Hrvatski Fokus
Gledišta

Licemjer u mišjoj rupi

Cijelo proteklo vrijeme sveznajući filozof Hrtkovce i stradanja srijemskih Hrvata nije niti spominjao

 
 
Na portalu Građanske Vojvodine „Autonomija“ 30. rujna 2020. godine objavljen je članak pod naslovom Radikal kuću u Hrtkovcima označio kao glavni četnički štab s podnaslovom U selu koje je devedesetih bilo sinonim za proterivanje Hrvata iz Vojvodine. https://www.autonomija.info/radikal-kucu-u-hrtkovcima-oznacio-kao-glavni-cetnicki-stab.html U članku se govori o zbivanjima u Hrtkovcima i Srijemu tih godina i apsurdnoj činjenici da je Vojislav Šešelj po povratku iz Den Haaga upravo u Hrtkovcima kupio kuću i adaptirao je u sjedište njegove Srpske radikalne stranke, a povod ovom članku je twitter poruka visokog funkcionara te stranke Đurađa Jakšića s fotografijama Šešeljeve kuće u Hrtkovcima koja glasi: Doterali smo malo fasadu! Hrtkovci – glavno četničko uporište!
Ajmo još jedan krug… Hrtkovci – glavni četnički štab iz drugog ugla!
P.S. Upalio se dosmanlijski ološ, drugosrbijanci, kojekakve iskompleksirane bitange, ustaše, autonomaška govna – samo za tu bandu još jedna slika sa levog krila.
I onda, umjesto da on napiše takav članak, na njega se istog časa svojim twitter priopćenjem nakvačio, nitko drugi do Tomislav Žigmanov:
http://hrvatskifokus-2021.ga/wp-content/uploads/2020/10/vp_us_MouseHole.jpg
Godinama zastupnik 57.900 Hrvata u Skupštini Republike Srbije, predsjednik „jedine relevantne hrvatske političke stranke u Srbiji”, član Međuvladinog mješovitog odbora Republike Srbije i Republike Hrvatske za zaštitu hrvatske manjine u Srbiji i zaštitu srpske manjine u Hrvatskoj, ravnatelj Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata, glavni i odgovorni urednik časopisa za književnost i umjetnost „Nova riječ“, predsjednik Nakladničkog vijeća tjednika „Hrvatska riječ“ i sve drugo kada je u pitanju politika i kultura Hrvata u Republici Srbiji, Tomislav Žigmanov, sve vrijeme je samo nemoćno registrirao ono što se dešava ovdašnjim Hrvatima i jedino se HRabro oglašavao priopćenjima. Nikada javno, a to je prije svega Narodna Skupština Republike Srbije, ni jednu riječ nije rekao o bilo kojem problemu ovdašnjih Hrvata, ali je, koristeći svoje brojne funkcije i veliki novac od poreskih obveznika Republike Srbije i Republike Hrvatske postao moćnik koji odlučuje o svemu kada su u pitanju ovdašnji Hrvati.
 
Pokazalo se vremenom da je ovaj filozof, profesor, pisac, pjesnik, književni kritičar i još štošta, čovjek vrlo lošeg karaktera i da mu je jedini cilj osobni interes te da u svemu bude prvi i najbolji. Manipulacijama, plagijatima, lažima i sl. eliminirao je sve svoje neostomišljenike i tako godinama vršio negativnu selekciju u našoj zajednici. Pritom ne bira sredstva jer nema trunke morala, nema granica jer je bezgranično sujetan, nema stila jer je nekulturan i bahat i nema skrupula jer je bolesno osvetoljubiv. Rezultat svega je da je Tomislav Žigmanov upropastio hrvatsku naciomalnu zajednicu u Republici Srbiji i na političkom i na kulturnom planu.
 
A ovim priopćenjem na twitteru o Hrtkovcima, uz sve gore navedeno dodao je svom karakteru i nepojmljivo licemjerje. On je posljednji čovjek koji bi u svoja usta smio uzeti svetu hrvatsku riječ HRTKOVCI, jer je, tako moćan, sve radio da se o onom što je bilo u Hrtkovcima i Srijemu što manje čuje i zna! O tomu sam detaljno pisao u svojim otvorenim pismima koja sam objavio u knjigama “Otvorena pisma I.” i “Otvorena pisma II. (HKUPD “Stanislav Preprek”, Novi Sad, 2020.). Ovaj moćnik (koji o sebi uvijek govori u prvom licu množine), priznajući sada da opet (kao i uvijek) samo nemoćno registrira nesreće ovdašnjih Hrvata, umjesto da se kao strašljivi miš sakrije u pisak svog Donjeg Tavankuta, oglašava se oko Šešeljeve kuće u Hrtkovcima, kada o njoj pišu drugi i kvači se kao krpelj za bilo što za što misli da će ga održati na svojim pozicijama i privilegijama!
 

Miroslav Cakić

 

Tekstovi u rubrici GLEDIŠTA mišljenja su autora i ne moraju biti u skladu sa stajalištima Uredništva

Povezani članci

Prilozi izuzetno dobro napravljeni

HF

MUP masovno krši ljudska prava

HF

Provokatori specijalci na kninskom slavlju

HF

Brodovi su najčišći “zagađivači”

HF

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da ste s ovim u redu, ali ako želite možete se odjaviti i ne prihvatiti. Prihvati Pogledaj više...