Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Napada progonjene – brani veliku Srbiju

Krešo Beljak žaluje zbog malo Udbinih likvidacija Hrvata

 
 
Zbilo se u Hrvatskoj ovih dana, a kao da je kao ono „bilo u  jednom Hrvatskoj“, al' eto ga opet jaše. Vrti se pretpotopni film, samo su sada „seljaci“, koji su doduše, skoro, izumrli, ni krivi, ni dužni u glavnoj roli. Ustvari njihov „vođa“ Krešo Beljak.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/01/TVD1_frame_12976.jpg
"Jugonostalgičari zaboravljaju da je bilo preko 100 političkih ubojstava izvan Jugoslavije od 1945. do 1990. godine. Udba je bila aktivna u svakoj hrvatskoj emigrantskoj zajednici u SAD-u, Njemačkoj, Kanadi, Australiji, Argentini, Švedskoj, Austriji, Francuskoj, Velikoj Britaniji, Španjolskoj…", napisao je jedan tviteraš., neki „Renato“ na međumrežju.Na to se osvrnuo notorni Krešo Beljak, predsjednik  HSS-a što je nevjerojatno, jošte k tome i zastupnik u Hrvatskom saboru, što je još nevjerojatnije i kao „privaga“ na kremšniti, gradonačelnik "Sanobora", za što me baš briga, te ovako odgovoriona ovaj „Renatov“ tweet :
 
"Preko 100? Očito ne dovoljno. Vidjeli smo tko je radio sr*nja i tko je uzrokovao ratove od '91. do '99. Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi". (Direktno hr. 13. 1. 2019.)
Krešo Beljak? Aktualni predsjednik HSS-a, stranke koja, osim ostaloga, baštini mirotvorstvo kao stranački, politički, temelj. Stranke koja se poziva, prvenstveno, na Stjepana Radića, a i na koga bi, koji je stvarno, po političkoj odluci tadašnjeg režima, likvidiran usred beogradskog parlamenta, samo je malo kasnije od posljedica iste umro. Stranke koja se, mirotvorno, zalagala, barem za, „republiku“ (HRSS) konfederaciju moderno rečeno, ako ne ide „dalje“. Stranke kojoj je na čelu, u Europi!, bio „hrvatski Gandhi… Bilo bi još za nabrajanje, ali za člančić je i ovo previše. Da njezin aktualni predsjednik iskazuje, glede nedavnih, tajnih političkih likvidacija Hrvata, najviše od svih „naroda i narodnosti“, po inozemstvu ne mogu ničim, učinkovitim opisati. Jedino što mi pada na pamet, a nije u stilu, ni na tragu Kreše Beljaka, pa je još mirotvorno, jest kako je on nakon ovoga isključivi zadatak HSS-a. Jednostavno: ili će ga HSS s usranom metlom pomesti, izbaciti, ili će nestati, na kojem putu je s Beljakom već daleko odmakao. Drugi, treći, peti… par rukava je i slijedeće: sramotno je da takvo što sjedi u Hrvatskom saboru, ali nije jedino, pa će i nastaviti sjediti još neko vrijeme. DORH ga ne će ni okrznuti (zastupnički imunitet) – „verbalni delikt“ koji se inače ne broji nikome tko je „ljevlje“ od tzv centra. Pojest će vuk magare, a možda ga samo ukrade pa preproda, kao kazetofon, a što to pak jest mladi nikad čuli.
 
Čitam kako ga je šef Partije Bero zapravo pogladio po glavi – nestaško jedan svašta priča. Budući Partijin koalicijski partner na izborima ne samo da opravdava političke likvidacije već smatra kako ih je bilo malo. „Slabo“ su radili, ili što bi rek'o član Partije Nešo Stazić, nisu  „dovršili pos'o“ u svibnju 1945., pa ni kasnije, što bi rek'o Beljak. Dobro, vidim da će živući morati čuvati glave kad i ako na vlast dođe „radničko-seljačka“ koalicija. U vrijeme kad u Hrvatskoj nit' radnika nit' seljaka! Tko će onda to „odrađivati“? Zanima me još što o Beljakovoj izjavi misle koalicijski partneri, osim SDP-a, koji su koalirali i s njim na listi Zorana Milanovića: IDS, HSU, Reformisti (Čačić) Glas, PGS, Snaga, Hrvatski laburisti, SU, MDS i Zeleni savez. Misle li i oni kako je Udba malo ubijala? I što Milanovićev izborni stožer, Klisović, Miljenić i ini aktualni glasnogovornici imaju za reći o Beljku? Milanovića ćemo pitati kad preuzme dužnost Predsjednika RH.
 
Tko dakle ovdje  danas  (po) vraća prošlost?  Pa radničko-seljačka koalicija, tako reći „fronta“. Ali ova Beljkova među mrežna crtica u dvije  tri rečenice je prebogata sadržajem. Ima i zašto je tih ubijenih od UDBE „ne dovoljno“, ali i zašto ih je trebalo (puno, puno) više  ubiti – jer su „radili sra*nja“ i bili uzročnici ratova „od '91- do '99.“ Bili su to: "Fašisti u bivšoj Jugoslaviji i drugim zemljama koji su, nažalost, pobjegli Udbi". Ma sjajno: Smrt onome koji je izmaknuo Udbi, a živio onaj kojega je Udbe – smaknula!, moglo bi se pisati i po zidovima. To kao prvo. Kao drugo, tko su u bivšoj Jugoslaviji bili „fašisti“. Oni koji su napali za račun Velike Srbije, ili oni koji su se branili, protiv Velike Srbije. Kao treće, a tko je to „u drugim zemljama“ izmakao Udbi. EU, Rusi, Amerikanci?
 
Beljak se očito igra i revizije najnovije povijesti slaveći Udbu. Ceterum censeo, uostalom smatram kako „to“ treba maknuti najprije iz HSS-a, zatim iz Hrvatskog sabora, a takve koji smatraju kako je Udba „malo“ ubijala iz političkog života uopće. "Sanoborci" si ga mogu zadržati, ali ne ću ići na tu stranu, ni na kremšnite ni za fašnik.
 

Mato Dretvić Filakov

Povezane objave

Birači srpske nacionalnosti su povlašteni

HF

Masonerija drži Plenkyja u škripcu!

HF

IDS je kontinuirano i sustavno stvarao netrpeljivost prema svemu hrvatskom

hrvatski-fokus

Klub SKOJ-a u Hrvatskom saboru

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više