Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Glas za Plenkovića – glas za Istanbulsku konvenciju

Birači HDZ-a nisu birali koaliciju sa SDSS-om i HNS-om

 
 
Ako većina članova HDZ-a, dana 15. ožujka 2020. ili u drugom krugu, 22. istoga mjeseca, izaberu Andreja Plenkovića za predsjednika svoje stranke znači da potvrđuju svu njegovu dosadašnju politiku vođenja stranke i države, a reflektira se to kroz vođenje Vlade RH koja korespondira sa Saborom odnosno zakonodavstvom, a posebno izborom ministara. A kad je riječ o Saboru onda je tu neskrivena koalicija koju je Andrej sam odredio a kosi se s voljom građana birača; ta nitko nije na izborima birao koaliciju tipa SDSS i HNS, koje su antipod onoga za što su glasali birači HDZ-a. Svjesni dakle budite vi plenkovićevci da njegovim izborom potvrđujete Istanbulsku konvenciju, Marakeški sporazum, koaliciju u Vladi (Divjak i Štromar) i Saboru, rečeni SDSS i HNS. Svjesni budite da potvrđujete stav ministrice Obuljen kako je ono događanje u Rijeci s petokrakom umjetnička sloboda a Plenković ne poduzima ništa, tj. da je smjeni. Da, da zamislite s kakvom su slobodom, valjda isto umjetničkom, Mladić i Šljivančanin šetali po Hrvatskoj i Vukovaru i Kninu. Tekla je crvena tekućina iz tijela naše braće i sestara svake životne dobi, pod crvenom petokrakom i silovane su tolike žene, valjda i ovdje silom ljudskih i umjetničkih sloboda i milinom „bratstva i jedinstva“ SFRJ-ota, s kulminacijom do masakra u Škabrnji i na Ovčari.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/02/view_2.jpg
Ministrica Divjak dopušta pedofilsku lektiru u školi. Branitelji iz Domovinskog rata u Rijeci samo što ne plešu kozaračko kolo pred jugoslavenskom zastavom na riječkom Korzu da bi time podigli nivo dojma prelijepe Rijeke EPK (naravno, komunizma). Lijepo piše u svojoj kolumni Zvonimir Hodak kako je Rijeka postala Europska prijestoljnica komunizma (EPK). Svjesni budite poništenja inicijative za dva referenduma preko njegovog ministra Kuščevića, glede Istanbulske konvencije i izmjene zakona o izborima. Kakav apsurd: zar članovi HDZ-a (demokratska stranka u nazivu) ne gaze po demokraciji ako se odbacuje referendumska inicijativa, kao najveći stupanj demokracije? A da ne potežemo pitanje kršćana odnosno katolika i drugih vjera, a posebno mislim katolika, kako mogu sve ovo gore podržati? Ta ima li tu koji katolik među članovima HDZ-a?
 
Plenkovićevo gaženje i ponižavanje članova HDZ dolazi do izražaja za njegova posjeta, u mjesecu rujnu prošle godine, Krapinsko-zagorskoj županiji, komentirajući dnevnopolitičke aktualnosti na diktatorski način pa napitanje o najavi kandidature Mire Kovača na mjesto predsjednika stranke kaže kako mu je Kovačeva najava izgledala kao da je u povjerenju najavio u intervjuu svoju kandidaturu. Dodaje da je on irelevantan za politiku HDZ-a i da na politiku stranke ima utjecaj kao jedan građanin Finske na politiku Finske. „L´eta c´est moi“ reče jednom za sebe Luj XIV., kralj francuske, tj. „Država to sam ja“, zar se tako ne ponaša Andrej Plenković; što je jedan dr. sc. Miro Kovač, inače bivši ministar vanjskih i europskih poslova u Oreškovićevoj vladi RH, baš vidljivo odskačući po svom habitusu od Andreja Plenkovića budući da je na pariškom sveučilištu "Sorbonne Nouvelle", obranio magisterij na temu o nacionalnim i europskim politikama članicama Europske unije, kao i doktorat iz povijesti o međunarodnim odnosima s tezom o ulozi Francuske u stvaranju Kraljevine Jugoslavije?Smijenio ga je Davorom Ivom Stierom koji, istom, napušta ministarstvo zbog Plenkovićeva koaliranja s HNS-om.
 
Plenković HVIDR-i koja traži raskid koalicije, u istoj prilici, tj. posjetu rečenoj županiji dobacuje da mu ne će nitko određivati s kime će koalirati. Dakle što je Plenkoviću dr. sc. Miro Kovač a što građanin Finske za HDZ što mu je HVIDRA? E pa članovi HDZ-a na izborima za predsjednika stranke odlučite tko je Plenković, tko je dr. Kovač a tko običan građanin Finske? A što reći koliko mu znače žrtve branitelja HOS-a kad njihov slogan ZDS miče iz Jasenovca, a na popisu jasenovačkig žrtava su imena koja su i na popisu žrtava iz Auschwitza ili po svjedočanstvima na tisuće njih uopće nisu nastradali u Jasenovcu. Dakle, crvena petokraka pred kojom su poubijani na stotine tisuća Hrvata i laži koje su očite na rečenom popisu, Plenkoviću ne znači ništa mogu i dalje stajati pred očima javnosti? Hoćete li birati onoga koji pristaje na sve ovo?
 

Nikola Bašić, Vis

Povezane objave

UN se pretvorio u monstruma!

HF

Plenkovićev posjet Ukrajini

HF

Strane banke napale hrvatske ekonomiste jer govore istinu

HF

Britansko masonstvo u bleiburškom pokolju i logoru Eboli

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više