Hrvatski Fokus

Milijuni iseljenih Hrvata izjednačeni s Pupovčevim tezgarima

 
 
Hrvatsko iseljeništvo nikad obezglavljenije nego sada. Brojni stariji iseljeni Hrvati, još uvijek u fizičkoj i radnoj snazi, ne prestaju kukati kako nemaju svoje zastupnike u Hrvatskom državnom saboru, odnosno da imaju samo tri zastupnika od kojih ni jedan ne živi u iseljeništvu. Isto koliko ih ima i etnobiznismen Milorad Pupovac i njegova tezgarska klika u Hrvatskome saboru. Uistinu, u neka bolja i ne tako davna vremena bilo je i više zastupnika milijuna iseljenih Hrvata u Saboru, koji su se vratili iz iseljeništva ili pak privremeno živjeli u Hrvatskoj a stalno izvan granica Republike Hrvatske.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/05/cdn-static.rtl-hrvatska.hr_image_8f2c6dab2789235b5847d0df28b761e3_view_article.jpg
Zašto i ove dvije posljednje Vlade – Karamarkova i Plenkovićeva – ništa ne poduzimaju na tom planu. Iz medija saznajemo kako je sukrivac i Davor Ivo Stier, jer je bio vrlo utjecajan u vladi Jadranke Kosor, koja je jako lako pristala na ucjenu SDP-a i crvenoga društva iz Partije i njezine okolice da se u Ustav RH unese odredba koja glasi: "U izborima za Hrvatski sabor birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj imaju pravo izabrati tri zastupnika, u skladu sa zakonom." (članak 45., stavak 2.). Prema priznanju Arsena Bauka iz SDP-a (nasljednika zloglasne i zločinačke KPH) a i same Jadranke Kosor, nitko iz EU-a nije zatražio da to bude uneseno u Ustav RH kao uvjet za primitak Hrvatske u EU. Nije poznato je li se Stier toj SDP-ovoj ucjeni(!?) usprotivio. Možda jest, a ako jest to bi značilo da nije bio toliko utjecajan u vladi Jadranke Kosor.
 
General HV-a Željko Glasnović izgleda nije informiran kao ni neki (i mnogi!) u iseljeništvu da HDZ nema dovoljno ruku za izmjenu Ustava. Treba mu dvotrećinska većina u Saboru. Čudno je to što mnogi očekuju mnogo toga od HDZ-a, a istovremeno HDZ-u uskraćuju svoje glasove.
 

Pavao Blažević

Povezane objave

U Ustavu nema tzv. antifašizma

HF

Istarskim “antifašistima” draži Tito od Hrvata

HF

DRUGI POGLED – Birači i Plenković se ne vole

HF

Obećavajuće izvješće Europske unije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više