Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Vladavina kakistokratske nomenklature

Lažni demokršćani i suverenisti u EU-parlamentu!

 
 
Andrej Plenković je pojavni odnosno manifestacijski katolik, praktični nevjernik i lažni demokršćanin. Tiranin koji je bez stvarnog demokratskog izbornog legitimiteta što znači protiv političke volje velike većine birača nametnuo Istanbulsku konvenciju i rodnu ideologiju  i time skršio demokratska načela i političku volju katolika-birača. Kršćanska antropologija taj sukus i katoličke vjere time je obezvrijeđena i prezrena, nenaravno je zauzelo mjesto naravnog,  božanskog i kršćanskog; a katolički vjernici su ismijani, povrijeđeni i poniženi! Tako drsko, oholo i agresivno protiv katoličke vjere i vjernika kao predsjednik HDZ-a i Vlade RH Andrej Plenković, nisu nastupali i djelovali ni najveći komunistički bogohulnici odnosno borbeni ateisti u totalitarnom sustavu. No taj janusovski farizej i licemjer navukao je na sebe janjeću kožu i fizički sakrio svoje militantno ateističko lice pa se pojavljuje na euharistijskim slavljima, procesijama „Za Križen“ na Hvaru i sada u Sinju za blagdan Velike Gospe i tako dalje; a što se jedino može nazvati onako kako je to i primjereno tj. – blasfemijom!
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2019/08/funnyEU.png
Andrej Plenković  pokušao je misnim slavljima te procesijama (re)afirmirati u javnosti svoj lik kršćanina i člana Europske pučke stranke – kršćanskih demokrata, koji su stvarno kao i on lažni kršćani i lažni kršćanski demokrati! A to najzornije i najobjektivnije pokazuje i potvrđuje činjenica da se 2001.g. nisu dostatno politički zauzeli da u prijedlog Ustava Europske unije i iz njega kasnije proistekli Lisabonski sporazum, bude unijet povijesni društveni i kulturološki fakat da Europa ima i kršćanske korijene premda su imali najviše zastupnika u Europskom parlamentu (dalje EU-parlament)! Dakle, koja i kolika prijetvornost, podlost i dvoličnost – sebe nazivaju „kršćanskim demokratima“, a oholo su i s prijezirom odbacili kršćansku društvenu, kulturnu i civilizacijsku sastavnicu Europe! No, nisu to i sve obmane, laži i prijevare Europske pučke stranke – tzv. kršćanskih demokrata kojih je Andrej Plenković istaknuti član, a član im je i srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i njegova Srpska napredna stranka. Naime, opće je poznato da je parlamentarna skupština Vijeća Europe 2006. donijela Rezoluciju 1481 o potrebi međunarodne osude zločina totalitarnih komunističkih režima. Ali kao „preporuku o potrebi“ a ne obvezu jer Rezolucija 1481 nije dobila potrebnu dvotrećinsku većinu zastupnika u parlamentarnoj skupštini!
 
A zašto se nije mogla formirati dvotrećinska zastupnička većina koja bi tu Rezoluciju usvojila kao obvezujuće dokument? Zbog toga jer su protiv bile nasljednice komunističkih partija i veliki dio socijaldemokrata. Ali i zato što se pučani-kršćanski demokrati nisu politički dostatno zauzeli da svog stalnog, dugogodišnjeg i sada se gotovo može reći i trajnog koalicijskog partnera socijaldemokrate  motiviraju da glasuju u tolikom broju koji bi bio dostatan za dvotrećinsku većinu zastupnika! A upravo bi to omogućilo da se Rezolucija 1481 ne donese tek kao puka preporuka samo  o potrebi, nego kao o obvezi osude zločina totalitarnih komunističkih režima i time bila trajna razdjelnica svijetle i humane demokratske od mračne i protuljudske ne totalitarne prošlosti, sadašnjosti i moguće budućnosti! Što znači, da kršćanski demokrati nisu držali politički, društveno, kulturno i moralno potrebnim da se Rezolucija 1481 u Europskom parlamentu usvoji kao obvezujuća!
 
"KRŠĆANSKI DEMOKRATI" I  SUVERENISTI ZAJEDNO
 
No, lažnim kršćanskim demokratima iz Europske pučke stranke (EPP) u trikovima i spinovima koje institucionalno i sustavno primjenjuju u obmanjivanju i varanju birača i javnosti nigdje i nikada kraja, o čemu je primjer i dokaz nedavni izbor njihove kandidatice Ursule von der Leyen (dalje UvdL) za predsjednicu Europske komisije (EK) tj. vlade Europske unije. EPP – „kršćanski demokrati“ i u prošlom sazivu nije imala zastupničku većinu u Europskom parlamentu, a na izborima 26. svibnja 2019. izgubila je još daljnjih 39 zastupnika tako da njezin parlamentarni Klub u proceduri glasovanja nema većinu bez potpore zastupnika klubova nekih drugih političkih grupacija. I kako su onda kandidaticu UvdL izabrali za predsjednicu EK? Standardno i već viđeno – manipulacijom i prijevarom birača!
 
