Hrvatski Fokus
Gledišta

Komu treba vremenska prognoza?

Neobično sam sretan da su kroz pero Marka Tucakova moje primjedbe ipak dospjele u uvodnik tjednika

 
 
Središnjem državnom uredu za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Veleposlanstvu Republike Hrvatske u Beogradu, Konzulatu Republike Hrvatske u Subotici, Hrvatskoj matici iseljenika, HNV-u, DSHV-u, RTV Novi Sad (Redakciji Informativnog programa na hrvatskom  jeziku), hrvatskim udrugama u Srijemu, Hrvatskom kulturnom centru u Novom Sadu, „Hrvatskoj riječi“, „Hrvatskim novinama“, „Hrvatskom fokusu“, „Zovu Srijema“ i dr., a povodom nove rubrike „Gost uvodničar“ u „Hrvatskoj riječi“ br. 829 od 8. ožujka 2019. godine.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/03/n5a42.png
Marko Tucakov
 
Sa zaraznim osmijehom samog vrha hrvatske zajednice ovdje, uslikanim na naslovnici „Hrvatske riječi“ br. 829. od 8. ožujka 2019. godine sa tri kutije darova za škole i vrtiće u Tavankutu i okolici, okrećem tu stranicu i odmah me čeka nova i također radosna rubrika „Gost uvodničar“. Od prapovjesti „Hrvatske riječi“ čitamo uvodne riječi glavne urednice Jasminke Dulić (i povremeno Zvonka Sarića), a koje isključivo govore ono što misle monopolisti hrvatske misli ovdje, pozicionirani na sva ključna mjesta kada su u pitanju Hrvati u Republici Srbiji (do nedavno Slaven Bačić i Tomislav Žigmanov, a od nedavno samo Tomislav Žigmanov).
 
Ali u ovom broju riječi „gosta uvodničara“ Marka Tucakova osobno mi ne skidaju osmijeh zadovoljstava sa naslovnice, jer on, između ostalog, o Dnevniku na hrvatskom jeziku na RTV2 kaže: Zainteresirani gledatelji imaju priliku šest dana u tjednu u 17.45 gledati pregled glavnih dnevnih vijesti, nekoliko vijesti iz hrvatske zajednice i vremensku prognozu. Nekima od nas, redovitih gledatelja, čini se da bi prvi „blok“ vijesti trebao biti kraći, jer ih imamo prilike gledati na ostalim televizijama svakog popodneva i večeri. Mnogima od nas se čini da bi drugi „blok“ trebao biti dulji i iscrpniji, jer televizijske vijesti i reportaže koje tematiziraju hrvatsku zajednicu i njezinu dinamiku nemamo prilike gledati gotovo nigdje drugdje. Uz dodatak da je vremenska prognoza u tom Dnevniku sasvim nepotrebna, ovo je upravo ono što sam napisao u nekoliko svojih otvorenih pisama unazad nekoliko godina i neobično sam sretan da su kroz pero Marka Tucakova moje primjedbe ipak dospjele u uvodnik tjednika „Hrvatska riječ“!!! U nadi da su na sjeveru Bačke počeli ipak puhati neki svježiji vjetrovi očekujem da bar ovo oko Dnevnika na hrvatskom jeziku na RTV2 ne ostane mrtvo slovo na papiru.
 

Branimir Miroslav Tomlekin

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Kaznena prijava protiv Jadranke Kosor

HF

SDP ima previše trabanata da bi ih se moglo zabraniti

HF

“Antifašistička” diktatura = Plenkovićeva diktatura

HF

Haiku pjesnik na bunjevačkoj ikavici

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...