Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Pupovac i Plenković braća u Hristu i Kristu!

Pupovac je inkarniran u dežurnog dnevnopolitičkog krivca za gotovo sve frustracije, poniženja i patnje

 
 
U središtu pozornosti i javnog interesa već je mjesecima pa i ovih dana nakon već tradicionalnog primanja za pravoslavni Božić koje je održano u hotelu Sheration u Zagrebu predsjednik Srpskog narodnog vijeća dr. Milorad Pupovac, član (ne)formalne vladajuće koalicije HDZ-Restl HNS-SDSS-M. Bandić 365 (prikrivena „velika koalicija“) u Hrvatskome saboru. Čime pak on to izaziva ne samo pozornost i zanimanje, nego i frustracije, poniženje, osjećaj nemoći pa i latentnu agresiju velikog dijela hrvatskoga društva?
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/01/130110_sretenje_f.jpg
Time što programirano i planski svojim izjavama, postupcima i ponašanjem na tuzemnoj i inozemnoj razini kontinuirano iritira, podcjenjuje, obezvrjeđuje, ponižava i vrijeđa veliki dio hrvatskoga društva i naroda što je učinio čak i  6. siječnja 2019. na primanju koje je Srpsko narodno vijeće organiziralo povodom blagdana pravoslavnog Božića! U tome pak njegovom programiranom psihološko-propagandnom djelovanju i provokacijama  posebno mjesto i ulogu ima tjednik Srpskog narodnog vijeća Novosti, koje po svojoj uređivačkoj koncepciji i politici kao da su nekadašnji vodeći komunistički dnevnik i ideološki malj Borba a ne glasilo jedne nacionalne manjine. U demokratskim pak državama  ta i takva glasila standardno imaju ulogu promicanja i zaštite političkih, ekonomskih, društvenih i kulturnih potreba i interesa nacionalnih manjina, a ne vođenje državne i međunarodne politike kao što to kontinuirano svojom uređivačkom politikom rade Novosti!
 
Od tjedna do tjedna svakoga petka programatski koncipirano i stilizirano objavljuju tekstualne i slikovne provokacije, poluistine, neistine, fake news, paskvile, pamflete, uvrjede i tome slično; što po svojoj osnovnoj izobrazbi (ostalo je prošireno na edukativno-operativnim „kursovima“ i tečajevima odgovarajućih službi!) lingvist dr. Milorad Pupovac cinično naziva – satirom! I upravo zahvaljujući toj i takvoj „satiri“, dr. Milorad Pupovac postao je jedna od najnepopularnijih pa i najomraženijih javnih osoba u hrvatskoj javnosti i društvu (što ne znači da je to isto i u javnosti i društvu u Hrvatskoj!). Umjesto društvenih devijacija u fokusu dr. Milorad Pupovac!?
 
Gotovo sve uskrate odnosno frustracije te jad i nevolje zbog društvene nepravde, ponižavanja, šikaniranja, nepostojanja vladavine prava i stvarne trodiobe vlasti; pravne, radne, i socijalne nesigurnosti, „vimpulšek(s)ovskog“ pravosuđa, borgovskog ortačkog kapitalizma, „dogovornog“ višestranačja, karikaturalne demokracije, etatizma, antitržišne  ekonomije te posljedičnog stampeda radnoaktivnog stanovništva u inozemstvo, dominantne uloge političke oligarhije (i svojevrsne vlade u sjeni koju čini „gremij“: Budimir Lončar, Stjepan Mesić, Josip Manolić, Borislav Škegro, Zlatko Mateša, Davor Božinović, Slavko Linić, Branko Roglić, i drugi u užem i širem oligarhijskom političkom i financijskom krugu) i „duboke države“ u svim političkim, gospodarskim, društvenim, kulturnim i kadrovskim procesima;  nepostojanja medijskog pluralizma i slobode, programiranog institucionalnog psihološko-propagandnog djelovanja  režimskih medija i tzv. javne televizije protiv demokratskih stečevina i temeljnih sociokulturnih vrjednota i tradicije hrvatskoga društva i naroda; redukcije prava na lokalnu samoupravu donošenjem „Lex šerif“ protivno europskim konvencijama,  ograničavanja demokratskih prava i sloboda građana te primjena „light“ totalitarnih metoda i postupaka u provođenju vlasti Vlade RH koja nema demokratskim standardima primjeren izborni i politički legitimitet građana što znači da je režim i tiranija a ne demokratska vlast, nedemokratskog izbornog zakonodavstva te istog takvog izbornog sustava i procesa;  tendencija autoritarne vlasti da promjenom izbornog sustava omogući sebi ostanak na vlasti i bez demokratske političke potpore birača odnosno bez demokratskim standardima razmjernog i primjerenog izbornog legitimiteta, masovnog gaženja ustavnih prava građana na izravnu demokraciju protuzakonitom formalnopravnom opstrukcijom referendumskih inicijativa, kršenje Ustava RH potkopavanjem njegove najviše vrjednote demokratskog višestranačkog sustava političkom korupcijom zastupnika i mijenjanjem stranačkih klubova protivno političkoj volji birača izraženoj glasovanjem na izborima čime se obezvrjeđuju rezultati izbora i institut demokratskih izbora;  zlouporabe pravosuđa, represivnog aparata i tajnih službi; prijezira demokracije, čovječnosti i ljudskih i građanskih prava i sloboda; klijentelizma, nepotizma, trgovanja utjecajem i  posvemašnje korupcije; socijalne bijede i siromaštva, nezaposlenosti, negativnog nataliteta i demografskog „danse macabrea“, depopulacije i ostale socijalne patologije. Stoga je paradoksalno i na odgovarajućim činjenicama neutemeljeno što sve to najvećim dijelom ostaje izvan vidokruga i fokusa pozornosti pauperiziranih, poniženih i potlačenih hrvatskih građana!  
 