Današnji političari općenito pa i oni iz tzv. EPP-a – kršćanski demokrati ne stavljaju sve svoje akcije u „jednu košaru“, nego imaju svoje prikrivene stranke tzv. filijale odnosno stranačke klubove u EU-parlamentu. A te stranke odnosno klubovi imaju nešto drukčiji politički program i u parlamentu glume odnosno fingiraju opoziciju, a stvarno „ispod žita“ djeluju politički koordinirano i stvarno su glasačka pričuva koja kad je to god važno i bitno glasuje solidarno. Taj i takav  gotovo da se može reći pričuvni parlamentarni klub Europskih pučana – tzv. kršćanskih demokrata, jest parlamentarna grupacija koja se naziva Europski konzervativci i reformisti (dalje ECR). Politološki se klasificiraju u „meke“ euroskeptike, ne protive se daljnjim integracijskim procesima uz poštovanje suvereniteta; a kritični su spram političkog, ekonomskog  i društvenog ustroja i birokratizacije te demokratskog deficita u Europskoj uniji. Uvjetno bi se a metaforički možda moglo reći da je ECR ideološki i politički  neka vrsta – „drvenog željeza“. Za razliku pak od Kluba  Identitet i demokracija  (ID – 25 zastupnika više nego u prošlom sazivu!) Marine Le Penn i ostalih stvarnih suverenista, koji se politološki klasificira u „tvrde“ euroskeptike jer su za obranu suvereniteta po čemu su na „čistoj suverenističkoj poziciji“, protiv su integracijskih procesa, globalizacije, imigranata i multikulturalizma, te su za nacionalni identitet i Europu domovinâ/nacijâ. (Milardović A. Tri eseja o euroskepticizmu, 2012.)
 
No neovisno o tome kako se službeno programatski politički deklariraju ili politološki klasificiraju, Klub Europskih konzervativaca i reformista u parlamentarnoj praksi izravno ili neizravno ovisno o konkretnoj situaciji i potrebi vjerno služi i podupiru svoju „stariju sestru“ tzv. EPP – kršćanske demokrate pri čemu se kao i oni koristi jednakim ili sličnim postupcima, trikovima i „fintama“ u zbunjivanju, varanju te u konačnici i izdaji svojih birača. A kako je to parlamentarni Klub ECR nastojao prikriti da su prevarili i izdali svoje birače?
 
Da bi mogla biti izabrana za predsjednicu EK kandidatica UvdL morala je u proceduri glasovanja dobiti natpolovičnu većinu glasova svih zastupnika. Klub ECR ima 62 zastupnika (8 manje nego u prošlom sazivu!), a parlamentarna „matematika“ je pokazivala da za postizanje natpolovične većine nije potrebno da svi zastupnici Kluba ECR glasuju za kandidaticu tzv. „stasi“-intelektualke i tzv. „gulag“-humanitarke Angele Mrkel – Ursulu von der Leyen, i time javnosti te biračima i otvoreno otkriju svoju kolaboraciju i činjenicu da su stalni i sigurni pričuvni glasovi tzv. „EPP – kršćanskih demokrata“! Znalo se da će za siguran izbor UvdL biti dostatno 30 glasova zastupnika Kluba ECR, pa su dogovorno podijelili uloge u postupku glasovanja za izbor predsjednice EK. Kako su to i na koji način podijelili uloge?
 
U Klubu Konzervativaca i reformista najzastupljenija je poljska Stranka prava i pravde s 30 zastupnika. Kako je to prethodno već napisano, osnovano se pretpostavljalo da će za izbor kandidatice UvdL biti dostatno 30 a ne svih 62 glasova Kluba ECR, pa su oni inscenirali i odglumili za javnost i birače kao da su se tobože podijelili pa je 30 zastupnika iz Stranke prava i pravde glasovalo za izbor UvdL za predsjednicu EK, a ostalih 32 zastupnika među kojima je i Ruža Tomašić iz Hrvatskih suverenista glasovali su protiv ili bili suzdržani  a kako je postupak glasovanja tajan to se točno i ne zna a što uopće i nije bitno! Kandidatica UvdL dobila je devet glasova više od potrebne natpolovične većine svih zastupnika, što znači da bez tih 30 glasova zastupnika stranke Pravo i pravda nikako, ni na koji način i nikada ne bi mogla biti izabrana za predsjednicu EK! Istina, mogla je biti izabrana i sa samo 21 glasova zastupnika stranke Pravo i pravda pa je i ona poput Kluba Konzervativaca i reformista mogla fingirati da se fiktivno podijelila na 21 zastupnika „za“ i 9 zastupnika „protiv“ izbora kandidatice  UvdL. No, valjda su shvatili da bi to i takvo dijeljenje poput „amebe“  i pljucanje u lice javnosti i biračima bilo toliko degutantno te dugoročno politički kontraproduktivno, da su odustali od te dodatne karnevalizacije i maškarade izborne procedure. Logično, da im je i to bilo potrebno, sigurno je da ne bi odustali i od te drskosti i trivijalizacije izbornog postupka, jer tu o političkom i općem moralu, časti i odgovornosti prema biračima dosta nema ni –  „slovca“!
 
