Hrvatski Fokus

Pupovac, Milorad cenzurirao bi govor, HRT, pa čak i karnevale

 
 
Sad je i Vrag odnio šalu, čak i onu veliku, završnu, fašničku, pokladnu, maškaransku, karnevalsku… Spalili ste Pupovac Krnju  pa ste Pupovac Milorada istjerali na crtu, koju on ne će prijeći. Slušam ga i gledam, odgođeno, na N1 u „koreografiji“ Tihomira Ladišića. Taj je već izvještavao za Amere i kad su „pičili“ po Iraku, pa ti vidi kako je sad tamo i u „okolici“. Zato me hvata strah, kad „rajca“ „pravoga“ Pupovca.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/opet-zapaljena-lutka-s-likom-milorada-pupovca-pupovac-lutka_5c7ee0d4ac2b4.jpg
N1 ujutro, u podne, navečer… totalno pokriva  bivšu Jugu – tek s malo tih jezičnih „varijanti“. Inače se nazire na N1, od Beograda do Zagreba i uokolo neko novo miješanje karata i zraka. Čini mi se kako su samo Slovenci „uskraćeni“ za N1, valjda zbog američke snahe. Ovdje na tom malom, „regionskom“ prostoru djeluju globalna arapska televizija, globalna američka, poluglobalne RTL i Nova, samo nema nikakve kontinentalne europske. Toliko se eto Eunija brine o svom medijskom prostoru. Djeluje (još) i domaća HTV koju se upravo nastoji uništiti pa ću ju, po svemu, čak i ja morati braniti.
 
Dakle, Pupovac kod Ladišića. Nabacio mu je nekoliko „lopti“ za poentiranje. „Događaj“ na Pagu, novinarski prosvjed, paljenje Pupovac Krnje, te onu o „crti“ glede daljnjeg ostanka u koaliciji. Ovdje će nas zanimati samo karnevalski Krnjo. „Kad je riječ o toj tradiciji ona se u pravilu ne odnosi na slabije, drugačije, različite, manjine. Na ljude drugačijeg političkog usmjerenja. Usmjerena je na one koji imaju moć, na biskupe, ministre… A sjedati na rudo onih koji šire mržnju – e to nije karneval“… govori. Spaljivanje lutke s njegovim likom, kaže, jasna je poruka mržnje. U kojoj je, po njegovu mišljenju, hrvatsko društvo guši. Za to je kriva vlast koja u tom smjeru „mijesi“ mase, pri čemu on više sumnjiči crkvenu i medijsku od političke vlasti, a ponajviše HRT.
 
HRT je, dakle, najzaslužniji što je spaljen Pupovac Krnjo. Oh kako je vlast uvrjedljiva i još lažljiva i još se lažno predstavlja, naime kako nije vlast. Milorad Pupovac ima moć, a i, većinska je vlast, bez obzira što je iz „manjine“ došao u „većinu“. Što je pritom još i etnički Srbin potpuno je, barem za karneval, nebitno. Usput, zar na karnevalu nisu svi, najmanje većina pod maskama? Moćniji je i od, rekao bih, mnogih ministara, a da biskupe ni ne spominjem. Žao mi je, ali oni su za njega s obzirom na vlast s kojom raspolažu, obični pik zibneri. Znači – smije mu se lutka, njegov Krnjo spaliti. Ako te prastare, još poganske običaje Pupovac ne razumije, pa zatim ne prihvaća, ili barem o(d)trpi, znači kako nije ovdje kulturno ukorijenjen, iako je negdje izjavio kako je (i) „Dalmatinac“ jer su ti običaji baš tamo najviše ukorijenjeni.
 
Ako tko nije razumio, novi Pupovčev zahtjev bit će – cenzura poklada, fašnika, maškara, karnevala, kao cijena ostanka s Plenkijem  na vlasti. U vezi HRT-a također  se radi o cenzuri, ne bi tamo moglo biti višeglasja, već samo ono što Pupovčevi Srbi dopuste, ali o tome ćemo posebno. U vezi ostanka u koaliciji Pupovac kaže kako je „na crti“, na kojoj će zastati i pitati stranku, znači one koji sudjeluju u vlasti. Baš me zanima kako će „njegovi“ tajnici u ministarstvima, pomoćnici, šefovi u raznim javnim poduzećima reći. Napustiti plaće, zbog spaljivanja Pupovca Krnje, ili ostaviti, barem još dvije godine,  poprilične kune u „manjinskoj“ lisnici? Inače stajanje na crti, u  politici i u športu, je prekršaj, pa ćemo vidjeti kako to vidi Plenković.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Lažni “antifašisti” za glavu skratili Lolu?

HF

“Istoričari” i nostalgičari protiv hrvatskoga jezika

HF

Zagrebački dalmatinski Makedonac iz Nigdjezemske

HF

Njezino Veličanstvo – provizija

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više