Hrvatski Fokus

Oštri sukob na hrvatskoj desnici

 
 
Ovu predsjedničku kampanju obilježit će surov sukob na desnom centru između dosadašnje Predsjednice i našega popularnoga pjevača Miroslava Škore. Prolazak u drugi krug Zorana Milanovića sigurna je stvar kao što je sigurno i političko manihejstvo grada Rijeke u kojoj prolazi sve, ali SDP ne, nikada ne. Politički protivnici se dobro poznaju i zato će udarci u "staklenu bradu" biti precizni i uporni pri čemu će se gospodinu Miroslavu zamjerati što je nosio tamburicu umjesto puške i nazivati ga se pjevačem, dočim će staklena brada gospođe Predsjednice biti bahati premijer "europskijeh" manira i njegov alter ego Milorad Pupovac sa nevidljivom bradom. Vlada koja je nestabilna, stranka koja je podijeljena pri čemu protuprirodna koalicija sa liberalno jugoslavenskim HNS-om i manjincima (manjinska Vlada plus Saucha?) i pristajanje na međunarodne konvencije koje dovode u pitanje demokršćanstvo naše najveće stranke (HDZ-a) veliki su uteg gospođi Predsjednici, našoj Kolindi.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2019/12/maxresdefault.jpg
Vlada je opterećena i poltronskim odnosom prema EU-u, te pretjeranim podilaženjem Srbiji kao kandidatu za članstvo u EU-u, sa kojom ipak postoji niz otvorenih pitanja koja se uz dobru volju mogu lako riješiti. Namjesto toga iz Srbije doživljavamo uvrjede i prijetnje, kao da mi ovisimo o njihovoj dobroj volji a ne obrnuto! Kao da oni nama trebaju nešto oprostiti, a ne obrnuto! Moramo reći da je Vlada vrlo neučinkovita i da je jedine reforme provela u školstvu gdje su traljavi eksperimenti do kraja iziritirali profesorsku populaciju kojoj i ja pripadam, pa znam koliko je danas teško raditi s mladim ljudima koji su bez orijentira, bez uzora, često i bez radnih navika; sa sve više mladih koji nisu motivirani i izloženi su vrlo negativnom utjecaju medija, politike, lakih droga, moralnog relativizma liberalizma, navijačkih skupina, rastavljenih roditelja, materijalizma, nepotizma, krivo shvaćenih i uporabljenih tehnologija… Sve manje je interesa za prirodne znanosti i tzv. proizvodna zanimanja; u mojem turističkom Dubrovniku samo se 12 djece upisalo u smjer konobar, stolare. Domaće odavno već nemamo.
 
Bez obzira što je Predsjednica u relativno lošim odnosima sa premijerom, pa je znala biti i kritična prema njemu ona ne će moći pilati granu na kojoj sjedi jer bi time izgubila glasove svoje disciplinirane stranačke vojske te se zato usmjerila prema biračkoj bazi zagrebačkoga gradonačelnika kojemu sam silno zahvalan za upoznavanje osebujnoga gospodina Palme, videouratci gos-n Palme su genijalni i u tmurne jesenske i zimske dane sam ih volio u kombinaciji sa Chaplinom, Mussolinijem i inspektorom Cluseauom gledati na kompjutoru. Nastranu šala, ratni profiter Palma u kombinaciji sa ratnim zločincem Arkanom je stvarnost.
 
Gospođa Predsjednica je pokazala mudrost u forsiranju (izgleda neuspješnom) srednjoeuropske orijentacije Hrvatske, pokazala je hrvatsko srce sa našim nogometašima u Moskvi, i na tome priča staje. Gospodin Škoro je doktor znanosti iz područja ekonomije (najbolnije hrvatske boljke), prethodno je završio višu građevinsku, tj. bio građevinski statičar; radi se dakle o poslovnom čovjeku iz tzv. realnoga sektora, koji nešto znade i o poljoprivredi, proizvodi naime i vrlo kvalitetno vino. I sad političari opće prakse kojima svijet započinje i završava sa kancelarijom nazivaju gospodina Škoru pjevačem i tamburašem. I jest on pjevač i tamburaš, a politika prema Krleži i nije ništa drugo do tamburica. Jer stari Krleža je uoči teške operacije zapitan od unuka Stjepana Radića je li promijenio mišljenje o vođi HSS-a i njegovoj stranci dobije lakonski odgovor slavnoga književnika pseudoljevičara: "Mladiću, sve Vam je to tamburica, tamburica". I tamburica će pobijediti u Hrvatskoj, kao što će negdje drugdje pobijediti gusle a negdje violina, zar nije i genijalni Matoš tamburica i kalambura? Naš pjesnik, naš cvrčak na hrvatskom ognjištu.
 

Teo Trostmann

Povezane objave

Za razliku od nekih drugih političara, Ante Pavelić je istrgnuo Hrvatsku iz Jugoslavije

hrvatski-fokus

Gabrijela Žalac je uhićena

hrvatski-fokus

Grupa BORG na okupu u Koprivnici

hrvatski-fokus

Sve za vlast, vlast ni za što!

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više