Hrvatski Fokus

Zaostajemo u svim pravcima i na svim poljima

 
 
U većini država EU-a u tijeku je gospodarski rast, zaposlenost i  infrastrukturne investicije, financirane iz fondova EU-a s 75 do 85 % bespovratnim sredstvima, primjerice u Bukureštu i Bugarskoj grade 15 km podzemne željeznice i rješavaju prometne probleme metropole. Za razliku od susjednih država i gradova Hrvatska ne raste nego zaostaje, ima slobodni pad, plus Agrokor. Sada je vrijeme da nešto iskoristimo od EU-a za Hrvatsku. Projekte nismo pripremili, osim autocesta koje smo napravili brzo uz previsoke kamate. To je bila politika koju sada plaćamo ili moramo platiti, a znamo na koji način, kredit na kredit i nikada do zarade.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2017/12/1200px-HZ_7122_series_train_02.JPG
Krenuli smo s željeznicama, ali bez jasne strategije i optimalnih trasa pruga čemu su najviše „zaslužni“, Sanader i Milanović i ekipa ministra Dončića koji nisu htjeli primiti niti razgovarati s najvišim kineskim vođama o velikim infrastrukturnim projektima i tehnološkim. Danas Trump sklapa s Kinezima unosne poslove, mi pokunjeno slušamo diktate MMF-a.
 
Umjesto novom trasom, dolinskom prugom kako je i projektirao IGH, SDP je projekt okrenuo kroz Gorski Kotar i brzinama vlakova od 40do 70 km/sat. Slovenci uskaču i koriste naše propuste i neznanje i njihove luke su za nas nedostižne. Netko za to treba odgovarati. Kinezi su nam već davno nudili „Put svile“, vlakove s brzinama 300 km/sat, od Zagreba do mora za 1 sat. Hajdašu Dončiću i ekipi to u glavu nije išlo. Jedva smo dobili dozvolu od EU-a da sami gradimo Dugo Selo – Križevci, 5 godina žalbe, natezanja, i danas  kasnimo s rokovima. EU fondovi to kažnjavaju. Situacija u HEP-u HŽ-u i Hrvatskim vodama je loša, desetljećima nema ozbiljnih investicija, novaca ima ali uhljeba još više. Tko je kriv što je Hrvatska na europskom dnu, rat je završio prije 22 godine.
 
Krivi su oni koji Hrvatsku nisu željeli; nelustrirani udbaši, komunistički sudci, neškolovani i nekompetentni političari, politički uhljebi na direktorskim funkcijama javnih poduzeća, agencija, profesionalni  komentatori, gramzljivi bankari, samo na Agrokoru su zaradili 33milijarde kuna kamata, i interesno povezani medijski tajkuni i novinarske trkaće kokoši.
 

Stjepan Nikolić

Povezane objave

Govori Smrt

HF

Nikakve koristi od gradonačelnikova “delanja”

HF

VLADAR IZ SJENE – Obični uhljebi, prevaranti, kameleoni, iluzionisti, cirkusanti i necjelovite ličnosti

hrvatski-fokus

Namješteni skandal za predizbornu kampanju

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više