Hrvatski Fokus
Iseljeništvo

HDF jedini branitelj Hrvata u Srbiji

Nervozni etnobisnismen Žigmanov opet surađuje sa srpskim partijama

 
 
Odluka da Hrvatski demokratski forum izađe na lokalne izbore u Subotici bitno je poremetila planove koruptivnog etnobiznisa u hrvatskoj zajednici. Jučerašnje priopćenje nositelja liste Ujedinjene demokratske Srbije u Subotici Tomislava Žigmanova pokazuje u kojoj je mjeri uzdrman monopol odlučivanja unutar zajednice, ali posebno u kojoj je mjeri panika obuzela ovog samozvanog vođu Hrvata u Srbiji.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/06/screenshot-2020-06-05-16-50-51_5eda5bdeb799f.png
HDF je odluku o izlasku na izbore donio tek nakon što je DSHV objavio da na izbore ne izlazi kao predstavnik Hrvata, nego u okviru dvoslojne koalicije Vojvođanski front-Ujedinjena Srbija. Time je Žigmanov pokazao da ga ne interesira podrška Hrvata, nego samo njegova osobna pozicija, odnosno da ga glasači oporbenih stranaka sa centralama u Beogradu i Novom Sadu uguraju u skupštine Srbije, Vojvodine i Subotice. HDF je odlukom da samostalno, kao hrvatska lista, izađe na izbore popunio prazan prostor koji je Žigmanov ostavio.
 
HDF se, kao jedina hrvatska lista na ovim izborima, zalaže između ostalog za suživot svih nacionalnih, vjerskih i drugih zajednica u našem gradu, ali se prije svega zalaže za povratak dostojanstva i samopoštovanja hrvatske zajednice. HDF je samostalna grupa građana koja želi da i Hrvati u Subotici zauzmu političko mjesto koje im pripada. Bit ćemo korektan i pouzdan partner vlastima jer želimo sudjelovati u donošenju odluka bitnim za građane, za razliku od Žigmanova koji svjesno vodi DSHV u oporbu jer mu tako odgovara. Naime, samo sa DSHV-om u opoziciji on ostvaruje svoj osobni cilj.
 
Na njegovu žalost, građani su ga prozreli, a posebno je pod pritiskom članova DSHV-a koji su izrazito nezadovoljni antinacionalnom politikom svog predsjednika. Otud i tolika nervoza u svakom njegovom javnom istupu otkada je saznao da je HDF jedina hrvatska lista na izborima. Nazivati pripadnike hrvatske zajednice „statističkim i drugim“ Hrvatima bilo bi uvredljivo da ih ne izgovara čovjek za koga postoje ozbiljne javno iznijete sumnje da je u hrvatsku zajednicu ubačen kao trojanski konj sa ciljem potiranja političkog utjecaja zajednice.
 
Međutim, u Žigmanovljevom priopćenju je posebno zanimljivo njegovo „iznenađenje“ aktivnostima diplomatsko-konzularnih predstavnika Republike Hrvatske, koji su mu također zatvorili vrata jer je njihova ustavna obveza brinuti o pravima Hrvata, a ne Ujedinjene Srbije. Bez podrške pripadnika hrvatske zajednice, a sada i bez potpore matične države, uz pomoć samo odbačenih dijelova nekadašnje Demokratske stranke, Žigmanov više nema kud pa histerično udara i lijevo i desno nazirući svoj politički sumrak.  
 
U kampanji nam prilaze građani, ali i brojni članovi DSHV-a nezadovoljni odlukama, a prije svega ponašanjem svog predsjednika, izražavajući nespokojstvo zbog mogućnosti da Hrvati ostanu jedina nacionalna zajednica bez svojih predstavnika u Skupštini Grada Subotice. To se može promijeniti 21. lipnja 2020. godine izlaskom na izbore i zaokruživanjem broja 9 ispred naziva jedine hrvatske liste – liste Hrvatski demokratski forum.
 

Zvonimir Perušić, Hrvatski demokratski forum – nositelj liste

Povezane objave

Davorin Bazjanac i svemir

hrvatski-fokus

Anton Baričević – čovjek nevjerojatne snage

hrvatski-fokus

Konačni prijedlog zakona o osobnoj iskaznici

HF

Žigmanov nijednom riječju nije pokušao zaštititi Marka Kljajića i Branimira Miroslava Cakića

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više