Hrvatski Fokus
Kultura

Peta večer kaštelanski’ glendi i batudi

Kaštelansko kulturno ljeto

 
 
Gradska knjižnica Kaštela, u sklopu Kaštelanskog kulturnog ljeta, u Gospojskoj štradi u Kaštel Sućurcu, organizirala je 31. kolovoza petu po redu Večer kaštelanski’ glendi i batudi. U prvom dijelu večeri izveden je igrokaz “Nije u šoldiman sve, jema ništo i u jubavi": Igrali su: Roko Kraljević, Anja Katalinić, Anton Jerkunica, Antea Jurlin, Frane Maleš, Roko Jerkunica, Ivan Siničić, Nevena Kovač i Mia Elez. U drugom dijelu večeri kaštelanske glende i batude iz najstariji’ vrimen’ kazivao je Ivica Žegarac – Žuti, kojemu se ove godine izvedbom šaljivih točaka priključila Dramska grupa Proložac.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/08/vecer-kastelanski-glendi-batudi.jpg
U glazbeno-plesnom dijelu programa nastupili su: Denis Šikleski (Ivanski), KUD “Putalj”, ženska klapa “Šinjorine” i Lana Rubelj. Scenarist događanja je Renata Dobrić, scenograf Anamarija Kelava, a redatelji su: Renata Dobrić, Marijana Jerkunica i Anamarija Kelava. (r.d.)

Povezani članci

Humoristični časopis “Prndej” iz 1937.

HF

Osobitost slikarskog opusa Lukše Obradovića

HF

Velika pobjeda hrvatskoga jezika

HF

Stalna zanesenost pejsažom

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...