Hrvatski Fokus
Kolumne

Jugoslavenstvo – najveća kancerogena rana

Znam da ništa ne znate o rezolucijama Europskoga parlamenta

 
 
Otvoreno pismo Milanu Bandiću!
Nakon što ste ugostili velikosrpsku pročetničku pevaljku Lepu Brenu prigodom njezina dva koncerta u prijestolnici svih Hrvata, (kojoj ste vi na čelu?!) na kojima se uz jugoslavenske zastave pesmom slavilo jugoslavenstvo – najveća kancerogena rana i prijetnja hrvatskom narodu, odlučio sam vam se drugi put obratiti ovim otvorenim pismom. Nisam naivan i svjestan sam da sve što vam mi Hrvati pišemo i upućujemo nema i ne će imati nikakva učinka na vaš zapreteni jugo nostalgični i titoističko staljinistički mozak. Jednostavno vi živite u svom svijetu ocvalog i propalog totalitarnog sustava koji je svom tvorcu, enkavedeovskom hazjainu Titu u 20. st. priskrbio visoko deveto mjesto najvećih ratnih zločinaca u svijetu. Znam također da vi nemate pojma o tri do sada objavljene rezolucije Vijeća Europe i Europskoga parlamenta o suočavanju nekadašnjih komunističkih zemalja sa počinjenim zločinima i što bi sukladno navedenim naputcima trebalo poduzimati. Zadnja Rezolucija nedavno je objavljena, 19. rujna ove godine pod naslovom O važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe. Vi ništa ne znate ni o Deklaraciji Hrvatskoga sabora o osudi zločina počinjenih tijekom totalitarnog komunističkog poretka u Hrvatskoj 1945.-1990.! Jer da nešto znate o tim dokumentima i rezolucijama, koje naša država (i svi mi – posebice predsjednica države, premijer, predsjednik Sabora i drugi) moramo poštivati i provoditi, onda vaše antihrvatsko,  antidemokratsko i totalitarno djelovanje ne bi poprimilo ovako stravične razmjere koje bi svojim likom i djelom mogli prispodobiti sjevernokorejskom tiraninu Kim Il Unu.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/band-3.jpg
Za hrvatsku državu i hrvatski narod još je veća tragedija, što najveći dio vodeće političke elite, kojoj svojim pridobivenim članovima osiguravate vlast, bespogovorno stoji uz vas. Pa zašto onda pišem i (pišemo) ako i sami vidimo da malo tko za to haje! Mnogi od nas prvenstveno zbog savjesti, morala, domoljublja, nezaborava, sprječavanja zla, pokušaja educiranja ljudi i po mogućnosti ukazivanja na laži i manipulacije kojima trujete naš narod i ovaj grad već punih 19 godina. Zbog svega toga, odlučio sam uputiti vam ovo pismo u kojem vam želim skrenuti pozornost na (ne)djela po kojima će vas pamtiti hrvatski narod i vaša rodna Hercegovina:
 
1. Po štovanju lažnog kumrovečkog bravara – ratnog i poratnog zločinca,  u svjetskim razmjerima pozicioniranog na  visoko deveto mjesto. Podsjećam da je tadašnji njegov sudrug Aleksandar Ranković, 1951. u Skupštini Jugoslavije iznio podatke o 576.000 ubijenih i oko 3,7 milijuna udbaški obrađenih. Kumrovčanina kojemu su nakon odlaska u svjetsku revoluciju narasla dva prsta na ruci stradaloj u mlinu u Velikom Trojstvu, koji je brzo naučio svirati klavir, naučiti strane i zaboraviti svoj materinji jezik!  Za njegovih tajanstvenih godina u Moskvi (1935. – 1940) stradalo je preko 700  jugoslavenskih i hrvatskih  ljevičara, od kojih je mnogo njih karakteristikama poslao u smrt. Među njima i vlastitu suprugu, njemačku revolucionarku Anu König.
 
2. Po štovanju jugomasona i tzv. narodnog heroja Ive Lole Ribara koji ni po čemu nije pripadao hrvatskoj lijevoj demokratskoj  inteligenciji. Inače, kako se pričalo u partizanskim redovima, stradalog po nalogu lažnoga bravara, iz prethodne točke.
 
