Hrvatski Fokus
Najnovije vijesti

Umro novinar Ivica Luetić

U Splitu u 86. godini života preminuo dugogodišnji suradnik Fokusa i Hrvatskoga fokusa

 
 
U splitskoj bolnici, u utorak, 12. ožujka 2019., u 16:20 sati, u 86. godini života umro je Ivica Luetić, dugogodišnji novinar Fokusa i Hrvatskoga fokusa.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/03/fotografija_Ivica-1.jpg
Ivica Luetić rođen je 23. travnja 1933. u Skoplju, a podrijetlom je iz Župe Biokovske. Novinarstvom se bavio od 1961. godine i član je Društva hrvatskih katoličkih novinara. Kao stalni i privremeni suradnik pisao je u Fokusu, Sportskim novostima, Zadrugaru, Vikendu, Večernjim novostima, Glasu Slavonije… Stalni je bio dopisnik u Hrvatskom katoličkom radiju te je pisao za Hrvatski fokus, Hrvatsko slovo, Glas Koncila, Informativnu katoličku agenciju… Prošle godine u svome gradu Splitu dobio je Nagradu za životno djelo kao jedan od najstarijih terenskih novinara.
 
Ivica Luetić bio je neumoran i kao čovjek i kao novinar. Bio je brz i točan. Svoja zapažanja desetljećima je zapisivao. Sve do smrti. Nikada nije prestajao. Za mojih posjeta Splitu uvijek smo se sastajali u središtu grada. Kao pravi Vlaj bio je integralni Hrvat. Smetale su ga podjele na sjever i jug. Uvijek je bio na pravoj – hrvatskoj strani. Iza sebe je ostavio tisuće i tisuće napisana teksta kao ostavštine da ga nikada ne zaboravimo. I ne ćemo ga nikada zaboraviti. Potporu u svome intenzivnom životu uvijek je imao u svojoj ženi Ankici Luetić, rođ. Alajbeg.
Neka mu je laka hrvatska zemlja!
 

Marijan Majstorović

Povezani članci

Žigmanov unajmio bodyguarda da ne uđem u Jelačićevu rodnu kuću

hrvatski-fokus

Umro Vinko Vice Ostojić – čovjek koji je zračio dobrotom

hrvatski-fokus

NE porezu na nekretnine

HF

Dujina molitva

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...