Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

Hrvatska kuća bez temelja

Umjesto “hrvatski”, piše “kulturni”

 

Preko takozvanih „hrvatskih“ medija u Srbiji godinama se, iz dana u dan, plasira tisuće poluinformacija, dezinformacija i velikih laži, a isto tako se godinama šuti o stvartima koje su od vitalnog interesa za 57.900 ovdašnjih Hrvata! Jedna od velikih laži je i višegodišnji hvalospjev Tomislava Žigmanova, „predsjednika“ DSHV-a (kojem je prije dvije godine istekao mandat na tu funkciju), i Jasne Vojnić, predsjednice HNV-a (koju je na to mjesto, kao sebi vrlo blisku osobu, ustoličio Žigmanov), o gradnji „Hrvatske kuće“ u Subotici! Čak su govorili da se tamo gradi „Hrvatski dom“ (!), da bismo tek prije tri dana vidjeli na oficijelnoj tabli gradilišta da je u pitanju gradnja objekta pod nazivom KULTURNI CENTAR, a sve u spektakularnom postavljanju „vremenske kapsule“ sa imenima Tomislava i Jasne u četiri daščice na goloj zemlji kao „temelj Hrvatske kuće“ (uz pompu koja je u direktnom prenosu trajala čitav sat vremena)!

Tako i svi „hrvatski“ mediji u Srbiji, u kojima su uposleni Jasnini i Tomislavovi plaćeni poltroni (u najvećem broju Bunjevci), kao papagaji svo vrijeme govore i pišu o „Hrvatskoj kući“ u Subotici, pa to prihvataju mediji u Hratskoj i visoki politički predstavnici iz Republike Hrvatske! A subotički biskup mons. Slavko Večerin vjerojatno i ne zna da nije blagoslovio „temelj Hrvatske kuće“, već temelj Kulturnog centra!!! Ovaj „temelj“ je sam po sebi smiješam i pravi je odraz stanja u ovdašnjoj hrvatskoj zajednici. Čak nema ni armaturu, a temelj bez armature ne može biti temelj bilo čega! Kada bi bila u pitanju „Hrvatska kuća“ onda „HRabri“ Bunjevci, Jasna i Tomislav, obmanjuju svoje sugrađane, jer se nisu usudili na tabli na gradilištu napisati istinu! No, očito je u pitanju Kulturni centar, pa Jasna i Tomislav tako godinama unazad obmanjuju sve Hrvate svijeta!

Čak i na naslovnoj stranici jučerašnje „Hrvatske riječi“ (br. 941 od 30. travnja 2021.) stoji natpis Kamen temeljac za Hrvatsku kuću, a u Uvodniku ovog broja glavna i odgovorna urednica, Zlata Vasiljević (koju je na to mjesto također ustoličio Tomislav), piše kako je „hrvatska manjina u Srbiji postala razlog novih varnica na relaciji predsjednik Milanović – premijer Plenković“ (cijeli tekst u Uvodniku je neviđena zamjena teza, obmana i drsko bacanje prašine u oči svima i svakome, te je najbolje da ga sami pročitate u cijelosti)!

Međutim, svi Hrvati u Srbiji dobro znaju da je te varnice namjerno izazvao veliki šibicar Tomislav Žigmanov (uz svesrdnu pomoć Jasne Vojnić) ne bi li sebe, pod svaku cijenu, spasio nestanka sa javne scene!

Predsjednice HNV-a i „predsjedniče“ DSHV-a, sa svojim plaćenim trabantima, prestanite već jednom obmanjivati i lagati sve Hrvate svijeta, a posebno prestanite već jednom obmanjivati i lagati Hrvate u Srbiji za veliki novac koji je namjenjen za njihovo dobro!  

Miroslav Cakić

Povezane objave

Nužno Ministarstvo povratka i iseljeništva

HF

Kako se je hrvatski mladi emigrant osjećao u hrvatskoj političkoj emigraciji?

hrvatski-fokus

Generalka

hrvatski-fokus

GRADIŠĆE – Više novca (15)

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više