Hrvatski Fokus

Karta podjela Hrvatske i Hrvata

 
 
Na facebook stranici Terrible Maps (hrv. užasne karte) 13. travnja 2020. objavljena je jedna takva užasna karta Hrvatske pod nazivom "Podjela Hrvatske na devet načina" (https://www.facebook.com/TerribleMaps/). Hrvatska je podijeljena, vjerski, politički, povijesno, svjetonazorski, kulinarski…, ali i športski. Uz klasičnu teritorijalnu podjelu na četiri regije ili vjersku (vjernici/agnostici) te svjetonazorsku (konzervativci/liberali), karta nudi pojednostavljenu podjelu na područja gdje se navija za Dinamo ili Hajduk, ali i onu koja se tiče gastronomskih običaja – gdje se za Božić jede riba, gdje purica, a gdje šunka i kobasica. Ovo je karta podjela Hrvatske i Hrvata. Tko stoji iza ove karte? Zasigurno domaći izdajnici kojima je cilj uništenje Hrvatske. Oni su ti koji su vlasnicima Terrible Mapsa dostavili lažne podatke u cilju razaranja preostaloga zdravog tkiva u Hrvatskoj i u Hrvata.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/09/92703198_2851597798417924_3177590829065699328_n-e1586626745721.jpg
Najprije su podijelili Hrvatsku na četiri regije: Hrvatsku, Slavoniju, Dalmaciju i, pogledajte sada, na "Kvarner i Istriju". Niti Benito Mussolini ne bi se bolje sjetio. Na drugoj karti Hrvatska je podijeljena na katolike i agnostike, a agnostici su opet u dijelu Hrvatske koji svojataju talijanski fašisti. Još su među agnostike dodali u Zagreb. Onda dolazi podjela na tradicionalnu i liberalnu Hrvatsku, gdje su liberali smješteni opet u "Kvarner i Istriju" i sjeverozapadnu Hrvatsku. U četvrtoj karti Hrvatska je podijeljena na veći dio gdje je patrijarhat, bez obzira što to znači, i manji dio gdje je matrijarhat (sjeverozapadna Hrvatska i rubni zapadni dijelovi uz hrvatsko slovensku granicu). "Kvarner i Istrija" pripojeni su "patrijarhalnoj" većinskoj Hrvatskoj.
 
Slijedi podjela na Hrvatsku na one koji navijaju za Hajduk i one koji navijaju za Dinamo. Kao i sve ostale podjele i ova je netočna, jer su naveli da za Dinamo navijaju u tzv. užoj Hrvatskoj, a za Hajduk u Dalmaciji, "Kvarneru i Istriji", pa čak i u Slavoniji, koja je Dinamova utvrda. Nisu ni Božić zaboravili, čime se šalje poruka da su Hrvati zaostali. Prema podjeli Terrible Mapsa ribe se jedu u primorskom dijelu Hrvatske, purice u središnjoj Hrvatskoj, a šunka i kobasice u Slavoniji. Podjela je izvršena i na "drevne gradove" (južna Hrvatska), "srednjoeuropske gradove" (sjeverozapadna Hrvatska i Slavonija) i gradove uz "rijeke i jezera" (Pokuplje i Gorski kotar). Slijedi podjela na četiri dijela: gdje raste vinova loza, gdje je "pitka loza", gdje je "grozna loza" i gdje nema loze. Loze nema u dijelu Like i Gorskog kotara, a loza je "grozna" u vinorodnom kraju sjeverozapadne Hrvatske. I na kraju, Hrvatska je podijeljena politički, stranački. Uz SDP, kojemu su dodijelili cijelu sjeverozapadnu Hrvatsku, uključili su i autonomaški IDS i dodijelili mu ne samo cijelu Istru, nego čak i otoke u Riječkom zaljevu. HDZ-u su ostavili ostali dio Hrvatske. Sve u svemu ova podjela Hrvatske u režiji Terrible Mapsa je ista ona podjela koju od godine 2000. provode ili pokušavaju provesti gotovo sve vlade.
(https://net.hr/webcafe/devet-urnebesnih-nacina-kako-se-moze-podijeliti-hrvatska-sto-vi-kazete-koji-je-najbolji/#; https://www.facebook.com/TerribleMaps/)
 

Vid Hinković

Povezane objave

ZBRKA U GLAVAMA – Naizgled gospodski Plenković nekreativni je i pasivni bruxelleski poslušnik

hrvatski-fokus

Neizlazak na izbore glas je za Ivu Josipovića

HF

Plenković u izjavi može naći poruku i za sebe

HF

Oliver Frljić negira srpsku agresiju i ubijanje hrvatske djece

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više