Hrvatski Fokus
Religija

Tko su to sedevakantisti?

(Ne)vjera se odražava na naše političko stanje

 
 
Koliko smo stvarno pobožan narod? Koliko upoznati o stanju Crkve?
Vjera se odražava na naše političko stanje i stanje duha nacije;
Apokalipsa u globalnom kaosu 18. 8.2018.
https://www.youtube.com/watch?v=uTQkKhaxIOc&feature=share
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/08/SEDE.jpg
Bez smrtne kazne, ne bismo bili otkupljeni Smrću Gospodnjom:
https://croative.net/bez-smrtne-kazne-ne-bismo-bili-otkupljeni-smrcu-gospodnjom/
 
Za one koji ne znaju tko su to sedevakantisti: teološki pojmovnik za katolike, (posebno za one koji ne poznaju katoličku vjeru).
Sedevakantisti su skupina, koja temeljem Crkvenih kanona zaključuje.:
1. Da svatko tko trajno vrijeđa dogme prestaje biti katolik,
2. Da svaki papa koji naučava protivno vjeri Crkve nije i ne može biti papa,
3. Da je Rimska stolica prazna (od 1958. godine do danas) sve dok god Krist ne ustoliči pravovjernog papu.
To je vjerski točno: zlotvornog papu ne treba slijediti, kako uči crkveni nauk. Ali tehnički netočno: sotona je osvojio papinstvo kao kaznu za naše grijehe i licemjerje: sotona je u tom slučaju papa, ali ga osviješteni vjernici ne trebaju slijediti. (Sukladno dekretu pape Pavla IV. Ex Apostolis Officio iz 1559. g. I sukladno uputi Pape Pija IX. (biskupu), koji je proglasio dogmu o papinoj nepogrešivosti Ex cathedra). Pobuna protiv krivovjerja u Crkvi se širi [nisam sedevakantist ali ih u cijelosti razumijem, jer sam formirani vjernik];
Brazilska kongregacija pristupila je sedevakatinstima [vjerojatno] biskupa Williamsa; "Nakon dugog vremena molitve i izvanrednog zasjedanja na Generalnom kapitulu, odlučeno je da ćemo promijeniti naš položaj, nakon što smo previše proučavali nesretnu situaciju u kojoj se nalazi Sveta Majka Crkva, baš kao što nam govori Sveta tradicija, Magisterija i svetci ; shvaćamo da deklarirani heretik, ili onaj koji jasno prakticira krivovjerje, ne može biti papa. Odričemo se svih Antipapa vatikanskog vjerskog vijeća, s njihovim krivovjerjem i njihovim lošim plodovima. Zato svjesno držimo svoje pravo slobodne volje unutar Majke Rimokatoličke Crkve, mi kao Kongregacija siromašne braće Bezgrješnog Srca Marijina, Kongregacija koja živi pod duhovnošću i pravilom Svetog začeća Blaženog Beatriz da Silva i službeno se prijavljujemo Sedevacantistima, svi mi iz naše Družbe, sve do dana Božanske milosti, kada će se legitimno izabrani Papa popeti na Svetu Katedru… iz São Pe"
https://fradesconcepcionistas.wordpress.com/
 
The Right and Duty to Resist a Pope:
https://thewildvoice.org/right-duty-resist-pope/
 
"Jedna je vjera", piše sv. Pavao (Ef 4, 5): čvrsto se drži da je naša vjera identična onom drevnih ljudi,i ako to niječete rastvarate jedinstvo Crkve … Sigurnnim moramo držati, naime: da je vjera naroda u današnje vrijeme jedna s vjerom (katoličkog) naroda u prošlim stoljećima. Kada to ne bi bila istina, onda bismo bili u drugoj crkvi nego što su oni bili i, doslovno, Crkva ne bi bio jedinstvena. " –
Sveti Toma Akvinski" https://www.olrl.org/doctrine/tradition.shtml
 
A ovo je stav službene Katoličke Crkve iz 1904. g., koji je ideologu cionizma Theodoru Herzelu objavio sveti papa Pio X.: "Židovi nisu priznali našeg Gospodina, prema tome mi ne možemo priznati židovski narod" (židovsku državu). Dakle, nakon "strateškog savezništva" s neprijateljima Krista slijedi strašna kazna Božja, u skladu s opisima Starog Zavjeta u kojima Bog kažnjava židove kada sklapaju saveze s poganima. Uvijek je uslijedila kazna [jer ovo su sada pogani].
https://www.jpost.com/Christian-News/Today-in-History-Pope-Pius-refused-to-support-a-Jewish-Jerusalem-442696
 
“Crkveni pisci nam govore da će u Posljednim Danima Rim vjerojatno apostazirati od Crkve i Kristovog namjesništva; da će Rim ponovno biti kažnjen jer će napustiti vjeru, te da će Božji sud pasti na mjesto koje je nekoć vladalo svijetom. Jer što to čini Rim svetim, nego prisustvo Kristova namjesnika? Što je milo u Božjim očima nego prisustvo namjesnika. Njegova Sina? Ako Kristova Crkva napusti Rim, biti će u Božjim očima kao nekoć Jeruzalem. Jeruzalem, sveti grad, izabran od Boga, je odbačen i prožet vatrom jer je razapeo Gospodina, a Rim, koji je bio sjedište Kristova namjesnika tisuću i osamsto godina, će pretrpjeti istu osudu. Stoga nam Crkveni pisci kažu da Rim nema povlastice, osim ako je Kristov namjesnik ondje. Dakle ako postane nevjeran, isti osuda koji je zapala na Jeruzalem, premda je bio počašćen prisustvom Sina Božjega, će pasti i na Rim.
Apostazija grada Rima, Kristova namjesnika i njegovo uništenje od antikrista je strano mnogim katolicima, a mislim da je dobro nabrojati najcjenjenije teologe koji su o tome govorili. Melvanda, koji izričito piše o toj temi, navodi mišljenja Ribere, Gaspar Meluse, Biegasa, Viegasa, Suareza, Bellarmina i Bosiusa, koji potvrđuju da će Rim apostazirati od vjere, otjerati Kristovog namjesnika i vratiti se drevnom poganstvu… Antikristov pokret ima ove oznake: Prvo, raskolit će se od Božje Crkve, drugo, negirati će Božanski i nezabludivi glas i treće, poricat će Utjelovljenje.”
Henry Edward Manning, “Današnja kriza Svete Stolice, 1861., str. 87.-90.).
Izvor: https://archive.org/stream/ThePresentCrisisOfTheHolySee/ThePresentCrisisOfTheHolySee_djvu.txt
 
Kuran 50 poglavlje: "Ako vam netko kaže da je islam religija mira , recite mu da je lažac".
Allah nije kršćanski Bog nego idol:
 

Mr. sc. Emil Čić

Povezane objave

Analiza krivovjerja u “Ad theologiam promovendam”

hrvatski-fokus

Moje pjesme u meni su satkale najljepši sag

HF

Pet stoljeća “Evanđelistara” Marka Marulića

HF

Neki vjerski pojmovi

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više