Hrvatski Fokus
Bosna i Hercegovina

Latićeva izravna optužba Turske i Erdoğana

Ivana Petrović: Smiju li se Merkel, Macron, Conti ili Orban miješati u politiku BiH?

 
 
Komentatorica Nove TV, Ivana Petrović, u objavi na društvenim mrežama zapitala se smiju li se Merkel, Macron, Conti ili Orban miješati u politiku Bosne i Hercegovine?
– Sve dok je Bosna i Hercegovina na agendi EU-ovih institucija i dok je Republika Hrvatska članica EU-a, Plenković ima pravo iskazati svoj stav i problematizirati sve vezano uz Bosnu i Hercegovinu što smatra da treba ispraviti – napisala je u svome statusu komentatorica Petrović.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2018/10/Dzemaludin-Latic-5.jpg
Džemaludin Latić
 
Podsjetimo, predsjednik Vlade Andrej Plenković odgovorio je u Bruxellesu predsjedatelju Vijeća ministara BiH Denisu Zvizdiću, kazavši da je nemiješanje u unutarnje stvari koncept iz 19. stoljeća i da kao predsjednik hrvatske vlade ima odgovornost prema Hrvatima izvan Hrvatske i s obzirom na činjenicu da je Hrvatska potpisnik i jamac Daytonskog sporazuma.
 
Bošnjački intelektualac publicist i novinar te glavni urednik portala The Bosnia Times, Nedžad Latić, ustvrdio je ovih dana da je na proteklim izborima u BiH postojao dvostruki inženjering te da je osmišljen i vođen od petnaestak Erdoganovih instruktora koji su vodili kampanju SDA. Latićev istup izravna je optužba Turske i Erdoğanovog režima zbog mješanja u BiH. Međutim, to miješanje očito Zvizdiću, Izetbegoviću, Džaferoviću ili Komšiću uopće ne smeta.
 

M.M., http://www.hrsvijet.net/index.php/vijesti/132-hrvatska/51867-ivana-petrovic-smiju-li-se-merkel-macron-conti-ili-orban-mijesati-u-politiku-bih

Povezane objave

Hrvati zapostavljeni, Bošnjaci protežirani

HF

Problem u BiH su islamski radikalisti

HF

U BiH ima svađe za izvoz

hrvatski-fokus

Petokraka (usred) mraka!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više