Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Žigmanovu je pametnije šutjeti

Za vrijeme trajanja tradicionalne Dužijance u Subotici Hrvati će izaći na ulice i veseliti se

 
 
Reagiranje na izjavu Tomislava Žigmanova
Danas, 9. kolovoza 2017. godine, kada su se uobičajene tenzije s obiju strana granice oko ovogodišnjeg obilježavanja Oluje smirile, Hrvatski demokratski forum (HDF) sa sjedištem u Subotici poziva predsjednika DSHV-a i narodnog poslanika Tomislava Žigmanova da se više nikad ne oglašava u povodu ovog događaja. HDF također predlaže Žigmanovu da se više nikad ne izjašnjava u ime Hrvata iz Srbije ni u jednom povodu, jer on nije njihov predstavnik, oni ga nisu birali niti ga smatraju zastupnikom svojih interesa.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/8086-duzijanca002.jpg
Tomislav Žigmanov je i ovoga puta, po nalogu drugih a ne Hrvata iz Srbije, dolio ulje na ionako već uzavrelu situaciju kakva je i inače između Hrvatske i Srbije u kolovozu svake godine. On je naime, kako prenose mediji, izjavio kako „početkom kolovoza Hrvati u Vojvodini moraju šutjeti, biti tihi, sklanjati se, skrivati”. HDF s ponosom izjavljuje da Hrvati u Vojvodini ne moraju šutjeti, niti biti tihi, sklanjati se, skrivati, niti to oni čine. Hrvati u Vojvodini nisu kukavice i strašljivci, niti su zajednica bez mišljenja i stava, a u sredini u kojoj žive svoja mišljenja i stavove izražavaju slobodno i svugdje, osim u medijima koje kontrolira Tomislav Žigmanov sa svojom strankom DSHV.
 
Hrvati u Vojvodini će i ovoga kolovoza, umjesto da šute, budu tihi, sklanjaju se i skrivaju, kako ih podučava Žigmanov, raditi upravo suprotno. Za vrijeme trajanja tradicionalne Dužijance u Subotici izaći će na ulice, ponositi se svojim nošnjama, svirati i pjevati svoje pjesme i uspravno hodati ulicama grada koji je njihov onoliko koliko i svih ostalih koji u njemu žive. Tisuće Hrvata iz cijele Vojvodine i Srbije pratit će kulturne, folklorne, zabavne i druge manifestacije usprkos tome što ih Žigmanov pokušava upregnuti u kolo mržnje u kojem oni ne žele sudjelovati. Tko ne vjeruje, neka od četvrtka do nedjelje prošeće Suboticom kako bi se uvjerio u kojoj jemjeri narod na jednoj strani, a Tomislav Žigmanov sa svojih nekoliko etnobiznismena na drugoj.
 

Zvonimir Perušić, potpredsjednik Hrvatskoga demokratskog foruma

Povezani članci

Vinko Grubišić dopisni član HAZU-a

HF

Ne slažemo se sa stajalištem ministra Nikole Selakovića

hrvatski-fokus

Stuttgart – izbori

HF

Kuća koja pleše…

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...