Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Slavljenje u Srbu nastavak velikosrpske politike

U Srbu se slavi pokolj nad hrvatskim narodom

 
 
Klub zastupnika Domovinskog pokreta danas je održao konferenciju za medije kako bi postavili pitanje koje se tiče financiranja obilježavanja tzv. Dana ustanka u Srbu. Ispred Kluba zastupnika Domovinskog pokreta, medijima se obratila saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto.
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/07/Hrvatske-kune.jpg
„U vremenu kada se državni proračun teško puni, kada za naš gospodarski sustav bitne tvrtke smanjuju plaće svojim zaposlenicima, kada radnici dobivaju otkaze, kada ne znamo kako zaustaviti pad standarda, hrvatska Vlada financira skup kojim se slavi genocidni pokolj nad Hrvatima u Boričevcu i okolnim mjestima i to sa čak 100.000 kuna“, rekla je Vidović Krišto. Nastavila je kako je nedopustivo održavanje proslave toga tipa jer se time slavi pokolj nad hrvatskim narodom. Politika koja stoji iza takvih proslava ista je ona koja je postavila ideološke i organizacijske temelje za velikosrpsku i jugokomunističku agresiju na Hrvatsku koja je započela 1991. godine.
 
„Ta proslava koja se dogodila jučer, a hrvatska je Vlada financira sa 100.000 kuna našeg novca – dakle novca hrvatskih poreznih obveznika, nedopustiva je. Kao saborska zastupnica i kao Klub zastupnika Domovinskog pokreta, u ime hrvatskih poreznih obveznika tražimo od predsjednika Vlade i ministra financija da objave precizan financijski izvještaj na što se u Srbu jučer potrošilo 100.000 kuna. Vlada mora odgovarati Hrvatskom saboru te zato tražimo detaljnu specifikaciju svih troškova“, zatražila je Vidović Krišto.
Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan podsjetio je da je u Boričevcu cijelo selo ubijeno ili spaljeno i da su sve zemljišne knjige uništene te da se do danas nije uspjela napraviti rekonstrukcija tih knjiga.
 

Karolina Vidović Krišto

Povezani članci

Izborni sustav proizvodi negativnu kadrovsku selekciju

HF

Agrokor ili politički kartel

HF

Dva načina rješenja problema granice

HF

Predsjednik Josipović je sigurnosni problem, a ne savjetnik Dejan

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...