OŠ kneza Trpimira na predstavljanju Grada Kaštela i Splitsko-dalmatinske županije na državnom natjecanju u Sisku. Čestitam i svim članicama Povjerenstva i svim knjižničarkama koje su organizirale prednatjecanja i natjecanja, te svim učenicima koji su sudjelovali na školskom i županijskom natjecanju održanom u organizaciji Gradske knjižnice Kaštela, kao i njihovim roditeljima, mentorima i školama, s nadom za nastavak izvrsne suradnje i pri organizaciji sljedećih natjecanja“, poručila je Renata Dobrić, ravnateljica Gradske knjižnice Kaštela, zahvalivši svima na suradnji.

Renata Dobrić, Gradska knjižnica Kaštela

Povezane objave

Od meditacije do strasti

HF

Nostalgija

HF

“Čarolija svijetla” u galeriji “Mona Lisa”

HF

Ferdinand Pađen, portretist grada

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više