Hrvatski Fokus
Kultura

Kapetan Stjepko osvaja Južnu Koreju

Dubrovački slikar Stjepko Mamić po četvrti put izlaže u Nacionalonim muzejima Južne Koreje  

 
 
U Nacionalnom muzeju Južne Koreje Haegeumgang Theme Museum 3. rujna 2017. svečano je otvorena Treća međunarodna izložba posvećena očuvanju okoliša pod nazivom ”Zemlja koju volim” (3rd International Environment Exhibition "The Earth I Love"). Izložbu koja se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva okoliša Južne Koreje otvorio je generalni direktor Hegeumgang Theme Muzeja Gospodin Kyung Myung-ja,Yu cheon–up. Na izložbi izlažu umjetnici iz ukupno dvadeset dvije zemlje iz cijelog svijeta. 
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/09/mamic-korea-3.jpg
Dubrovački slikar i pomorski kapetan Stjepko Mamić koji predstavlja Hrvatsku ovom prigodom izložio je sliku po nazivom “Spring flowers ( The first Flower)“, u tehnici acrylic/mix media na lanenom platnu, 80×80 cm. Kao i sva umjetnička djela na ovoj međunarodnoj izložbi (slike i skulpture u svim tehnikama te fotografije) inspirirane su poezijom japanskog pjesnika Taro Aizu. Tako je Mamićeva slika s motivom cvjetova inspirirana poemom Spring: Prvi cvjetovi. Inače, već jedna Stjepkova slika „Nocturno“ s motivom noćnog ribanja na fero je postala  dijelom fundusa Nacionalnih muzeja Južne Koreje nakon triju izložbi u Nacionalnim muzejima Južne Koreje tijekom 2016.godine  i završne izložbe  u Nacionalnoj akademiji umjetnosti Južne Koreje u Seulu u studenom 2016.god. Zahvaljujući tome Stjepko Mamić je od prošle godine postao članom ICAF-a (International Culture and Arts Federation of Korea).
 
Izložba ‘The Earth I love'  u  Haegeumgang Theme Museum, Yukyung Art Museum 1-5 traje od 1. 9. do 22. 10. 2017., a potom seli u Yeosu, u Hwain Galeriji od 26. 10. do 8. 11. 2017.
Nakon ovih izložbi Stjepko Mamić će u sklopu novog međunarodnog Gogyoshi Art Projekta izlagati u Hanamu i Seulu od listopada 2017.do siječnja 2018. Istovremeno Stjepko Mamić izlaže u rimskoj galeriji Rosso Cinabro na izložbi September Contemporary od 14.-30. 9. 2017.
NAJAVA: u listopadu kapetan Stjepko Mamić izlaže na međunarodnim izložbama:
– „Percorsi visivi“ u Galeriji povijesne rimske Biblioteca Angelica;
– SAM 2017, Salon des Artistes Membres et Amis du WHO'S WHO, Art Club International u pitoresknom francuskom Givernyu, mjestu Claudea Moneta (u  prilogu priliježu pozivnice);
– Carrousel du Louvre, Muzej Louvre Paris sa  Societe  des Artistes Independants.
 

Dražana Martinović Mamić, dr. med.

Povezani članci

Izložba Svetost tišine

hrvatski-fokus

Ciklus Krhotine Lukše Peke

hrvatski-fokus

Idi, idi, nemoj stati

HF

Sve je stvoreno iz neke imaginacije

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...