Hrvatski Fokus
Gledišta

Tko je kriv za veleizdajničku politiku?

Mario Plenković: Najvažnije je u životu biti skroman

 
 
TKO JE KRIV ZA VELE IZDAJNIČKU POLITIKU?
Otac premijera Andreja Plenkovića: Zarađujem prilično, ali ne mogu kupiti skupi automobil jer ne kradem. Mario Plenković, otac hrvatskog premijera Andreja Plenkovića, objasnio je zašto ne daje intervjue iako ga zovu brojne redakcije iz Hrvatske i Slovenije.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/03/skh-logo.jpg
“Zovu iz raznih redakcija, mole za intervjue i komentare kad su teme slovensko-hrvatski odnosi, Večer, Delo, RTV… U tim medijima rade moji bivši studenti. Odbijam ih samo zato što me Andrej zamolio tako. Napravili smo dogovor da, dok je on premijer, ne ulazim u komentiranja njegove politike. Nakon izbora dao sam samo jedan intervju prijatelju iz lista Večernji, rekao je Mario Plenković dodajući da su u novinarstvu nekad i danas velike razlike.
Ističe da je novinarstvo na klizavom području, kao da idete skijati i uvijek postoji vjerojatnost da ćete pasti, ako niste dobar skijaš. Nekad je, pred 30 i više godina, postajala tzv. uređivačka politika. Ona danas nije prepoznatljiva. Društvene mreže donijele su, ističe, novu medijsku dinamiku i nepredvidljivost. Čudi se što se Daliji Orešković daje toliko prostora u anketama. Premijerov otac govorio je i o svom životnom putu te naglasio da mu nitko ništa nije dao i da nikome nije dužan.
– Najvažnije je u životu biti skroman – kaže Plenković. Kao da to želi potkrijepiti nečim konkretnim, kasnije je spomenuo da vozi 11 godina star Citroen Picasso. – Zarađujem prilično, ali ne mogu kupiti skupi automobil jer ne kradem, piše Večernji list.
E pa sad neko je ovdje lud?! Doušnički zadaci iz "PROLJEĆA" '70-ih i kontrola zabrane na uvoz oružja `90-ih donijeli su pozamašnu sumu novaca, na strane račune udbaške obitelji Plenković! Prije su stari govorili da se novac "množi" ako se dobro položi, možda stigneš nešto dogovoriti sa Vujčićem, da se "operu" starije prašnjave novčanice!? To što su Plenkovići učinili Hrvatskoj je ZLOČIN i VELEIZDAJA!
MALO POVIJESTI O PLENKOVIĆIMA
Prosječan đak i slab košarkaš
Svaka čast Andrej, da si niste “skemijali” status dragovoljca i branitelja kao neki drugi pripadnici inozemnih satnija i podrum bojnih! Ali, Plenkoviću mlađi slobodni smo Vas priupitati kako to da u svojoj kratkoj i dužoj biografiji vrlo malo pišete o svom djetinjstvu i razdoblju do 1990. godine godine? Malo pišete i o razdoblju od 1990. do 1995. godine.
Vi, doista vjerujete da se o Vama ništa ne zna? O Vašem ocu? I cijelom procesu stvaranja Vas, kao nekoga tko će sudjelovati u budućem nastavljanju tekovina sustava u kojem je Vaša najbliža obitelj sudjelovala na ideološkom, političkom, kadrovskom, demagoškom i znanstvenom nivou. Bez obzira što je sve “prebrisano” u internetskom pretraživaču Google.
Vidite, Plenkoviću, sjećamo se mi, Vas i Vašeg oca. I Vašeg djetinjstva u osnovnoj školi “Jordanovac”. Mi koji smo rođeni purgeri, znamo tko je uopće stanovao u tom kvartu, tj. kome su se dodjeljivali kadrovski stanovi u tom tada iznimno elitnom novom zagrebačkom kvartu – Jordanovac. Sjećamo se Plenkoviću i kako ste bili aktivni u titovoj omladini, što na nivou razreda, ali i škole, a poslije i tadašnje općine Maksimir kao najvjerniji poslušni komunista.
