Hrvatski Fokus

Ivan Turudić je pokazao: odvažnost i osjećaj pravičnosti

 
 
Nije skandalozno što je predsjednik Županskoga suda u Zagrebu Ivan Turudić iznio činjenice o izvršnoj vlasti, odnosno o Vladi Zorana Milanovića, posebice ministra Ranka Ostojića i predsjednika Ive Josipovića, koji vrše pritisak na sudstvo u Hrvatskoj, nego je skandal kad režimski mediji osuđuju suca i brane krivce od optužbe. U nedjelju (10. 8. 2014.), u razgovoru za Večernji list Turudić je otvoreno govorio o mnogim pitanjima koji se odnose na (ne)pravosuđe u Hrvatskoj, gdje je posebno istaknuo angažman aktualne vlasti, koji se upliću u sudstvo, kao i o režimskim sucima, što je izazvalo veliku reakciju onih koji su pogođeni, odnosno onih koji su krivi. Odmah su se oglasili: predsjednik Josipović, glasnogovornici policije i crveno-žuti državno-dežurni novinari kako bi diskreditirali suca Turudića, te konačno i umirovili, kao što su učinili s mnogim braniteljima iz Osloboditeljskoga (domovinskog) rata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2014/08/n_22639.jpg
Ivan Turidić na udaru udbaške vlasti
 
Republika Hrvatska nije demokratska država, nije europska država, nije ni država hrvatskog naroda, nego država privilegirane srpske nacionalne manjine, gdje ni referendum s 600.000 potpisa nema nikakve učinkovitosti. Vrhovni je sud RH poništio potpise, omalovažio najizrazitiji oblik javnom osvjedočenja u demokratskom sustavu: proglasivši ništavnim referendum o ćirilici!  
 
Kad ljude mržnja vodi, onda i ne htijući iskažu razloge svoje bojazni, koje su – istinite. Naime, jedan od novinara iznio je, zapravo, sve ono zbog čega je počela hajka na suca Turudića. U jednom vladajućoj vrhuški podobnom listu, među ostalim, napisano je sljedeće: »Turudić i Sessa svojim su recentnim izjavama zapravo dovršili formiranje sudačkog stožera za zaštitu i promociju Hrvatske demokratske zajednice, čime se Karamarkova fronta za preuzimanje vlasti još malo proširila: sada su tu Katolička Crkva, braniteljski stožer, razne laičke katoličke udruge (koje još nisu sigurne hoće li podržati HDZ, ali koje, razumljivo, ne žele ni čuti za sadašnju Vladu), vlasnik Dinama i Hrvatski nogometni savez, da bi im se, eto, pridružio i najuži hrvatski sudački vrh« (D.B.).
 
Dakle, vladajuću vrhušku, kao i njihove podrepine, već je obuzeo strah od oporbe koja će preuzeti vlast na slijedećim predsjedničkim i zastupničkim izborima, što u konačnici znači, da će mnogi od njih ostati bez posla i bez privilegija. Neki će završiti u zatvoru, jer su tijekom svoga mandata počinili najveće zločine: bili su izdajice domovine, progonitelji hrvatskih domoljuba u državnim institucijama, izdaja hrvatskih branitelja, izdaja hrvatskog naroda u BiH, izdaja Hrvata u iseljeništvu, rasprodaja hrvatskoga blaga – poduzeća i nekretnina, te davanja podrške prekodrinskom velikosrpstvu i četništvu u RH.
 
Ne valja Vlada, ne valja ni oporba!
 
Na drugoj strani imamo medije koje su protiv aktualne vlasti, ali koji su, isto tako, ogorčene na oporbu, odnosno HDZ, a posebice predsjednika Tomislava Karamarka. Nije ništa bolje prošla ni HDZ-ova kandidatkinja za predsjednika Kolinda Grabar Kitarović, koju podjednako omalovažava vladajuća vrhuška, njezin protivnik (još malo!) predsjednik Josipović, također i mnogi s ''centra'' i na ''desnoj'' strani!  Doduše, u Republici Hrvatskoj nema političke ljevice, nema političkog centra niti ima političke desnice – nego: oni koji su, pod svaku cijenu, protiv Republike Hrvatske, u bilo kojem obliku samostalnosti, i oni koji su za Republiku Hrvatsku u svim oblicima samostalnosti i državotvornosti. Dakle, izbor je kristalno čist: za Hrvatsku ili protiv Hrvatske.
 
Ako se kandidiraju za predsjednika RH, svi koji pretendiraju doći na Pantovčak, iz stranaka i udruga, koje su politički protivnici aktualnom predsjedniku Josipoviću, onda će bez sumnje Josipović dobiti još jedan predsjednički mandat. To bi bio najgori mogući scenarij u RH!
 
Državni vrh se boji HDZ-a, boje se Karamarka i Grabar-Kitarović, oko kojih se okupljaju najvažniji politički čimbenici, navedeni u tekstu D.B.-a. Treba biti pokazatelj i drugim političkim čimbenicima, da je spas Hrvatske samo u slozi hrvatskih državotvornih stranaka i udruga. U protivnom će George Bernard Shaw biti u pravu: političari su oni koji ne znaju ništa i misle da znaju sve.
 
Predsjednik Županskog suda u Zagrebu Ivan Turudić pokazao je hrvatskim političarima, hrvatskim intelektualcima i hrvatskom narodu (i građanima!) koliko znači imati ljudsko dostojanstvo, mušku odvažnost i osjećaj pravičnosti, te iznijeti uvjerljive dokaze o današnjoj vladajućoj kliki (neki ih čak oslovljavaju – elitom!) pa i pod najvišu cijenu odmazde. Hrvatskom branitelju i sudcu Turudiću treba dati javnu podršku, u prvom redu njegovi suborci, hrvatski branitelji, i svi oni koji imaju odličja (znamo da u Hrvatskoj ima 750.000 osoba koje su dobili odličja), moralno su obvezni dati potrebnu podršku sucu Ivanu Turudiću.
 
Isto tako, ljudi s odličjem morali bi se na sljedećim izborima ponovno odlučiti za opstojnost samostalne i demokratske Republike Hrvatske, odnosno srušiti one koji su danas na vlasti i koji svojim bićem mrze Hrvatsku, i sve što je sveto hrvatskom narodu: hrvatsko nebo i zemlja, hrvatska vjera i kultura, hrvatske granice i povijest – što nas čini velikim narodom u nacionalnoj svijesti. Hrvatski je narod doveden u položaj: Vincere aut mori Pobijediti ili umrijeti! (Petar Zrinjski).
 

Rudi Tomić, Toronto

Povezane objave

Globalnu obmanu provodi političko-medicinska mafija, na vrhu je WHO

hrvatski-fokus

Nino nas sve gleda iz ružičnjaka

HF

MI ILI ONI – Zoran Milanović na tragu Nikole Stojanovića

HF

Igra dodjele i oduzimanja odličja

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više