Hrvatski Fokus
Hrvatska

Documenta negira presumpciju nevinosti

Tko je Documenta koja se usuđuje intervenirati u zahvalu hrvatske predsjednice hrvatskim braniteljima i ratnicima

 
 
Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara oštro osuđuje sramne prozivke Centra za suočavanje s prošlošću poznatijeg kao Documenta koji je drsko napao Predsjednicu RH gospođu Kolindu Grabar Kitarović. Negiranjem presumpcije nevinosti osudili su hrvatske generale i prije nego je Haaški Tribunal dao pravomoćni pravorijek, što je nedopustivo. 
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/11/Unit17Communism.jpg
Uz svu malicioznost koju su javno izražavali, osobito na obljetnice veličanstvene VRO Oluja u kojoj su postrojbe HV i redarstvenih snaga vratile pod nadzor okupirani teritorij s kojeg su JNA i četničke postrojbe protjerale 1991. godine preko 100 tisuća Hrvata, sada smo izloženi objedama osoba koje nemaju elementarne pristojnosti, a niti znanja. Nacionalni hrvatski sudovi ravnaju se prema načelu presumpcije nevinosti što znači kako se Documentine „perjanice“ očito pačaju u stvari koje ne poznaju, a spremni su komentirati pa i kada na taj način obmanjuju javnost i plasiraju neistine. Neznanje, glupost, malicioznost ili planirani napadi kako bi otvorili prostor za daljnje prakticiranje linča pokazat će budućnost no samo ako im to dozvolimo.
 
Hrvatska je unatoč i usprkos svoj korupciji antihrvatskih elemenata ipak država prava. Iako ponekad izgleda kao država apsurda, ipak hrvatska je, naša je, izborili smo se za nju mi hrvatski branitelji zajedno s hrvatskim narodom i suočiti ćemo Documentu s ovim sramnim istupom i napadom na Predsjednicu. Ta tko ili što je to Documenta koja se usuđuje osporiti hrvatskom generalu doprinos u obrani Domovine? 
 
Tko je ta Documenta koja se usuđuje intervenirati u zahvalu Predsjednice Republike Hrvatske hrvatskim braniteljima i ratnicima koji su obranili i oslobodili hrvatsku državu od srpsko-crnogorske agresije i okupacije? Suočite se gospodo sa svojim neznanjem, nekulturom i obmana javnosti, to je jedino s čim se vi morate suočavati. Istupajte temeljem činjenica, a ne naputaka iz Srbije! Javno djelovanje Documente i njenih „perjanica“ doista zahtijeva ozbiljno, stručno i institucionalno propitivanje cjelokupnog djelovanja, osobito s naglaskom na usklađenost i postupanje temeljem hrvatskih zakona te je li se i koliko djelovanjem Documente i pojedinaca ugrožavaju hrvatski nacionalni interesi.
 
Kako bi se u budućnosti spriječile obmane, krivotvorenja i napadi na Domovinski rat i hrvatske branitelje (nedavno smo svjedočili kriminalnom pokušaju mijenjanja karaktera Domovinskog rata iz srpsko-crnogorske agresije u građanski rat, što je učinio Aleksandar Stanković u jednoj emisiji HRT te nije do sada snosio nikakvu posljedicu), Udruga zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara pokreće inicijativu za Izmjenama i dopunama Kaznenog zakona člankom koji će se odnositi na kaznene odredbe, a kojim će snositi kaznenu odgovornost svi oni koji krše Deklaraciju o Domovinskom ratu donesenu u Hrvatskom državnom saboru 2000. godine. Poradi naših prijatelja koji su svoje živote ugradili u temelje hrvatske države, dužni smo očuvati  načela kojima se štite temeljne vrednote i dostojanstvo Domovinskog rata, koji su nam ostavili kao zalog naše civilizacijske budućnosti.
 

Zorica Gregurić, predsjednica Udruge zagrebački dragovoljci branitelji Vukovara

Povezane objave

Je li u Hrvatskoj ugrožena neovisnost sudstva?

hrvatski-fokus

HV nikad nije ratovao s Kanađanima

HF

Politički habitus pritajenog četnika Milorada

HF

AFORIZMI – Primadone i primarijusi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više