Hrvatski Fokus

Plenković je ponovio: "Glasanje po savjesti je nepihvatljivo"!

 
 
Šef HDZ-a je na sastanku Predsjedništva HDZ-a konačno objavio "urbi et orbi" "da mu nije prihvatljivo da glasaju po savjesti (HDZ-ovci)", čime je zapravo javno otkrio svoju filozofiju stranačkog i političkog djelovanja, koja je prevladavajuća ne samo u HDZ-u već i u ostalim hrvatrskim političkim strankama i partijama.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/03/Vjerodostojno_HDZ.jpg
Još od vremena kada je poznati HDZ-ovac Ivan Milas u Saboru ustvrdio da kilogram mozga košta 2 marke, dakle da je jeftina roba, nije bilo ovako jasno deklarirane onoga što stranačka pripadnost traži od pojedinaca, kada treba da se izjašnjava o nekom pitanju. Milas je to ustvrdio u kontekstu toga da je mozak precijenjen, pa time i njegove kognitivne funkcije, a Plenković je sada ustvrdio da je pored posjedovanja mozga koji ne vrijedi više od  1 eura po kilograma, dakle čije su kognitivne funkcije minimalne, još važno da član stranke osim što praktični nema mozga, ne treba posjedovati ni savjest prema kojoj djeluje, jer je to za njega posve neprihvatljivo.
 
Sklon sam pretpostavci da Plenković osobno drži neprihvatljivim i to da narod općenito ima mozak "vrjedniji" od 1 eura po kilogramu tj. da posjeduje kognitivne funkcije, i da posjeduje savjest po kojoj djeluje. Koliko je do sada poznato ono što se Plenkoviću čini prihvatljivim je narod zombija, za koje je poznato da im je mozak "umrtvljen", a savjesti uopće nemaju, pa izvršavaju automatski naredbe svoga gospodara. Čim se neki pojedinac ili skupina počne ponašati ne zombijevski, tj. počinje koristiti svoj mozak za produktivno razmišljanje, i čim pokazuju znake da posjeduju savjest prema kojoj su skloni djelovati, to Plenković proglašava populizmom, demagogijom, protueuropeizmom, protuglobalizmom, protivnikom investicionizm, tajkuna i korporativizma, te protuhrvatskim interesima. Da je tomu tako dokaza ima dovoljno. Počevši od toga da je i on sam neka vrsta "Zombija" u koga su ga pretvorili čelnici EU-a, pa bez razmišljanja i savjesti izvršava sve što mu oni narede da govori ili čini, pa sve do ovoga finala kada javno govori HDZ-ovcima da nije prihvatljivo da se ponašaju u skladu sa svojom savješću, je je to za njega, a i za njegove nalogodavce neprihvatljivo!
 
Ono što je žalosno, i veoma zabrinjavajuće, je činjenica da članstvo HDZ-a, HDZ-ovci u Saboru i njegovim radnim tijelima, šutke prelaze preko ovakve monstruozne izjave da ne smiju djelovati po svojoj savjesti! Jer u normalnim društvima onaj tko izjavi tako nešto i zahtijeva tako nešto od ljudi kojima je nadređen, trebao bi istoga momenta biti smijenjen sa funcije.
 
Plenković naravno kao 'münchenski bojovnik' nije mogao znati da su dečki u Domovinski rat išli razmišljajući svojom glavom i slijedeći glas svoje savjesti, koji im je govorio da domovinu valja braniti pod svaku cijenu! I onda takav 'münchenski bojovnik' govori da je slušati glas savjesti nepihvatljivo?! Zar ste dragi HDZ-ovci zaista toliko zombizirani i živi eutanazirani, da ste izgubili svako samopoštovanje i dopuštate da vam se takvo što govori, čak naređuje? Ne mogu u to vjerovati, nadam se da se u vama kuha bijes, koji će ubrzo eksplodirati nezadovoljstvom protiv ovakvog razvoja situacije u društvu i protiv rukovodstva koji drži da vam mozak treba vrijediti manje od 1 eura za kilogram, i da savjesti uopće nemate! Točnije rečeno, kada se od vas traži da vam savjest služi samo za "domaću" uporabu i za savjestan rad za poslodavce koji vas mizerno plaćaju, pa i tu mizeriju rijetko isplaćuju na vrijeme. HDZ, probudi se!
 

Laslo Torma

Povezani članci

Krvave “tablice četničkih vrijednosti”

HF

Na priredbi inauguracije gafova k’o u priči

HF

Predsjednice, nije pošteno!

HF

Plenkovićevi eksperimentalni izbori

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...