Hrvatski Fokus
Vanjska politika

Nakon skandala s prisluškivanjem Bundeswehra: Isporučite Bika odmah! Rat kod kuće i Ukrajine

Nakon skandala s prisluškivanjem Bundeswehra: Bik isporučuje odmah!

 

Ruski propagandni kanal RT objavio je snimku razgovora nekoliko visokih dužnosnika Bundeswehra. U njemu je vojska samo razmijenila informacije o mogućoj uporabi krstareće rakete “Bik”. Ruske propagandne agencije i njihovi populistički lapdogi u Njemačkoj sada ga žele iskoristiti za organiziranje navodne “pripreme za rat agresije”.

Skandal je omogućen nemarnim rukovanjem sredstvima komunikacije. Skandal se uklapa u sliku sramotnog vojnog vodstva i izaziva strah od najgoreg u slučaju rata. Zbog toga je još važnije odlučno podupirati paneuropsku borbu Ukrajine za slobodu. “Treći put” predan je opskrbi Ukrajine krstarećim raketama Bik!

Inspektor ratnog zrakoplovstva Ingo Gerhartz

Prema ruskim izvorima, sudbonosni razgovor dogodio se 19. veljače. Uključeni: inspektor ratnog zrakoplovstva Ingo Gerhartz, voditelj Odjela za operacije i vježbe u zapovjedništvu zračnih snaga Frank Gräfe i potpukovnik iz Eskadrile taktičkih zračnih snaga 33 Fenske i Froschstedt. Razgovor se odvijao u pozadini glasovanja u Bundestagu o isporuci krstarećih raketa Bik Ukrajini. Sudionici su raspravljali o tehničkim detaljima oružanog sustava, koji su klasificirani kao državne tajne. Raspravljalo se i o dometu krstarećih raketa, ali i usporedbi sa sustavom “Storm Shadow/SCALP” koji su već isporučile Velika Britanija i Francuska.

Ono što proruski desničarski populisti demoniziraju kao “ratno planiranje” protiv Rusije zapravo je standardni rad vojske. Nije bilo riječi o planovima da i sam djeluje kao ratni akter, kao što ruski huškač Medvedev optužuje Njemačku, već samo da razgovara o mogućnostima uporabe oružja od strane ukrajinske vojske. Međutim, ono što je skandalozno je nemarno i naivno rukovanje komunikacijskim sustavima od strane vojske. Na primjer, za razgovor je korišten program Webex američke tvrtke Cisco. Softver sa značajnim slabostima, koji, prema portalu heise.de, ne može uspostaviti end-to-end enkripciju. Rusima stoga nije trebalo biti teško prisluškivati razgovor. Ali to nije sve: naivni kadrovi Bundeswehra čak su željeli poslati više informacija putem “WhatsAppa”, platforme koja također definitivno nije prikladna za razgovor o povjerljivim stvarima.

Dostavite Bika odmah!

Njemački kancelar Olaf Scholz (SPD) odlučio je protiv isporuke oružja Bika Ukrajini. Zahtjev za isporuku oružanog sustava nije uspio 22. veljače. Kukavički i osuđujuće odbijanje da Konačno opskrbi Ukrajinu oružjem koje joj je potrebno za poraz Rusije produžuje smrt europskih sinova. Ukrajina polako krvari suho zbog polusrdne politike vladara. Zanimljivo je pitanje zašto je ruska propaganda objavila informacije o razgovoru s Bikom tek početkom ožujka. Moguće je da je to povezano s činjenicom da je Scholz često popustio nakon velikog oklijevanja. Činjenica je, međutim, da su iz Kremlja i sa strane njegovih voljnih ulizica vrištanje i cviljenje uvijek bili najglasniji kada bi oružani sustav odlučno pomogao Ukrajini.

Zapravo, trupe multietničke vojske Ruske Federacije polako napreduju, ali je broj mrtvih Putinove vojske velik. Nedostatak samog streljiva, ali i revolucionarnih oružanih sustava poput krstareće rakete Taurus, sprječava Ukrajinu da ruski imperijalizam pretvori u fijasko za svoje tvorce. Suprotno populističkim tvrdnjama, isporuka Bika Ukrajini ne čini Njemačku strankom u ratu ništa više nego što je to učinila opskrba čeličnim kacigama. Prisluškivani razgovor čak opovrgava jedan od Scholzovih glavnih argumenata protiv slanja oružja: Vojska je jasno dala do znanja da nema potrebe za njemačkim vojnicima u Ukrajini za isporuku Bika, kako je tvrdio crveni kancelar.

Istodobno, ruska reakcija pokazuje zašto je neo-boljševički Khan na carskom prijestolju jednako opasan kao i njegovi povijesni kolege. Tako je još jednom jasno istaknuta antinjemačka mržnja prema Putinu i drugovima. Putinova marioneta Dmitrij Medvedev, predsjednik Ruskog vijeća sigurnosti, citirao je komunističkog pjesnika Konstantina Simonova u razgovoru s njegovom pjesmom “Ubij ga!” iz 1942. Pjesma glasi: “Ubij Nijemca, ubij ga uvijek, kad / i ti ga vidiš.” Na Telegramu se Medvedev udvostručio, izjavivši: “Vječni protivnici, Nijemci, ponovno su postali naši najveći neprijatelji.”

Vladari izdaju ukrajinsku borbu za slobodu. U isto vrijeme, skandal s Bikom jasno pokazuje da je ovaj rat u velikoj mjeri naš rat. Takvo sramotno vojno vodstvo, ali i tako slaba i neodlučna vlada, olakšava svim neprijateljima Njemačke da djeluju protiv nas. Stoga je još važnije podržati ukrajinske trupe kao branitelje predziđa na istoku svim sredstvima. Ne treba čak ni njemačke vojnike, treba njemačko oružje.

https://der-dritte-weg.info/2024/03/nach-dem-bundeswehr-abhoerskandal-taurus-jetzt-liefern/

Povezane objave

Totalitarni Novi Svjetski Poredak

HF

Trump objavio izjavu o istrazi izborne prijevare

hrvatski-fokus

Priča o siromaštvu u Njemačkoj

HF

Rusija uporno ne uspijeva iskoristiti prilike za bolje odnose s Europom

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više