Hrvatski Fokus
Uvodnik

Plenković nije njemački, nego “ruski čovjek”

Pobjeda Joea Bidena, pobjeda je kineske Komunističke partije

 
 
• Američki predsjednički izbori, koji već više od mjesec dana traju putem društvenih mreža, a službeno će završiti 3. studenoga 2020., i na kojima se bore za novi četverogodišnji mandat aktualni republikanski predsjednik Donald Trump i izazivač demokrata Joe Biden, ima puno sličnosti u borbi između dobra i zla u Hrvatskoj. U Americi na strani dobra je predsjednik Trump, a na strani zla senilni Biden. U Hrvatskoj na strani zla je Andrej Plenković, dok smo svi mi normalni Hrvati – njegovi bi liberalni trabanti rekli "građani" – na strani dobra. Oni koji su na strani zla i u Sjedinjenim Državama i u Hrvatskoj imaju medije koji lažu, prešućuju i varaju svekoliki puk, što se može vidjeti i na primjeru kriminalnoga sina Joea Bidena. Naime, skandalozni materijal iz prijenosnog računala sina izazivača Joea Bidena, Huntera Bidena, poznat je i američkoj javnosti već desetak dana, ali ga većina američkih, pa i svjetskih medija, sustavno prešućuje. Tako je i u Hrvatskoj. Otiđete li na google i napišete "Bidenov sin poslovno surađivao s kineskim šefom špijuna" pronaći ćete samo članak na domoljubnom portalu Narod (https://narod.hr/svijet/otkriveno-da-je-bidenov-sin-poslovno-suradivao-s-kineskim-sefom-spijuna). Nije puno bolja "urota šutnje" i u svijetu. A pronalazak i događaj je od sudbonosne važnosti i za SAD, ali i za cijeli svijet. Pobijedi li na izborima Hunterov otac, to znači da je pobijedila kineska špijunaža američku špijunažu. To znači da je komunistička Kina, nakon što je svijet preplavljen njezinim Huawei računalnim programima, dobila i svoga predsjednika Amerike koji će nastaviti plesati kako mu budu svirali u Politbirou kineske Komunističke partije u Beijingu. Sve u svemu, bila bi to zajednička pobjeda kineskih komunista, s jedne strane, i opasne globalizacijske i liberalne ekipe s druge strane, na čijem su čelu George Soros, Bill Gates, Jeff Bezos, Mark Zuckerberg, Nick Hanauer, Warren Buffett, John D. Rockefeller
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/hunter-biden-leaked-audio-worked-spy-chief-china-1281020.jpg
Na snimci se čuje Hunter Biden kako se hvali odnosom sa 'špijunskim šefom Kine' Patrickom Hoom
 
A što se nalazi na snimci iz poslovnoga računala Huntera Bidena? Iz snimke se vidi da je Patrick Ho, suradnik Huntera Bidena, osumnjičen kao tajni agent kineske vlade, što potvrđuju otkriveni sudski dokumenti. Protiv kineskog poduzetnika Patricka Hoa u veljači 2018. podnijet je barem jedan nalog za nadzor vanjskog obavještajnog nadzora (FISA). Činjenica je da je Patrick Ho, ponavljam, poslovni suradnik Huntera Bidena, osumnjičen da je kineski špijun, što nedvosmisleno pokazuju sudski dokumenti. Prema prijavi iz veljače 2018., 70-godišnji Ho bio je osumnjičen da je djelovao kao tajni agent strane vlade. Kineske. I s njime je surađivao i poslovao sin kandidata Demokratske stranke na izborima! Sudski dokumenti pokazuju i dokazuju da je Patrick Ho optužen za pranje novca vezano za ugovore CEFC China Energy u Ugandi i Čadu u prosincu 2017. godine. Prije uhićenja Ho je bio direktor u kineskoj energetskoj tvrtki vrijednoj više milijardi dolara. Zvučna snimka otkriva kako Biden ml. raspravlja o svojoj umiješanosti u ono ili onog što u šali naziva "špijunskim šefom Kine". Sudske prijave u slučaju Hunter Biden sugeriraju da su savezni istražitelji bili zabrinuti za protuobavještajne poslove u vezi s njim. Dobivanjem FISA naloga, istražitelji su smjeli držati elektroničke i fizičke zapise na Hoovom posjedu, navodi se u sudskom spisu. Hunter Biden bio je dio poslovnog partnerstva s CEFC China Energy, gdje je Ho bio izvršni direktor. Ho je optužen za urotu radi kršenja zakona o stranoj korupcijskoj praksi i pranje novca u prosincu 2017. U audio objavljenoj datoteci snimljen je Biden ml. kako se žali na 'pozive svog oca': »Otac me zove kako bi mi javio da me zove The New York Times, ali moj stari partner Eric, koji mi doslovno nanosi štetu ne znam koliko dugo, prima pozive jer moj otac ne želi prestati prosljeđivati pozive njemu. Imam još jednog reportera New York Timesa, koji se raspituje o mom zastupanju Patricka Hoa – je*enog kineskog šefa špijuna koji je pokrenuo tvrtku koju je osnovao moj partner, vrijednu 323 milijarde dolara, a koji je sada nestao. Nestao je najbogatiji čovjek na svijetu koji mi je bio partner. Nestao je otkako sam ga zadnji put vidio u njegovom stanu vrijednom 58 milijuna dolara, povodom ugovora od 4 milijarde dolara za izgradnju je*en najveću je*enu LNG luku na svijetu. I primam pozive Okružnog suda New Yorka od samog američkog tužitelja. Moj najbolji poslovni prijatelj Devon imenovao me je svjedokom u kaznenom predmetu bez da me o tome obavijestio i bez da mi je to otac javio«.
 
