Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Prijevara nad prijevarama

Spin nad spinom

 

Umjesto da poslije rezultata izbora odmah da neopozivu ostavku na mjesto predsjednika „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji“, najveći manipulant, prevarant, plagijator i lažov među svim Bunjevcima i među svim Hrvatima u Srbiji, Tomislav Žigmanov, sada sve Hrvate u Srbiji, sve Hrvate u Hrvatskoj i sve Hrvate u svijetu pokušava zaglupiti vrhunskim spinovima o tome zašto je njegova stranka ostala bez mandata i u srbijanskom i u vojvođanskom parlamentu, a čak je u pitanje doveden i sam opstanak Hrvata u Srbiji!

Pravi uzrok svemu tome je on sam, no, luzer kojem su bili uplaćeni troškovi doktorata, a nije uspio doktorirati, uspio je potpuno uništiti stranku DSHV, a Hrvate u Srbiji dovesti na rub opstanka, o čemu i sam govori u izjavi za hrvatske medije (citat):

Žigmanov je istaknuo da u DSHV-u ipak nisu obeshrabreni te će se i dalje snažno zalagati za opstanak Hrvata u Srbiji. (vidjeti: https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvatska/dshv-ostao-bez-mandata-u-skupstini-srbije-i-vojvodine-artikulacija-interesa-hrvata-u-srbiji-postaje-slozenija-15406328)

Dakle, Žigmanov priznaje da je u pitanju goli opstanak Hrvata u Srbiji poslije skoro dvadeset godina njegovog djelovanja kao prvog čovjeka kulture i prvog čovjeka politike u Hrvata u Srbiji! No, sam se (nisu ga birali ovdašnji Hrvati) nametnuo na te pozicije upravo manipulacijama, prijevarama, plagijatima i lažima i nije čudo što je rezultat takav!

Ali neobeshrabreni luzer, koji godinama za nos vuče i sam vrh vladajuće stranke u Hrvatskoj (za njega su urgirali i blamirali se premijer Plenković i ministar vanjskih poslova Radman) kaže:

Spin br. 1: Važno je što je koalicija osvojila tri zastupnička mjesta i DSHV će sigurno biti pitan kada se bude odlučivalo o važnim političkim temama u Srbiji!

Dakle, 39.107 Hrvata u srbijanskom parlamentu će zastupati Usame Zukorlić, Edin Đerlek i Rejhan Kurtović, Bošnjaci iz Sandžaka, koji će za sve što tišti Hrvate u Vojvodini pitati Natašu Stipančević, kao četvrtoplasiranu na listi kandidata za zastupnike, pa će to interpretirati u srbijanskom parlamentu!

Spin br. 2: Za naklonost Hrvata u Srbiji borila se vladajuća Srpska napredna stranka (SNS) koja je željela neprikosnoveno potvrditi svoju vladajuću poziciju, ali i oporbena koalicija „Srbija protiv nasilja“ koja je računala na njihovo nezadovoljstvo djelovanjem vladajućih struktura.

Ovaj spin je višesložan i kontroverzan, no, da li je to važno, važno je izmišljati najnebuloznija opravdanja za neuspjeh. Dakle, SNS se borio za naklonost Hrvata preko izbora Žigmnova za ministra za ljudska i manjinska prava (tako ispada), a „Srbija protiv nasilja“ je računala na nezadovoljstvo upravo zbog tog izbora (odnosno djelovanja Žigmanova u vladajućim strukturama!)!

Zadovoljni luzer

Još nebuloznije spinove Žigmanov je objavio na facebooku svoje stranke! (vidjeti: https://www.facebook.com/dshvhrvatskastrankauvojvodini/?locale=sr_RS)

Spin br. 3: S učinjenim do izbora smo i više nego ponosni, jer smo se osnažili u brojnim vještinama i znanjima, te spremniji čekamo sljedeće. Vjerujemo da će onda biti boljih prilika!

Dakle, u DSHV-u su i više nego ponosni na sve urađeno prije izbora, a  rezultat toga je neuspjeh, no, osnaženi su u brojnim vještinama i znanjima (manipulacijama) koje će koristiti u slijedećoj prilici, valjda kada Hrvata ovdje više ne bude)!!!

A spinom br. 4 manipulator luzer je prevladao sebe: Kadrovsku okosnicu kandidata DZH-a na izbornoj listi čini poznata jezgra urotnika, koji su u dosluhu s ključnim osobama u strukturi diplomata Republike Hrvatske u Srbiji, sinkrono i usuglašeno radili tijekom nekoliko godina kako na rušenju legitimnog vodstva ne samo DSHV-a nego i Hrvatskog nacionalnog vijeća! Je li tomu služila i podrška i pojedinih svećenika Katoličke crkve ovoj grupaciji? Na koncu, ali najvažnije, je li cilj njihova djelovanja oslabiti DSHV i osigurati to da Hrvati ne pređu cenzus?

Dakle, druga hrvatska politička stranka u Srbiji, DZH, čiju ponudu za predizbornu koaliciju je Žigmanov odbio (!?!), u dosluhu s ključnim osobama u strukturi diplomata Republike Hrvatske u Srbiji i podršku pojedinih svećenika Katoličke crkve, uzela je DSHV-u na izborima taman toliko glasova da Nataša Stipančević, ne bude zastupnik u srbijanskom parlamentu (ovo je već i za psihoanalizu!)! Alaykum-u-ssalam!

Branimir Miroslav Tomlekin

Povezane objave

Na što se troše hrvatske kune?

HF

Undemocratic and unconstitutional practice

HF

BOJE RAVNICE MOJE

HF

Daleko tamo

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više