Hrvatski Fokus
Hrvatska

Štromar: Izađimo iz ideoloških rovova!

HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH

 
 
Novi predsjednik HNS-a Predrag Štromar poslao je pismo članovima HNS-a u kojem traži opravdanje za ulazak u koaliciju s HDZ-om. Usput je malo bocnuo HDZ i Božu Peterova…
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/07/i.ytimg_.com_vi_zpqy_SxkYjg_maxresdefault.jpg
Predrag Štromar
 
"Drage HNS-ovke i HNS-ovci,
nalazimo se u dinamičnom i zahtjevnom razdoblju za Republiku Hrvatsku, ali i za HNS. Potpuno spremni na političku cijenu koju možemo platiti, svjesno smo preuzeli odgovornost za sudjelovanje u Vladi RH i konačno pokrenuli izlazak iz ideoloških rovova te potaknuli stavljanje sadržaja u prvi plan. Ovim potezom pridonijeli smo političkoj stabilnosti, uštedjeli državi puno novca, omogućili pristup fondovima Europske unije i pomogli da nakon dvije godine nerada država konačno profunkcionira. Pred nama je sada razdoblje jačanja stranke.
 
U povijesti HNS-a mnogi su važni i utjecajni političari odlazili iz stranke i birali svoj politički put, ali stranka je svejedno nastavila svoj razvoj i ostala stabilna i parlamentarna svih 27 godina svoga postojanja. Budućnost HNS-a odredit će isključivo rezultati našega rada, kako do sada, tako i u buduće. Na nacionalnoj razini trenutno pripremamo konkretne mjere za depolitizaciju i reformu obrazovanja, kao i mjere za konačno sređivanje stanja u katastru i zemljišnim knjigama, jer su to teme koje zanimaju većinu hrvatskih građana i utječu na kvalitetu njihovih života, bez obzira na stavove i svjetonazore. Kako smo i najavili, HNS će svoje vrijednosti i projekte unijeti u Vladu RH, a svoje svjetonazore i vrijednosti ćemo i dalje beskompromisno zagovarati i zastupati.
 
HNS trenutno ima više od 40.000 članica i članova stranke, a broj upisa i ispisa evidentira se u Registru članova Središnjeg ureda HNS-a u Zagrebu na dnevnoj bazi. Od posljednje sjednice Središnjeg odbora HNS-a održane 7. lipnja 2017. godine do danas iz stranke se ispisala 451 osoba, a upisalo se njih 90 te ne očekujemo veći odljev članstva u budućem razdoblju. Naprotiv, očekujemo da će nam se priključiti građani koji su siti podjela, umorni od izlazaka na birališta i ponovne agonije koju su Hrvatskoj više puta nepotrebno priuštili Božo Petrov i ekipa.
 
Iako smo već zakoračili u ljeto i zaslužene godišnje odmore, puno je posla pred nama. Podsjećam vas da nas na jesen čekaju unutarstranački izbori, a kako bismo ih uspješno proveli potrebno je stvoriti preduvjete. Pozivam vas da tijekom ljeta pripremite podružnice za održavanje skupština. Cilj HNS-a, cilj svih nas je učiniti Hrvatsku boljom, otvorenijom i tolerantnijom zemljom u kojoj su najveća vrijednost ljudi, a ne sjene prošlosti. Vjerujemo u vlastitu sposobnost i vjerujemo u vas.
 
Ovim putem želim vam još jednom zahvaliti na vašem trudu i radu, na podršci i konstruktivnim kritikama, na svakoj emociji uloženoj u bolju Hrvatsku kojoj stremimo. Danas je, više nego ikad prije, vrijeme za nove iskorake, teške i hrabre odluke koje nose rizik, ali i nadu da smo u stanju pomoći svojoj zemlji", stoji u priopćenju koje potpisuje Štromar." (m.n.)

Povezane objave

Jesen je

hrvatski-fokus

Nica kakvu želim pamtiti

HF

MANJINE – Kao trn u nozi

HF

Pravo lice »gospodara Svijeta«

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više