Patrick Ho je u ožujku 2019. osuđen na tri godine zatvora zbog podmićivanja afričkih čelnika u Ujedinjenim narodima u ime CEFC-a u 2018. Hunter Biden je bio dio poslovnog konzorcija koji se udružio sa CEFC-om 2017. i zastupao Hoa tijekom njegovog slučaja. Za zastupanje Hoa tijekom njegovog pravnog postupka sin Joea Bidena plaćen je milijun dolara. Na Bidenovom prijenosnom računalu zvučna datoteka nosi oznaku "Most Genius S**t Ever" putem koje poziva Hoa, bivšeg ministra za unutarnje poslove u Hong Kongu, i žali se zbog moguće istrage "kineskog špijunskog šefa kralja".
 
U elektroničkim porukama, koje je New York Post dobio prošli tjedan,  prikazan je dijagram tijeka Bidenovih poslovnih plaćanja. Dokumenti do kojih je došla elektronička pošta uključuju "Pismo o angažmanu odvjetnika" iz rujna 2017., u kojem je Ho pristao platiti Bidenu naknadu od milijun dolara za zastupanje tijekom njegovog pravnog postupka. Bidenov odvjetnik George Mesires ranije je za New York Post rekao da ne će komentirati nikakve "informacije" koje je prošli tjedan pružio bivši gradonačelnik New Yorka Rudy Giuliani ustvrdivši da je kineska vlada dobivala privatne elektroničke poruke s Bidenovog prijenosnog računala.
 
Protiv Huntera Bidena govori i njegov bivši poslovni partner Tony Bobulinski. Bobulinski je rekao da ga je Hunter doveo u zajedničko ulaganje s kineskom energetskom tvrtkom. Od najveće kineske privatne energetske tvrtke CEFC Biden ml. "dobio je kapital, vlasništvo nad holdingom i velike savjetničke naknade", kaže Bobulinski i dodaje: "Također je držao dio kapitala za svog oca Joea Bidena". Zanimljivo je da Bobulinski za Huntera kaže da je "veliki čovjek". Hunter je imao posla i s predsjednikom CEFC-a Ye Jianmingom koji je u međuvremenu nestao. Što je tu najopasnije po Joea Bidena? To što je lagao. Naime, Tony Bobulinski je rekao: »Osobno sam svjedočio kako je Biden razgovarao o poslovnim dogovorima sa svojim sinom Hunterom, suprotno tvrdnjama bivšeg potpredsjednika. Vidio sam potpredsjednika Bidena kako kaže da nikad nije razgovarao s Hunterom o svom poslu. Iz prve sam ruke vidio da to nije istina, jer to nije bio samo posao Huntera, rekli su da stavljaju na znanje prezime Biden i njegovo naslijeđe. Kinezi su posao provodili kao političku investiciju ili investiciju utjecaja. Hunter Biden tvrtku je koristio kao svoju osobnu kasicu prasicu izvlačeći novac iz nje čim je stigao od Kineza. Poduzeo sam korake da se to ne dogodi«. Nakon ovih svjedočenja Tonyja Bobulinskog Senatski odbor za nacionalnu sigurnost poduzima odgovarajuće mjere. Istražuju poslovanje sporne tvrtke Sinohawk Holdings, koja je tajno osnovana u Delawareu 2017. i nikada nije podnosila nikakva godišnja izvješća, a regulator Delawarea otkazao ju je u lipnju 2020. jer državi nije platio porez. Na dokumentima tvrtke nitko nije imenovan.
http://hrvatski-fokus.hr/wp-content/uploads/2020/10/NINTCHDBPICT000615757287-2.jpg
Tony Bobulinski
 