LAŽNI SUVERENISTI U EUROPSKOM PARLAMENTU
 
Molohovska politička koncepcija kancelarice financijsko-bankarsko-gospodarske oligarhije Angele Merkel te francuskog liberoida i najvećeg gubitnika europskih izbora Emmanuela Macrona o Europskoj uniji kao federaciji odnosno nadnacionalnoj državi a ne savezu suverenih država, tako je formalno pobijedila i ustoličena u Europskoj uniji izborom Ursule von der Leyen kao njezine personifikacije, zahvaljujući političkoj potpori i glasovima njihovog pričuvnog odnosno kolaboracionističkog parlamentarnog Kluba Konzervativaca i reformista. A članovi politički i ideološki te i takve političke grupacije odnosno Kluba Konzervativaca i reformista su i politička grupacija Hrvatski suverenisti i njihova zastupnica Ruža Tomašić!!? A drugi član sintagme odnosno njihova dvočlanog naziva Hrvatski SUVERENISTI nije samo ime nego i znamen (Nomen est omen!), te glavna odrednica njihova političkog i nota bene i izbornog  programa a to je Europska unija kao savez SUVERENIH država. A Hrvatski suverenisti i Ruža Tomašić članovi su Kluba Konzervativaca i reformista koji u Europskom parlamentu politički podupire PROTUSUVERENISTIČKU ustrojbenu političku koncepciju Angele Merkel i Emmanuela Macrona, i štoviše, svojim su glasovanjem i glasovima omogućili da prevlada ta protusuverenistička koncepcija o Europskoj uniji kao federaciji odnosno nadnacionalnoj državi! I kako je na to reagirala zastupnica Hrvatskih suverenista Ruža Tomašić? Nakon što je izabrana za predsjednicu EK Ruža Tomašić  upozorila je  UvdL na nejednakost država-članica u proceduri odlučivanja, i prognozirala da Europska unija ima budućnost i kraj poput bivše Jugoslavije. Prigovorila je UvdL i na tome što temelj Europske unije vidi samo u grčkoj filozofiji i rimskom pravu, a kao demokršćanka ne i u kršćanstvu.
 
No, što je to prema svom i izbornom programu Hrvatskih suverenista te poglavito političkoj i moralnoj obvezi prema biračima koji su za nju kao deklariranu suverenisticu i glasovali, Ruža Tomašić imperativno tada bila dužna i obvezna učiniti? Pa pitati ko-predsjednike Kluba Konzervativaca i reformista Raffaela Fitta i Ryszarda Legutka zašto je gotovo polovica Kluba ECR svojim glasovanjem presudno (!) poduprla izbor UvdL za predsjednicu EK a time i političko-ustrojbenu koncepciju Europske unije kao federacije odnosno IZNADNACIONALNE države Angele Merkel&Emmanuela Macrona.  A potom kao izraz prosvjeda protiv te i takve izdaje političke volje birača i moralne obveze prema svojim biračima koji su je svojim glasovima izabrali u Europski parlament, istupiti zajedno s političkom grupacijom Hrvatski suverenisti iz tog PROTUSUVERENISTIČKOG Kluba Konzervativaca i reformista! I što je Ruža Tomašić učinila? Ništa, jer je i dalje zajedno s Hrvatskim suverenistima ostala vjerna članica Kluba Konzervativaca i reformista i time potvrdila izdaju izbornog programa i svojih birača!
 
Godine koje je provela u Bruxellesu i Europskom parlamentu očito su učinile svoje pa se Ruža Tomašić potpuno suživila i identificirala sa sustavom političkih, društvenih i moralnih vrijednosti merkel-makronovske i od naroda i birača te njihovih egzistencijalnih i humanih potreba potpuno otuđene kakistokratske nomenklature. Pa kao i svi njezini pripadnici uz pomoć moćnih medija, fake newsa, „false flaga“, „pile naopako“ odnosno zamjene tezâ itd., ne samo kao načina temeljnog političkog djelovanja nego čak i svjetonazora; od izbora do izbora manipulira, obmanjuje i „vodi žedne preko vode“ svoje birače!
 

Erih Lesjak

Povezani članci

Treba li 5. lipnja proglasiti Danom hrvatske zastave?

HF

Što li se iza “panamskih papira” valja?

HF

Napokon treba kazniti komunističke zločince

HF

Katarina Peović negira hrvatsku državu

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...