Hrvatski Fokus
Hrvatska

Pupovac negira srpsku agresiju na Hrvatsku

Miloradu ne smeta samo Zakon o braniteljima, njemu sve smeta u Hrvatskoj

 
 
Pogledajmo što je Milorad Pupovac, još uvijek neosporni i neokrunjeni vođa hrvatski Srba i važan saveznik Vlade Andreja Plenkovića, rekao za Radio Beograd o novom Zakonu u braniteljima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/09/pupovac-vucic-scaled.jpg
»Predloženi Zakon o braniteljima za nas nije prihvatljiv zbog toga što se stvari koje su bile dio ratnih propagandi, ratnih odnosa, nastoje sada ozakoniti u pogledu odnosa prema Srbiji i u pogledu odnosa prema Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori i drugima, koje su na bilo koji način bile obuhvaćene ratnim raspadom zajedničke države. To ne može biti dobro za međudržavne odnose, u ovom slučaju Hrvatske i Srbije, ne može biti dobro ni za međuetničke odnose u Hrvatskoj između Hrvata i Srba, a ne može biti dobro to da se Hrvatska neprestano vraća u ratnu priču i održava ratnu priču i zaoštrava ratnu priču. Sasvim je sigurno da što se tiče Kluba zastupnika manjina, odnosno SDSS-a, stav ne će biti promijenjen.
 
Očekujemo u tom pogledu da se konačna verzija zakona još jednom razmotri na valjan način, na način koji će voditi računa o svim posljedicama koje on može proizvesti. Spornog teksta nema mnogo. U uvodnim odredbama izriču se kvalifikacije o oružanoj agresiji Srbije i BiH. Nema sumnje da će takve formulacije narušiti ionako loše odnose koje Hrvatska ima sa svojim susjedima. Moram priznati da ne razumijem tu vrstu pameti koja je unijela tu odredbu u Zakon kojim se povećavaju prava hrvatskih branitelja, odnosno ratnih veterana i kojima se zapravo umjesto izgradnje mira i politike izmirenja zemljama u regiji sada otvara prostor za novo zaoštravanje u odnosima između država, u odnosima među narodima, pri čemu svatko ima svoje viđenje stvari, svoje iskustvo, svoje stradanje, i svoju vizuru, a to onda može biti spirala koja će još jednom umjesto stabilnosti, mira, povjerenja, zapravo raditi i proizvoditi suprotno.«
 
Prije svega Pupavcu smetaju hrvatski branitelji, smeta mu hrvatska država, smeta mu poraz Srbije u agresiji na Hrvatsku… I od tuda tolika nervoza i pritisak na Plenkovića da popusti.U suprotnome – on ga ne će podržati sa svoja tri srpska glasa + „našTalijan“ Furio Radin, koji također samo treba trenutak da Hrvatima zabije nož u leđa.
 

Vid Hinković

Povezane objave

SATIRA – Rapsodija apsurda

HF

Peta kolona sprječava proces pomirbe

HF

U Sloveniji je za Udbu radilo šezdeset i pet tisuća osoba

HF

Nasilni antirasizam potpiruje rasizam

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više