3. Po davanju počasti tzv. oslobodiocima Zagreba 1945. na čelu sa Kočom Popovićem i njegovim masovno preobučenim četnicima, koji su u gradu i oko njega pobili nekoliko tisuća zagrepčana uzemljenih u preko stotinu jama i grobišta. Deseti zagrebački korpus, koji nije smio prvi ući u grad, za to je vrijeme ispred grada uvježbavao kulturno-umjetnički program! Valjda za Kočine momke i naredbe Rankovića kako se oslobodioci sporo obračunavaju sa zagrebačkom bandom.
 
4. Po snishodljivom druženju s episkopom Srpske pravoslavne crkve i mitropolitom zagrebačko-ljubljanskim Porfirijem Perićem znanom po pjevanju četničkih pjesama i predstavljanju Republike Hrvatske preko njenih dijelove: Like, Dalmacije, Korduna itd., te protivnika kanonizacije bl. Alojzija Stepinca?! Isto tako, po sudjelovanju i obilježavanju lažnog jasenovačkog mita. Kao što znadete Jasenovac nikada nije posjetio lažni bravar (pa i on je znao o kakvoj se velikosrpskoj manipulaciji radi!) a ni tada najmoćniji partijski funkcionar u Hrvatskoj Ivan Stevo Krajačić, koji se otvoreno suprotstavljao tom mitu. Hvalite se da čitate Miroslava Krležu! Znate li onda da se upravo on suprotstavio i trajno odrekao Dobrice Ćosića upravo zbog velikosrpskih mitova o Jasenovcu. A vi među prvima u koloni manipulatora! A s druge strane pripremaju se u svijetu izložbe o genocidnosti Hrvata, na susjednoj Gradini predlaže se podizanje spomenika i muzeja u počast velikosrpskim lažima i mitovima, izrod muslimana Emir Kusturica priprema film o milijunskim (!?) stradanjima Srba, Židova i Roma! A vi kao hercegovački Hrvat u prvim redovima! Ni drug Tito tu nije bio! Nije li vam neugodno?
 
5. Po gostoprimstvu predsjedniku Skupštine grada Jagodine Draganu Markoviću Palmi, srbijanskom nacionalisti i bliskom  prijatelju ratnoga zločinca Željka Ražnatovića Arkana, na ogorčenje hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata.
 
6. Po svojevrsnom kuriozitetu da istoga dana, prije podne nosite sliku Majke Božje Kamenitih vrata, a popodne, na reveru bedž lažnoga bravara iz prve točke, poznatog po progonu pripadnika Katoličke crkve u Hrvata, bl. Alojzija Stepinca i po čijim nalozima je vršen masakr nad njenim pripadnicima. Samo  663 svećenika, biskupa, redovnika, časnih sestara …Samo u (vašoj?!) točnije rečeno – našoj Hercegovini, 66 hercegovačkih fratara! A gdje je tek običan katolički svijet?Vašu ljubav i privrženost Majci Božjoj doživjeli smo višekratno u obračunu s vašim adlatusima preko telefona (ružnim psovkama Kraljice Hrvata, da upotrijebim riječi isusovca Petra Perice ubijenog na Daksi od vaših heroja!) koje nalikuju na kočijaštvo a ne smjerno nošenje kipa Majke Božje Kamenitih vrata). Oduvijek se pitam tko vam je dao pravo da upravo vi, oboružani takvim svjetonazorom – stranim našem narodu i katoličkoj vjeri, nosite sliku Kraljice Hrvata?!
 
7. Po vlastitom lažnom predstavljanju kao socijaldemokrata, jer vaša privrženost titoističkom antihrvatskom nasljeđu i njegovu korifeju koji je na svaki način gušio hrvatske opravdane nacionalne zahtjeve, od Andrije Hebranga do hrvatskih proljećara, a potom i sljedništvo Ivici Račanu, pokazuju, vaše komunističko i jugoslavensko opredjeljenje, a nikako hrvatsko socijalno demokratsko. Nikada niste ni slovo rekli o hrvatskoj socijaldemokraciji! Jedino ste govorili, po staroj Titoističkoj paradigmi da ste, bili među prva četiri člana SDP-a, Račan pa vi?! Ma je li, odakle vam to?  Analogno, onoj:Tito, Ranković, Kardelj, Đilas….
 
