Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Samo Bošnjacima smeta tronacionalna BiH

Alija Izetbegović iz vjerskih pobuda uništio budućnost zemlje

 
 
Ono što je presudno za razumijevanje te muslimanske politike u Bosni i Hercegovini jest da Alija Izetbegović nije poštivao elementarnu činjenicu da je Bosna i Hercegovina tronacionalna država, da u njoj žive tri ravnopravna suverena naroda, već je smatrao da su Muslimani prvenstveno vjerska zajednica, a ne nacija. To je bilo početkom devedesetih godina, a mislim da je to u velikoj mjeri i danas prisutno u djelu bošnjačke politike.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2017/10/tmu.gif
Miroslav Tuđman
 
Doktrina politike Alije Izetbegovića je suprotna demokratizaciji međunarodnog poretka i onoga što se zbivalo devedesetih godina kada je nastalo petnaest novih država na tlu Europe, ali i onoga čega smo ovih dana svjedoci. Imate slučaj Katalonaca koji traže autonomiju u Španjolskoj, u Siriji Kurdi jednako tako traže autonomiju. Prema tome, svaki narod traži svoje mjesto u međunarodnome poretku i u svijetu, a u Bosni i Hercegovini se ne pristaje, odnosno ne dozvoljava se da Hrvati budu jednakopravnni s ostala dva naroda.
 
Pelješki most je budućnost, od njega Hrvatska ne može odustati. S druge strane nema nikakvih osnova da se to može osporiti. Možemo navesti primjer Turske. Koga je Turska pitala da po Bosporu diže mostove, a Pelješki most koristi gabarite, kao i tamošnji mostovi.Bez konstitutivnosti i ravnopravnosti sva tri naroda jednostavno nema sigurne i stabilne Bosne i Hercegovine. Za očekivati je da ako će službena politika Bošnjaka i Srba biti za proces europskih integracija Bosne i Hercegovine, bilo da je riječ o NATO-u ili Europskoj uniji, da će morati pristati na federalizaciju i pronalaženje najboljeg oblika suživota sva tri naroda.
 

Miroslav Tuđman (u Mostaru na predstavljanju svoje knjige Druga strana Rubikona– Politička strategija Alije Izetbegovića)

Povezani članci

Bošnjačke laži

HF

Sudstvo u rukama Bošnjaka

HF

Jiři Šedivy: U BiH džamije važnije od kuća

HF

Spomen groblje na Bilima

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...