Hrvatski Fokus
Gledišta

Crnogorci se oslobađaju srpske okupacije

I Hrvatska se mora riješiti pravoslavne okupacije

 
 
Događaj stoljeća, a ne “najvažniji politički događaj zadnjih mjesec i pol“, jest: ODLUKA Crnogorskog Sabora (Skupštine) o proglašenju srbske okupacije 1918. ilegalnom i nevažećom! Isto slijedi, ako već nije, za Pravoslavnu Crkvu u Crnoj Gori. Nekako istovremeno, u zemljopisno tako dalekoj Ukrajini, ali srcu tako bliskoj:
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/02/250px-Gerb_mitMOC.jpg
Crnogorska pravoslavna crkva
 
Proglašenje autokefalnosti Ukrajinske Pravoslavne Crkve. Nakon ovih stoljetnih događaja (Centennial events) smijemo li se ne pitati: Što je najvažniji i najveći politički problem u RH?  Moramo ga izreći i precizno formulirati. Ako to ne možemo, kako ćemo puno složenije probleme razumjeti, a kamoli riješiti. Formulacija majke svih hrvatskih političkih problema ovisi samo o nama, za razliku od prijedloga rješenja, ma kako dobri bili. Dakle smatram: Srbska okupacija Hrvatske 1918. (tzv. “Prisajedinjenje”), čije posljedice još uvijek trpimo, nikada nije proglašena ilegalnom i nevažećom. I dalje, nije li naš najvažniji zadatak donijeti DEKLARACIJU HSUS-a?:
 
Najvažniji i najhitniji zadatak Hrvatskoga Državnoga Sabora je proglasiti REZOLUCIJOM srbsku okupaciju Hrvatske 1918. ilegalnom i pravno nevažećom. U stoljeću Tehnologije(!), nema Odbora, ali niti Ministarstva Tehnologije! Molim primijetiti da u Bavarskoj postoji Ministarstvo Gospodarstva, Infrastrukture, Transporta i Tehnologije (Bavarian Ministry for Economic Affairs, Infrastructure, Transport and Technology). Napomena: Posljedica ovakve particije djelatnosti u Ministarstva je kakav profil (da ne kažem životopis!) (ne) može biti „Ministar gospodarstva“!
Daljnja razmišljanja i savjetovanja o podjeli nužnih djelatnosti u Ministarstva, dakle spajanje, ukinuće trenutnih i osnivanje novih, kao i mapping/preslikavanje Odbora u Ministarstva, ostavio bih za slijedeći sastanak.
 

Tomislav Nürnberger

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Skandalozno ponašanje Vlade Republike Hrvatske

HF

Zastupnik Jovanović laže!

HF

Novovjeki ‘reformatori’ i stare ideje

HF

Andrej mora puno toga obećati

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...