Sjećamo se i kako je tata senior, često dolazio u školu jer niste bili baš besprijekoran učenik kako se predstavljate. Sjećamo se kako ste igrali košarku posebno u klubu Maksimir, koji je u kultnim 80-tim podjednako bio jak i u muškom i u ženskom sastavu. Mi smo tih godina, generacijski svi bili “zaraženi” uspjehom zagrebačke “Cibone” i majstorijama pokojnog velikana Dražena Petrovića. Niste bili u prvoj postavi, više ste bili na klupi, morate priznati javnosti pravu istinu!
Radiotelevizija Zagreb: Služba za razvoj – inkubator udabaša i kosovaca
Sjećamo se Plenkoviću i Vašeg razdoblja srednjoškolskog Centra za jezike u Križanićevoj ulici. Opet ste bili aktivni u Titovoj omladini, opet je otac često dolazio u srednjoškolski centar s obzirom da mu je to bilo preko ceste.
Tata je naime radio u Lepušićevoj 6, kao voditelj studija novinarstva i utemeljitelj a kasnije i direktor Fakulteta političkih nauka u Zagrebu. Paralelno je “ubirao plaću” i kao savjetnik generalnog direktora Radio Televizije Zagreb (na papiru), ali mi znamo da je Vaš otac radio zajedno u istoj službi kao i otac Vašeg “frenda” Zorana Milanovića lika koji bi se kandidirao kao predsjednik države?. Na Radio Televiziji Zagreb je postojala Služba za razvoj, a svi djelatnici te službe su bili djelatnici zloglasne Udbe i KOS-a.
Zna se da je Vaš otac upravo u tom razdoblju često predavao polaznicima tečaja UDBE koje je vodio Vlado Dabić na Policijskoj akademiji u Svetošimunskoj, te je zbog tog angažmana i nagrađen činom majora. Vaš otac Mario je kao i otac Zorana Milanovića Stipe (koji je bio malo lukaviji) savjetovao na RTZ-u i Branka Puharića (bivšeg jugoslavenskog diplomata) ali i Srbina Veljka Kneževića (koji je isto bio Vaš susjed na Jordanovcu, op.a., nadam se da se sjećate i prijateljstva s njegovom kćeri Tamarom Knežević!).
Istina je da su Vam strani jezici išli pristojno uz dodatne instrukcije Vesne L.. Sjećamo se Vaših čestih putovanja u Francusku gdje je Vaš otac bio predstavnik Radio Televizije Zagreb u Odboru za komunikacije pri komisiji UNESCO. Sjećamo se Vaših Nike tenisica, Levi’s traperica, Lacoste polo majica (dok smo mi nosili Varteks, MTČ, Startas od Borova itd.) čime ste se i te kako izdvajali od svojih vršnjaka. Sjećamo se da niste bili uopće zainteresirani i aktivni u Župi kao prvo na Jordanovcu, niste odlazili na nedjeljne mise niti na vjeronauk tj. niste dolazili nikada.
To Vas nije zanimalo tada, jer, znalo se koji će biti Vaš put. Tako i na Vašoj stranici, iskaču srpske riječi kao da čitamo stranicu nekog srpskog ili crnogorskog političara, a ne hrvatskog. Vi niste nikad bili Hrvat, domoljub, kršćanin i katolik, nego Jugoslaven, Titov omladinac, dijete partije i sin majora.
To ste dokazali kao i Vaš “frend” Zoka, djelujući, zanimljivo, iz istih gradova Europe, a ne iz domovine Hrvatske. Osim što ste zatajili da se poznajete još od jugoslavenskih vremena, očevi su Vam radili u istoj službi, zajedno ste studirali, zajedno ste u mandatu još jednog promicatelja tekovina Jugoslavije, dr. Mate Granića zaposleni u Ministarstvu vanjskih poslova RH, i skupa ste se “smucali” po Bruxellesu. A sada ćete biti konačno jedno tijelo, jedna misao, jedna politika!
HDZ!
Tamo gdje prestaje razum tu počinje hrvatska stvarnost!
 

Konflikt, 5. ožujka u 07:45·, https://www.facebook.com/permalink.php?id=149780419003298&story_fbid=328371161144222

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezane objave

Informatika ne smije biti izborni predmet

HF

Moramo smijeniti ovu totalitarnu vlast!

HF

Lažna postignuća

hrvatski-fokus

Dva Žarka Puhovska!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više