Hrvatski Fokus
Društvo

Primaju kučke, ne će djecu

U Dubrovniku ne žele primati u podstanare mlade obitelji s djecom

 
 
»Više od godinu dana ne možemo naći stan. Prije kad bi ljudi čuli da imam troje djece bi me samo odbili, a pogotovo sad kad imam petero – nema šanse, ne dolazi u obzir. Oni koji izdaju stanove izdaju ih radnicima, ‘bauštelcima’, ljudima s kučkima, ali familijama s djecom – ne.« Ova situacija nažalost je sve češća i češća, a 41-godišnjem branitelju Nevenku Iviću, rodom iz Zagrađa kraj Požege, ocu petero djece, užasno teška… (http://www.dulist.hr/bivsi-vojnik-i-branitelj-prije-bi-kucka-u-stan-nego-moju-obitelj-s-petero-djece/426832/)
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/dog-flore.jpg
Zanimljivost ove priče nije u ekonomskoj računici da je bolje iznajmljivati turistima nego jednoj obitelji, već u činjenici da višečlana obitelj ne će biti primljena u podstanarstvo; prije će uzeti nekog mačkoljupca ili par homoseksualaca. Tko zna, možda na starije najmoprimce djeluje sjećanje na socijalizam gdje su zaštićeni stanari plaćali stanarinu nedovoljnu za kutiju cigareta!? (d.t.)

Povezani članci

MUDROSITNICE – I prekretnice

HF

Programi Teen STAR-a i GROZD-a

HF

MALI OGLASI – Fašokomunisti

HF

AFORIZMI – Ona

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...