Hrvatski Fokus
Unutarnja politika

Dokle će hrvatske vlasti financirati četnički dernek?

Pupovčev SDSS osnovali su ratni zločinci i rušitelji hrvatske nezavisnosti

 
 
U preambuli Ustava RH piše da je Republika Hrvatska nastala "u novom Ustavu Republike Hrvatske (1990.) i pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države…"
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/07/Pupovac-u-Kninu-1991.-600x330.jpg
Hrvatski je sabor 25. lipnja 1991. donio povijesnu Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske čime je pokrenut postupak razdruživanja od ostalih jugoslavenskih republika te se taj dan od 2001. godine obilježava kao Dan državnosti Republike Hrvatske. Treba svakako naglasiti da su saborski zastupnici SDP-SKH napustili Sabornicu, jer nije usvojen njihov prijedlog o mogućnosti pridruživanja nekoj drugoj, novoj zajednici naroda bivše Jugoslavije. Jedini SDP-ovac koji je podržao prijedlog HDZ-a bio je Korčulanin Marko Vlašić Ćiće. Toj odluci prethodio je referendum održan 19. svibnja 1991. godine, na kojemu se 93,24 posto građana izjasnilo potvrdno na prvo pitanje referenduma da Republika Hrvatska, kao suverena i samostalna država, koja jamči kulturnu autonomiju i sva građanska prava Srbima i pripadnicima drugih nacionalnosti u Hrvatskoj, može stupiti u savez suverenih država s drugim republikama, te se 92,18 posto građana izjasnilo da se protivi tome da Republika Hrvatska ostaje u Jugoslaviji kao jedinstvenoj saveznoj državi.
 
SDP-ovci su listom napustili saborsku dvoranu i ranije, 25. srpnja 1990., prigodom donošenja Odluke o proglašenju amandmana na Ustav SRH, kojom su izbrisane zvijezda petokraka i socijalističke oznake u nazivima svih državnih ustanova, u sklopu čega je i dotadašnje Predsjedništvo SRH preimenovano u Predsjedništvo RH. Zbog tromjesečnog moratorija koji je tražila Europska zajednica, uzaludno se nadajući da se jugoslavenska kriza i srpska agresija na Hrvatsku mogu riješiti mirnim putem povijesna odluka donesena je 8. listopada 1991. Istoga dana, kada je istekao moratorij na hrvatsku Odluku o samostalnosti, zrakoplovi JNA bombardirali su povijesnu jezgru Zagreba i Banske dvore u kojima je bilo smješteno tadašnje državno vodstvo na čelu s predsjednikom dr. Franjom Tuđmanom. Zbog  mogućih novih napada povijesna je sjednica održana 8. listopada 1991. godine u podrumu Inine zgrade  u Šubićevoj ulici u Zagrebu, gdje je i donesena Odluku o raskidu državno-pravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama bivše SFRJ.
 
Po kojem pravilu, po kojem Zakonu ili propisu se 27. srpanj obilježava i dalje kao Dan ustanka naroda Hrvatske, kada je Republika Hrvatska raskinula sve sveze sa ostalim republikama i pokrajinama bivše Jugoslavije, i nastala u pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995. godine)? 
Članak 3. ODLUKE: "Republika Hrvatska ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije – SFRJ". Kako je onda moguće da se obilježavaju obljetnice iz bivše  države, koja je izvršila agresiju na Republiku Hrvatsku i koja više ni ne postoji? Obilježavanje obljetnica propalog totalitarnog komunističkog režima bivše SFRJ još je apsurdnije prema Rezoluciji Europskog parlamenta od 19. rujna 2019. o važnosti europskog sjećanja za budućnost Europe (2019/2819(RSP)), kojom su izjednačeni totalitarni komunistički, fašistički i nacistički režimi kao isto zlo!
U toj rezoluciji EP-a piše:
»3. podsjeća da su nacistički i komunistički režimi provodili masovna ubojstva, genocid, deportacije i doveli do nezapamćenih gubitaka života i slobode u 20. stoljeću u dotad neviđenim razmjerima u ljudskoj povijesti; najoštrije osuđuje djela agresije, zločine protiv čovječnosti i masovna kršenja ljudskih prava koje su počinili nacistički, komunistički i drugi totalitarni režimi;«
»18.  napominje da u javnim prostorima nekih država članica (parkovima, trgovima, ulicama itd.) i dalje postoje spomenici kojima se veličaju totalitarni režimi, što otvara put iskrivljivanju povijesnih činjenica o posljedicama Drugog svjetskog rata i propagiranju totalitarnog političkog sustava;«
 
Ponavljam još jednom iz preambule Ustava RH; Republika Hrvatska  nastala je u "pobjedi hrvatskog naroda i hrvatskih branitelja u pravednom, legitimnom, obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu (1991. – 1995.) kojima je hrvatski narod iskazao svoju odlučnost i spremnost za uspostavu i očuvanje Republike Hrvatske kao samostalne i nezavisne, suverene i demokratske države…" Na sve to uopće se ne obaziru Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske! Za njih kao da je vrijeme stalo u 1945. godini! Oni ne poštuju Ustav RH, za njih on ne vrijedi, kao da ne žive u RH? Naravno, ne poštuju, jer  su im to omogućili naivni, zlonamjerni i nelustrirani hrvatski političari odnosno  "odnarođene "hrvatske političke elite! "Srpsko narodno vijeće i Savez antifašističkih boraca i antifašista Republike Hrvatske i ove su godine pozvali na obilјežavanje "Dana ustanka naroda Hrvatske" u Srbu. Iako više nije državni praznik, opet su taj dan obilјežavali "u slavu antifašističke borbe kao reakcije na sustavnu represiju za vrijeme Nezavisne Države Hrvatske".
 