• Na početku Uvodnika napisao sam kako predsjednički izbori u SAD-u imaju puno sličnosti u borbi između dobra i zla u Hrvatskoj. Ta sličnost svodi se i na trajni sukob između predsjednika hrvatske države Zorana Milanovića i predsjednika Hrvatske vlade Andreja Plenkovića. Rijetki su analitičari njihov sukob prebacili na vanjskopolitičku razinu, a ona je jako važna. Izuzimajući u početku određivanje ili priklanjanje jednome od njih dvojice, zadržimo se još na vanjskoj politici. Najprije o nekim činjenicama. Nepobitna je činjenica da je Plenković proizvod čelnih država Europske unije, prije svega Njemačke i Francuske, država u kojima je prije Bruxellesa obnašao važne i manje važne diplomatske dužnosti. Kako su Francuzi iz godine u godinu sve slabiji politički čimbenik u Bruxellesu koji odlučuje, po tomu ispada da je Plenković ipak "njemački čovjek". A gdje je onda Milanović? Za razliku od prvotne odredbe njega je puno teže definirati. Kao slobodoumniji čovjek, a time i političar, njega je teško svrstavati u bilo koji tabor. I po svjetonazoru, i po ponašanju, ali i po karakteru. Jedino možemo biti sigurni da Milanović ne može biti ničiji. On je bio i ostao – svoj! Za razliku od Plenkovića koji će odmah prihvatiti onoga mentora ili gospodara za kojega procijeni da će mu omogućiti da ostane i opstane na vlasti.
 
Iz ove kratke analize nismo baš puno napredovali. Ustvrdili smo da je Plenković "njemački čovjek", odnosno onaj koji pozorno sluša i osluškuje što mu se naredi u Bruxellesu. A Milanović je bio i ostao – "svoj"! I zato ne prihvaćam neke od analiza koje su Milanovića proglasile ruskim, a Plenkovića američkim čovjekom. Niti jedna od ovih tvrdnji ne stoji. Jedino "stoji" da, ako je netko "njemački čovjek" onda je prije svega i "ruski čovjek", što nedvosmisleno tvrdi protuzakonito obazvlašteni Ivica Todorić. Kako se u glavnim hrvatskim liberalnim medijima – Jutarnjem listu, Večernjem listu, Novom listu, Slobodnoj Dalmaciji, Nacionalu… – ne usuđuju napisati takvu analizu, za pohvalu je Iva Međugorac u Dnevnu koja je bila daleko otvorenija, na čemu joj treba čestitati. Međugorac je nakon detaljne analize ustvrdila da je Plenković "američki", a Milanović "ruski čovjek". To je potkrijepila s nekoliko, po njoj, važnih činjenica (https://www.dnevno.hr/vijesti/sukob-milanovica-i-plenkovica-zapravo-je-rat-rusije-i-amerike-otkrivamo-prave-razloge-sve-cescih-medusobnih-sukoba-1593593/). Kako sam malo prije napisao, nije Milanović "ruski čovjek", a još manje je Plenković "američki čovjek". Za to imam nekoliko argumenata. U vrijeme kada je bivša hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović blistala na unutarnjem i vanjskopolitičkom planu i otvoreno inicirala i zagovarala izvrsno zamišljenu "Inicijativu triju mora" Plenković ju je sabotirao, što je bilo jako loše po Hrvatsku. Igrao je na rusku, odnosno njemačku kartu. Onoga trenutka kada je njemačka kancelarka Angela Merkel progutala knedlu i shvatila kako ne može otvoreno stati na stranu Rusije samo zato što ju je prije toga opravdano prozvao američki predsjednik Donald Trump, i Plenković se, bez imalo ponosa i samokritičnosti, preko noći priklonio pragmatičnoj njemačkoj politici sjedenja na više stolica. I to je bilo loše po Hrvatsku.
 