Kako i zašto je dr. M. Pupovac inkarniran u dežurnoga „krivca“? Najvećim dijelom  dr. Milorad Pupovca  bilo je moguće planski inkarnirati u dežurnog društvenog „krivca“ zbog nepostojanja pluralizma i slobode medija, te „soft“ totalitarnim državama i autoritarnim režimima prispodobivim masovnim psihološko-propagandnim manipulacijama, obmanama i „alternativnim istinama“ odnosno lažima, te teoriji zavjere i imaginarnog neprijatelja kao modusa operandi u razrješavanju političkih antagonizam i društvenih konflikata; prijeziru ljudi, društva, demokracije i humanosti, te apoteozi tuge demokracije i rušenja ustavne vrjednote kao što je to višestranačka parlamentarna demokracija.
 
Upravo zahvaljujući toj i takvoj autoritarnoj i etatističko-birokratskoj tehnologiji provođenja vlasti režima Andreja Plenkovića i „gremija“, dr. Milorad Pupovac inkarniran je u dežurnog dnevnopolitičkog „krivca“ za gotovo sve frustracije, poniženja i patnje hrvatskih građana! Čime su animozitet, gađenje i agresija građana odmaknuti od pravog i jedinog krivca a to su Vlada u Republici Hrvatskoj i njezin predsjednik, te (pre)usmjereni na simboličnog društvenog „grješnog jarca“ – dr. Milorada Pupovca. Što i jest primarni i glavni cilj te masovnopsihološke i medijske manipulacije te obmane koju je kreirao i provodi  autoritarni režim tiranina Andreja Plenkovića i „gremija“!
 
Koordinativna  domaća i međunarodna strategija dr. Milorada Pupovca
 
No, u hrvatskome društvu, nažalost, još uvijek ne postoji „kritična masa“ građana koji dostatno poštuju svoju inteligenciju, zdrav razum, izobrazbom stečeno znanje i iskustvo te imaju razvijeno odgovarajuće samopoštovanje, pa da mogu vidjeti i shvatiti da je dr. Milorad Pupovac kao simbolični društveni „grješni jarac“ (tzv. Pedro); stvarno projekt, program i izvedba Andreja Plenkovića i „gremija“ koji ga je instalirao na vlast, te ga dnevnopolitički instruira, upravlja i servisira! Domaća i međunarodna politička i društvena taktika i strategija koje primjenjuje  i provodi dr. Milorad Pupovac velikim su dijelom planirani, koordinirani i sinkronizirani s premijerom Andrejom Plenkovićem i „gremijem“ s jedne strane; te  s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem s druge strane!  Dakle, trilaterala Plenković-Pupovac-Vučić, s vrlo izglednim  posrednim kolateralama prema Moskvi i Pekingu.
 
A primjer i dokaz te i takve trilaterale su i „paljenje hrvatske zastave u Narodnoj skupštini Srbije“, „zabrana ulaska u Hrvatsku ministru Aleksandru Vulinu“, „provokativni govori Šešeljeva sina Aleksandra na zasjedanjima Parlamentarne skupštine Vijeća Europe“; i mnogi drugi  režirani, međusobno „uvezani“ i sinkronizirani navodni „incidenti, provokacije i konflikti“. Pa što bi to bez te i takve  koordinativne taktike i strategije mogao i do kada činiti dr. Milorad Pupovac, tj.  da ga ne potiče, programira te politički, financijski, medijski i logistički podupire premijer Andrej Plenković, te i „gremij“ kao neformalni i nelegitimni centar moći i vlasti u Republici Hrvatskoj? Logično je da bi mogao vrlo malo ili ništa od onoga što već mjesecima čini; nego bi radio, ponašao se i djelovao onako i samo onako kako su to odredili Ustav RH, Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina,  te odgovarajući zakonski i podzakonski akti.
 
A tko bi od toga da u svom političkom, društvenom i javnom djelovanju dr. Milorad Pupovac poštuje i provodi Ustav RH te odgovarajuće zakone i podzakonske akte, imao najviše političke i društvene štete? Vjerojatno će čitatelji u prvi mah pomisliti – pa sâm dr. Milorad Pupovac, ali će se ako se odluče za tu opciju – prevariti? Ne dr. Milorad Pupovac, nego nitko drugi doli Andrej Plenković i njegova bez demokratskog izbornog legitimiteta Vlada! A kako i zašto? Pa zato i zbog toga što bi tek tada većina u hrvatskoj javnost i među domoljubima mogla prepoznati i shvatiti kolosalnu manipulaciju, obmanu i prijevaru kojom se prikriva pravi subjekt i glavni krivac za gotovo sve ili veliku većinu političkih, društvenih, gospodarskih i socijalnih devijacija, anomalija te i doslovno anomiju u Hrvatskoj; a društveno nezadovoljstvo, animozitet i agresija se usmjeruju na  pogrješnu adresu tj. simboličnog društvenog „grješnog jarca“ dr. Milorada Pupovca, te posredno i spontano fenomenom „difuzije afekta“ posve neopravdano, a na  štetu i hrvatskog društva, naroda i države; širi na cijelu srpsku nacionalnu manjinu u Republici Hrvatskoj!
 

Erih Lesjak

Povezane objave

Plenkovićev posjet Ukrajini

HF

Trula Vlada, truli premijeri…

HF

Podmetnuti požari u Dalmaciji

HF

Wilkerson žileti za desnu stranu lica

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više