Hrvatski Fokus
Hrvatska

Zaboravljeni događaj iz Petkova kafića

U kolovozu 2018. uhićen je s majicom na kojoj je bila slika četnika Draže Mihailovića

 
 
Kafić 'Petko' u Uzdolju kod Knina, RH, u kojem su u srijedu navečer  oko 22 sata, eto, napadnuti 'zvezdani' hrvatski pravoslavci već je bio u medijima zbog četnikovanja, sukoba i privođenja druge vrste. Evo što se u Petkovu kafiću zbilo u kolovozu 2018., samo tri dana nakon proslave 'Oluje' u Kninu. Boris Petko (53), izvijestila je tada policija, uhićen je jer je u lokal izazivački došao s majicom na kojoj bio otiskan lik njegova 'patrona', četničkog vođe Draže Mihailovića. Uz to je po običaju pripit i prijetio gostima. Prilikom privođenja pred brojnim gostima kafića Petko je zaprijetio nazočnom predsjedniku HVIDR-e smrću, nakon čega je predan pritvorskom nadzorniku PP Knin. Glasnogovornica policijske uprave Šibensko-kninske, Marica Kosor, navodeći samo inicijale B.P. (53), potvrdila je informaciju o uhićenju muške osobe veoma pristojnim, čak i uglađenim riječima: „Muškarac B. K. (53) je priveden u ugostiteljskom objektu 'Petko', u naselju Uzdolje nedaleko od Knina. Zatečen je u alkoholiziranom stanju te s majicom neprimjerenog sadržaja (majica s likom Draže Mihailovića), a zatim odveden u policijsku postaju gdje je proveo i noć'…kako bi se otrijeznio. Prijetnja smrću okvalificirana je tek kao prekršaj 'povrede javnog reda i mira'; van pameti!
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/08/1956723_hro-1201_ff.jpg
Svjedoka tom događaju bilo je napretek a svi su dobro čuli kako to rabijatni četnik Petko i kojim to riječima 'remeti javni red i mir'. Nakon triježnjenja u zatvoru vjerojatno je Boris Petko pušten kući da se brani sa slobode, vjerojatno je dobio i nekakvu simboličnu kunsku kaznu ali nismo čuli da je kninska policija nakon prijetnje smrću, a morala je, uzela u 'trajnu zaštitu' predsjednika kninske Hvidre i preuzela strogi nadzor nad potencijalnim ubojicom. Sasvim jasno i sasvim opravdano što su nakon toga, moguće upravo ugroženi Hrvati uzeli pravdu u svoje ruke, izbatinali potencijalnog ubojicu i devastirali mu 'klub' kako bi mu ubojitu namjeru izbili iz usijane četničke glavurde. A možda i nisu bili Hrvati, tko zna!?
 
Istini za volju treba kazati i to da nepoznati maskirani napadači iz Uzdolja, unatoč zalaganju vrijedne hrvatske policije, do danas nisu pronađeni za razliku od onih iz Đevrsaka koji su odmah i privedeni!?
Sve u svemu Boris Petko premalo je i dobio koliko je zaslužio, jer:Taj poklonik Draže Mihailovića do krvi je mlatio zarobljene Hrvate u kninskom zatvoru 1991. godine, govore mnogi hrvatski branitelji, bivši zatočenici kninskog zatvora. O tome je Mario Vrban, jedan od zarobljenika kninskog zatvora, napisao da ga je i fizički i psihički maltretirao upravo četnikoidni Boris Petko.
„Petko, Petko crni Petko, je li me se 'sećaš' crni Petko?
Nitko to nije demantirao, čak ni Pupovac!
 
– Je li zbog tog ratnog zločina crni Petko procesuiran, kažnjen i zatvoren, jeli nakon 'Oluje' traktorom pobjegao u, po Pupovcu, svoju 'matičnu državu', je li se (aboliran?) nesmetano vratio na 'vekovna srpska ognjišta' bez ikakvih sankcija od uškopljenog hrvatskog pravosuđa i nesmetano izgradio svoj 'zvezdaški kafić', e, to do danas nismo uspjeli doznati?
 