8. Naš narod će vas pamtiti i po aferama, škandalima, lažnim neispunjenim obećanjima, izigravanju izbornih rezultata hrvatskih građana kojima ste okupili znatan broj zastupnika, nepotizmu,  raspolaganju godinama s milijardama kuna koje  nisu na najbolji način utrošene na dobrobit građana ovoga grada, nenormalnim zaduženjima koja će desetljećima otplaćivati građani Zagreba.
 
9. Pamtit ćemo vas po megalomanskom projektu Zagreb /Manhattn/, na Savi prepisanog od beogradskog projekta, kojega se danas stide i sami građanski orijentirani beograđani. U Zagrebu je pak struka rekla NE, no poštivanje znanja, sposobnosti, struke (svega onoga što vi nemate) to nikada nije bila vaša strana.
 
10. Hrvatski narod posebice će vas pamtiti po nakani da  radikalnom Jugoslavenu, staljinistu, oznašu i udbašu i protivniku hrvatske neovisnosti, koji se drznuo u vremenu opstanka našega naroda i države, djelovati na zabrani uvoza oružja za obranu Hrvatske,( koju je potom razoružavao Ivica Račan)dodijelite medalju grada Zagreba. To je predstavljalo  drski anti domovinski čin vrijedan sramote koja će vas pratiti dovijeka. Imate li vi malo suosjećanja za onu hrvatsku mladež koja je izgubila život zbog toga što nije bila naoružana?! Ali, moram vas ohrabriti nad ovim činom. Naime, vi ste pokušajem nagrađivanja  Bude Lončara otvorili Pandorinu kutiju koja bi mogla otvoriti brojna pitanja djelovanja toga monstruma  u kontekstu hrvatskih nacionalnih interesa. (Unutarnjih, ali i vanjsko političkih.)
 
11. S vašim ugošćavanjem Arkanove pevaljke Lepe Brene započeli smo i završit ćemo ovo pismo. Vi sigurno znate za ratne poduhvate Lepe Brene! Pevaljke,koja potječe iz bošnjačke islamske obitelji iz Tuzle, a koja je 1992. u srpskoj ratnoj uniformi pjevala u Bijeljini Arkanovim četnicima koji su, prije toga, očistili taj grad od njenih sunarodnjaka. Ne znam kako se dotična pevaljka nosi sa sramotom i uvredom nanijetom svom narodu? Ne znam jeli se za to ispričala, i je li  joj oprošten čin izdaje vlastita naroda?! Kakogod bilo to može biti njena sramota. No, što je vas nagnalo da ugošćujete tu Arkanovu pevaljku koja je u glavnom gradu Hrvatske pronosila duh bivše jugosatrapije sa simbolima koji su rušili Vukovar, Škabrnju, Dubrovnik, Srebrenicu, Sarajevo… I Bijeljinu. A vi ste na čelu toga grada. Ne bi me iznenadilo da u posjet pozovete i Vojislava Šešelja! Njemu sigurno ne bi gasili mikrofon, jer on dolazi iz vaše istinske prijestolnice. Stidite se!
 
P.S. Na neki način ovo pismo upućujem i članovima vašeg stranačkog Kluba, partnerima s kojima dijelite vlast i građanima koji na vaše antihrvatske populističke i manipulatorske invektive već godinama nasjedaju. Dokle?
 

Mijo Ivurek

Povezane objave

Papa Franjo piše neku novu sinodalnu Bibliju, po kojoj će umjesto Boga, Sotona zavladati svijetom!

hrvatski-fokus

Krajnje je vrijeme da Hrvatska donese ‘Zakon o športskom nasljeđu’

hrvatski-fokus

Ucjene, pritisci na cijepljenje, diskriminatorni poticaji, medijska propaganda, cenzuru, etiketiranje, diskriminacija, segregacija…

hrvatski-fokus

Stota obljetnica Orjune – zločinačke protuhrvatske organizacije (1922. – 2022.)

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više