Frapantno je što se u proglasu pozivaju na Nezavisnu državu Hrvatsku, koja ne postoji od 1945. godine, a da nitko na to ne reagira! Gdje im je ta Nezavisna Država Hrvatska? Ne postoji! Obilježavanje se događa u Republici Hrvatskoj, koja nije ničim povezana sa tim događajem! NDH nema je od 1945, kao što nema SFR Jugoslavije od 1991. godine! To stalno podmetanje SDSS-a i njihova dugogodišnjeg predsjednika Milorada Pupovca da je današnja Hrvatska NDH, postala je mantra koju su i mediji usvojili! Stalno ponavljana laž postaje istina! Ali se nigdje ne spominje istina je da je SDSS osnovao ratni zločinac Goran Hadžić i Vojislav Stanimirović gradonačelnik okupiranog Vukovara koji je izjavio kada su četničke postrojbe ušle u Vukovar "Tog 18. novembra 1991. pao je i posljednji bastion, posljednje uporište ustaške vlasti u Vukovaru – vukovarska bolnica“. A prije Stanimirovića i Hadžića SDS je osnovao zloglasni Jovan Rašković. Prema tome obilježavati događaj koji je pored toga i kompromitiran, manipulativan, lažno prikazan i nije vezan uz Republiku Hrvatsku, nego joj se podmeće, namjerno je ponižavanje i omalovažavanje Republike Hrvatske i na to bi trebao reagirati i DORH po članku 349 Kaznenog zakona
Članak 349.: Povreda ugleda Republike Hrvatske Tko javno izvrgne ruglu, preziru ili grubom omalovažavanju Republiku Hrvatsku, njezinu zastavu, grb ili himnu, kaznit će se kaznom zatvora do jedne godine.
 
Hrvatska se razdružila od Jugoslavije!
 
Hrvatska nema razloga obilježavati jugoslavenske datume, jer nije „ustanak“ bio za Hrvatsku državu, već za Jugoslaviju, a Jugoslavije više nema! Hrvatska ima svoje datume iz osamostaljenja i Domovinskog rata i te datume treba obilježavati! Je li takvo jednostavno objašnjenje može uopće ući u glave tih yugokomunističkih mozgova dvojim, jer za njih čak i Europska unija pridonosi revizionizmu! Rezolucija Europskoga parlamenta od 19. rujna 2019. o izjednačavanju totalitarnih režima komunizma sa fašizmom i nacizmom, za te isprane komunističke umove je povijesni revizionizam? Kako s takvima uopće razgovarati, kada ne uvažavaju niti jedan argument, osim svojih komunističkih?
 
Predsjednik SABA-e Franjo Habulin istaknuo je da ustanak u Srbu ‘nije bio četnički ustanak protiv hrvatske države kako to papagajski ponavljaju desničari i njihovi kvazi povjesničari, nego ustanak protiv strane okupacije i terorističkog režima koji je došao na vlast voljom i milošću stranih okupatora’. Moram konstatirati da je Franjo Habulin, koji je rođen 1957. godine, s obzirom na godine umislio da je sudjelovao u ustanku i borio se u NOB-u, pa valjda bolje zna od dokumenata i svjedoka koji su dokumentirali sve četničke zločine koji su prethodili "ustanku". Franju Habulina i SAAB financira država  Hrvatska, ne Jugoslavija, pa bi prema tome trebao pokazati minimum lojalnosti hrvatskoj državi, a ne nepostojećoj Jugoslaviji.
 
Predsjednik Savjeta SNV-a i saborski zastupnik Milorad Pupovac rekao je da su 27. srpnja 1941. ljudi s područja jugoistočne Like ustali protiv ustaškog režima i okupatorske vlasti te se borili za najviše vrijednosti moderne evropske i svjetske politike – vrijednosti slobode, bratstva i jednakosti. Koje to vrijednosti? Slobode? Selektivnu slobodu podobnima, a trajnu neslobodu nepodobnima! Odnosno slobodu četnicima koji su promijenili kokarde u kape partizanke, a trajnu neslobodu i progon za Hrvate! Bratstva? Gdje Pupovac vidi bratstvo? Zar u tome kako su nas "braća Srbi" napali 1991. godine i htjeli otkinuti 1/3 hrvatske teritorije, razarali naše domove, bolnice, škole i crkve? Jednakosti? Koje jednakosti? Zar manjinske po kojima smo mi Hrvati diskriminirani, a oni uvijek "ugroženi Srbi" pozitivno diskriminirani?
 

Lili Benčik

Povezane objave

Obrana i zaštita Milanke Opačić

HF

U Mimari je samo Porfirije nedostajao

HF

Ustanak protiv Angele Merkel

HF

Govor mržnje Pupovčevih Novosti

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više