Hrvatski Fokus

Natječaj Preprekovog proljeća 2019.

 
 
Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo "Stanislav Preprek" iz Novog Sada raspisuje
 
NATJEČAJ ZA NAJBOLJU PJESMU
PREPREKOVOG PROLJEĆA 2019.
 
Natječaj je javni, a pravo sudjelovanja imaju svi građani Republike Srbije, te iz inozemstva, koji pišu standardnim hrvatskim jezikom.
 
Tema pjesme je slobodna.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/03/natjecaj_za_kratku_pricu.jpg
Autori mogu poslati do tri neobjavljene pjesme, a uz to trebaju navesti svoje puno ime i prezime, broj telefona i adresu, te priložiti svoju fotografiju i kratak životopis. Pjesme pod pseudonimom neće biti objavljene, kao ni ulomci iz većih pjesama, ili već objavljeni radovi te radovi poslani na druge natječaje.
 
Pjesme se ne honoriraju, a rukopisi se ne vraćaju.
 
Pjesma može imati najviše 2.000 znakova (s prazninama), u programskom jeziku Word, u fontu Times New Roman i veličini fonta 12.
 
Pjesma se šalje poštom, na CD-u, uz prilaganje ispisa na papiru, na adresu:
HKUPD „Stanislav Preprek",
Cara Dušana 4,
21 000 Novi Sad,
ili na adresu e-pošte: natjecaji.stanislav.preprek@gmail.com, pri čemu u rubrici "subject" treba naznačiti ime i prezime autora.
 
Rok slanja pjesme je 1. rujna 2018. godine.
 
Peteročlano uredništvo odabrat će najbolje pjesme od prispjelih na natječaj za Zbirku poezije Preprekovo proljeće 2019., koja će biti tiskana od strane Društva, te će tročlani žiri rangirati prve tri pjesme.
 
Na promociji Zbirke pjesama Preprekovo proljeće, predviđenoj za travanj 2019. godine uz prigodni program članova HKUPD „Stanislav Preprek", autori će imati priliku pročitati tri prvoplasirane pjesme.
 

Krešimir Tkalac, predsjednik HKUPD „Stanislav Preprek" Novi Sad

Povezane objave

Brzi tečajevi hrvatskoga jezika

HF

Bolesne ambicije i bolesno ponašanje

hrvatski-fokus

Roger E. Maris– slavni športaš – igrač bejzbola

hrvatski-fokus

Hrvati u gradu na Bosporu (3)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više