Hrvatski Fokus
Društvo

Primaju kučke, ne će djecu

U Dubrovniku ne žele primati u podstanare mlade obitelji s djecom

 
 
»Više od godinu dana ne možemo naći stan. Prije kad bi ljudi čuli da imam troje djece bi me samo odbili, a pogotovo sad kad imam petero – nema šanse, ne dolazi u obzir. Oni koji izdaju stanove izdaju ih radnicima, ‘bauštelcima’, ljudima s kučkima, ali familijama s djecom – ne.« Ova situacija nažalost je sve češća i češća, a 41-godišnjem branitelju Nevenku Iviću, rodom iz Zagrađa kraj Požege, ocu petero djece, užasno teška… (http://www.dulist.hr/bivsi-vojnik-i-branitelj-prije-bi-kucka-u-stan-nego-moju-obitelj-s-petero-djece/426832/)
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/08/dog-flore.jpg
Zanimljivost ove priče nije u ekonomskoj računici da je bolje iznajmljivati turistima nego jednoj obitelji, već u činjenici da višečlana obitelj ne će biti primljena u podstanarstvo; prije će uzeti nekog mačkoljupca ili par homoseksualaca. Tko zna, možda na starije najmoprimce djeluje sjećanje na socijalizam gdje su zaštićeni stanari plaćali stanarinu nedovoljnu za kutiju cigareta!? (d.t.)

Povezane objave

AFORIZMI – Đapić i Đapićka

HF

MUDROSITNICE – Beri ruže i iz bašče tuđe

HF

MALI OGLASI – Bojanje

HF

MALI OGLASI – Valjam se od smijeha

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više