Vratimo se hrabroj Ivi Međugorac, koja je napisala: "Milanović je zaštitnik ruskog, a Plenković briselsko-američkog interesa na našim prostorima, i baš je to pozadina njihovih najžešćih ratova. Milanović je i kao konzultant nerijetko posjećivao Rusiju, spominjalo ga se i tijekom govora o Rosnjeftovu interesu za kupnju MOL-ovih dionica INA-e, Milanovića je u intervjuu hvalio bivši ruski veleposlanik (Anvar) Azimov, a i novi veleposlanik Andrej Nesterenko impresioniran je njegovom zaštitom hrvatskih interesa". Točno je da je Plenković zaštitnik bruxelleskog interesa, tj. njemačkog interesa, ali nikako ne i američkoga. Upravo zbog njegove protuameričke politike, koja se godinama odvijala kroz nepotrebno potpuno vezanje i oslanjanje na Njemačku i Europsku uniju, došlo je otvorenoga približavanja Washingtona i Beograda, a na štetu hrvatskih i političkih, a i gospodarskih interesa. I zato je dolazak američkog državnog tajnika Mike Pompea u Hrvatsku podsjećanje Zagreba da se nije odnosio korektno prema Sjedinjenim Državama proteklih godina, što je Međugorac jako dobro ustvrdila. U pravu je i kada je napisala: "…odnosi između Hrvatske i SAD-a uvelike će ovisiti o izborima u toj zemlji, Plenković je vjeran proeuropskoj agendi i briselskoj politici koja nije sklona Trumpu…" i time pomogla onima koji i dalje vjeruju neiskrenom Plenkoviću. Pritom zaboravljaju da LNG terminal (ukapljeni naftni plin) na Krku Plenković već godinama zaobilazi, sabotira i prešućuje, a nije nam nimalo jasan niti oko kupnje novih zrakoplova iz SAD-a. A američka ponuda nije samo najbolja i najisplativija, nego i najprihvatljivija.
 
Andrej Plenković oliti negator svega hrvatskoga, svim se silama bori da zabrani 29. obljetnicu sjećanja na stradanja u Vukovaru. Uništio je proslavu Oluje u Kninu, u dosluhu s austrijskim liberalima i socijaldemokratima zabranjuje svibanjsku komemoraciju na Bleiburgu, a sada želi u studenome zabraniti i odlazak u Vukovar. To nije promaklo domoljubnim Hrvatima, pa pogledajte kako je to komentirala Julija: »Godine 2015. je bila zadnja legendarna i pompozna proslava Oluje u Kninu! kgk je još bila normalna i zaista je dala sve od sebe da proslava i bude takva. A onda je stvar preuzeo briseljačina. I što je danas ostalo: ništa! Jad i bijeda, Pupovcu na veselje. Od nekadašnjeg slavlja kada je Knin pucao po šavovima od mnoštva Hrvata koji su tu došli u kolovozu ostalo je Plenkovićevo dodvoravanje Pupovcu, podilaženje, "komemoracija"! Naprosto ratnoj pobjegulji je ostavljeno da popljuje tuđi izvojevani rat! A on je to učinio na način da Hrvatima oduzme proslavu i veselje! I naravno da Pupovac ne voli Kolonu sjećanja! I naravno da će Plenković učiniti sve što može da mu udovolji i da se ta kolona svede na ispričavanje Srbima što su Hrvati eto poželjeli svoju državu, a još više to su u tome uspjeli!! Ne dajmo se!!! Do Vukovara se može i poljima. Kada mu nismo mogli pomoći 91. jer su polja čuvali jna&četnici, pomoći ćemo mu danas kroz kukuruzna polja. Nema ni Božinović toliko milicije da zaustavi Hrvate na ulazu u Vukovar!!« (Julija 2 days ago https://disqus.com/by/disqus_wSC2J3v5dz/)
 
• »Na ovoj poveznici jasno se vidi da je fondacija Billa Gatesa prije pojavljivanja Covida financirala i donirala Sveučilište u Wuhanu, i da s Wuhanom ima uspostavljene relacije na planu razvijanja agende "globalnog zdravlja". Dakle, kolege koji imate sinekure u "mainstream" medijima, evo vam trag za pravo istraživačko novinarstvo«, oglasio se Zoran Vukman. https://www.gatesfoundation.org/…/2018/11/OPP1199760
 

Marijan Majstorović

Povezane objave

Povjerenstvo napokon prestalo s radom!

HF

Vrijeme je da i Hrvati napokon počnu misliti svojom glavom

hrvatski-fokus

Propao novi pokušaj udružene oporbe

HF

Trideseta obljetnica Hrvatske Republike Herceg-Bosne

hrvatski-fokus

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavit ćemo da se slažete s tim, ali možete to neprihvatiti i isključiti ukoliko želite. Prihvati Pročitaj više