A sad nešto o incidentu. Zbog površinskih ozljeda/rana u Petkovom kafiću tek je jedna kolateralna žrtva(?), 17-godišnjak, otpremljen i kratko zadržan u kninskoj bolnici zbog, valjda, lijepljenja flastera na zadobivenu ogrebotinu dok je Boris Petko i ostalo pročetničko društvo zbog zanemarivih ozljeda poslano, kako se to stručno veli, na kućnu njegu!? „A s 'fantomkama' maskirani napadači su“, priča 'ugroženi' Petko, „bili prave delije, do zuba naoružani palicama, letvama, 'kantinelama', jedan čak i s mačetom u ruci“ i nestali poput duhova bez da je itko vidio i upamtio barem tip, marku ili boju četiriju automobila nedaleko parkiranih s upaljenim svjetlima; zatajila čak i forenzika pa nema ni tragova auto-guma? Petko je dobio i flašu u glavu a kasnije se utvrdilo kako je to bila plastična boca kisele vode 'Knjaz Miloš'!
 
U najmanju ruku čudnovato, kao da su maskirani napadači stigli u Uzdolje u funkciji tajnih 'kos-ovskih' operacija poznatih iz nedavne prošlosti, LABRADOR i OPERA, te sirotog Petka i njegove goste ranili po prilici onako teško kao što je benkovački četnik Miroslav Mlinar 1990. (poznat kao sudionik pokolja u Škabrnji, 1991.) ranio samog sebe u 'pripremama za srbočetničku agresiju na RH'!? Bilo kako bilo, uslijedile su promptne reakcije, ponajprije s vrha hrvatske 'pete kolone'. Cmizdravi Milorad Pupovac poručio žestoko i četnički opako, ne bez prijetnje: „Ne bih htio da ova zemlja (dakle, ne i njegova zemlja, nap. a.) doživi isto iskustvo koje je doživio jedan pokušaj u XX. stoljeću da se stvori hrvatska država (NDH), a koji je kolabirao i doživio sramotan kraj jer je bio temeljen na mržnji i nasilju prema Srbima. Kako sada stvari idu, kako se dobar dio ljudi u ovoj državi, uključujući i one koji sjede s nama u Saboru, odnosi prema toj mogućnosti, ta mogućnost nije nerealna“ (i u Saboru sjedi, dakle, dobar dio ustaša, nap. a.). I što sad slijedi, „sprem'te se sprem'te, četnici, silna će borba da bidne…“, slijedi li repriza balvan-revolucije uz svestranu pomoć ratnog huškača iz okupirane Gline 1995., predsjednika mu matične države Srbije, filo-četnika Aleksandra Vučića!? Srbijanski predsjednik izjavio je u subotu, nakon najnovijih napada na lokalne Srbe u Hrvatskoj, da je 'razumljivo' što su se prije 30 godina pobunili protiv hrvatskih vlasti (pa zašto ne bi i danas, nap. a.). Uz to srpski Vučić je televiziji 'Pink' izjavio da su napadi 'strašni' i dodao da će Srbija pomoći svom narodu u Hrvatskoj, ne navodeći pojedinosti u kojem vidu; pretpostavljamo u opskrbi dizelskom gorivu za neku novu TRAKTORIJADU! I konačno, Pupovac je i vizualno pokazao svoj četnički pedigre, pustio početničku, čekinjavu bradu!
 

Damir Kalafatić

Povezane objave

Hrvatski domoljubni vapaj početkom XX. stoljeća

HF

Ratna priča

HF

Hvala Vam, gospodine predsjedniče!

HF

Užas na Kočevskom Rogu: U tijeku iskapanje 3000 kostura žrtava partizanskih pokolja

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više