Hrvatski Fokus
Hrvatska

Suživot katolika i muslimana u HV-u

Klanjana prva džuma na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman"

 
 
Na Hrvatskom vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" trenutačno boravi 20 polaznika muslimana koji su izrazili želju i potrebu da obavljaju džumu namaz. S obzirom na raspored predavanja i obvezu prisustva na istima, muftija dr. Aziz ef. Hasanović je dogovorio s generalom Ivanom Turkaljem, brigadirom Damirom Stručićem i satnikom Hrvojem Šimlešom da se džuma za polaznike obuke obavi u mesdžidu HVU-a kako bi polaznici mogli obaviti džumu, a istovremeno prisustvovati svim predavanjima.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/dzuma.jpg
Temeljem dogovora, prvu džumu na HVU-u predvodio je tajnik Mešihata mr. sc. Nermin ef. Botonjić koji je kadetima govorio o nužnosti stjecanja obrazovanja, nastojanju postizanja najboljih rezultata i velikoj odgovornosti koju nosi poziv koji su odabrali. U razgovoru nakon džume, kadeti su izrazili veliko zadovoljstvo zbog mogućnosti da upotpune i nastavu, a da istovremeno ne propuštaju džumu namaz. Većina nazočnih polaznika su iz Bosne i Hercegovine, a na džumi su bili i polaznici s Kosova. Također, iskorištena je i prilika da se uputi zahvala rukovodstvu Hrvatskog vojnog učilišta za iznimnu otvorenost u razumijevanju vjerskih potreba te iskrenom nastojanju da se one i zadovolje. Džume će se, ako Bog da, nastaviti obavljati na HVU-u tijekom trajanja obrazovnih cilkusa, navodi se u priopćenju Medžlisa Islamske zajednice Zagreb.
 

http://saff.ba/zagreb-klanjana-prva-dzuma-na-hrvatskom-vojnom-ucilistu-dr-franjo-tudjman/

Povezane objave

Hrvatski stručnjaci bez prava glasa!?

HF

Čičak: Orepić laže!

HF

Srbijanski koncentracijski logori

HF

Suđenje hrvatskoj desetorki u New Yorku

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više