Hrvatski Fokus
Gledišta

Ne zaslužuje visoko rusko odlikovanje

Milan Bandić je jedna od najkorumpiranijih osoba u Hrvatskoj

 
 
Kao bivši zastupnik u Skupštini grada Zagreba izražavam svoje veliko čuđenje i duboko neslaganje s odlukom predsjednika Ruske Federacije Vladimira Putina da odlikuje zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića visokim ruskim odlikovanjem „Ordenom družbe“. Orden se dodjeljuje ruskim i stranim državljanima. za posebne zasluge u međunarodnim odnosima, rad na uspostavi međunarodnog prijateljstva i mira među nacijama te za znatan doprinos u očuvanju i promociji ruske kulture i baštine ili zajedničkom razvoju zajedničkih projekata s Ruskom Federacijom. Ni u jednoj od ovih kategorija Milan Bandić ne zaslužuje to visoko rusko odlikovanje, koje će on sasvim sigurno iskoristiti za vlastitu promociju na hrvatskoj političkoj sceni.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2018/08/putrin-medal_2551375b.jpg
Milan Bandić je jedna od najkorumpiranijih osoba u Hrvatskoj, protiv njega vođeno je ili se vodi više sudskih postupaka, a gradom Zagrebom vlada netransparentno i despotski. Samo po tome Milan Bandić kao duboko kompromitirani političar nije podobna osoba i ne zaslužuje visoko rusko odlikovanje, pa u tom smislu izražavam svoje naslaganje s odlukom predsjednika Putina. Imajući u vidu takav politički profil Milana Bandića, orden, kojim ga je odlikovao ruski predsjednik, nije u skladu s unapređenjem prijateljskih odnosa Hrvatske i Ruske Federacije.
 

Ivan Valek, bivši vijećnik grada Zagreba

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Milanovićevo kampanjsko psovanje

HF

Opet se sve ponavlja

HF

Velemajstor manipulacija i(li) čovjek bez skrupula

HF

“Antifašistička” diktatura

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...